Debate, ki niso vezane na ostala področja...

matopro
Nov uporabnik

Kraj: SI

Vgradnja avtoalarma v Ford Focus

Napisal/-a matopro Ne avg 15, 2004 4:43 pm

Zanima me kakšno imate mnenje o avtoalarmu (ali varuje pred nepridipravi?)
Katero firmo mi priporočate in kaj je pomembno pri nakupu? Vgradil bi ga nekje v Ljubljani. Ali poznate kakšnega dobrega avtoelektričarja??? Slišal sem, da naj bi bil eden dober v bližini Ljubljanskih mlekarn v LJ.
Prosim malo se razpišite!!

lp, matopro

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne avg 15, 2004 5:20 pm

Ma sj veš katere alarm vsaj malo odžene....predvsem tiste kao makce,ki ti polom ključavnico pa pol ukrade gsm,radio,zvičnike...itd.

Tistih mojstrov,ki pa imajo namen avto odpeljat,pa to niti najmanj ne moti.

jst mam v svojmu GT alarm,pa mi vredu dela,razn na začetku se mi je kr sam od sebe vklapljal,pol sm pa ga reklamiral,pa od takrat dela brez napak.

Sm ga pa vgradil pri avto hi-fi (Dare Vidmar,Šenčur)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Re: Vgradnja avtoalarma v Ford Focus

Napisal/-a FireSTORM Ne avg 15, 2004 6:45 pm

matopro je napisal/-a:Zanima me kakšno imate mnenje o avtoalarmu (ali varuje pred nepridipravi?)

Kako ti bi pa alarm varoval?
se mgledal oddajo o vlomih v avto, tip je zacel vlamljat, se je alarm vkluco, seveda je tulilo zmigavci utripali in to vse, ampak ga je izklopil v majn kot minuti.
Varuje nic ne, ampak pac dret se zacne, to pa je vse

LP firestorm :hi

matopro
Nov uporabnik

Napisal/-a matopro Ne avg 15, 2004 7:09 pm

Ja saj to je že precej, če začne tulit. Nobeden ne bo šaril po avtu, alarm pa bo tulil. Problem je, če lahko onesposobi alarm še preden začne tulit.
Focus po moje ni takšen avto, da bi se totalni profiji spravili nanj in ga ukradli. Bolj je nevarnost, da ti kakšni lokalni mulci vlomijo in odnesejo radio, sončne očale, preiščejo cel avto,... V takih primerih pa po moje alarm odigra svojo vlogo, da se ne lotijo, ampak poiščejo drugi avto brez alarma.

lp, matopro

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Re: Vgradnja avtoalarma v Ford Focus

Napisal/-a Bric Po avg 16, 2004 10:36 am

FireSTORM je napisal/-a:[
Kako ti bi pa alarm varoval?
se mgledal oddajo o vlomih v avto, tip je zacel vlamljat, se je alarm vkluco, seveda je tulilo zmigavci utripali in to vse, ampak ga je izklopil v majn kot minuti.
Varuje nic ne, ampak pac dret se zacne, to pa je vse

LP firestorm :hi

Že res, ampak je razlika med tovarniško vgrajenimi avtoalarmi, ker podatke dobiš na netu, in so vsi enko zmontirani, ali pa naknadno vgrajenimi avtoalarmi, ker so individualno zmontirani, in ima vsak montažer svoj način montaže. Matopro. Priporočam ti vgradnjo avtoalarma z lastnim napajanjem, in ultrazvočnimi senzorji.

Lp
Bric

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 16, 2004 2:11 pm

Moje mnenje

Avtoalarm sem dubu serijsko. Ne vem če mu lohk rečem avtoalarm, k začne tult sam če mu narobe kluč not tišiš.

Tud če kupš enga hujših ne pomaga kaj dosti.

Tist k ti bo hotu avto odpelat ti ga bo, začetnik pa tud nau znal vdret tud če nau alarma.

Mam izkušnje, da se kupci dražjih vozil izogibajo dodatnemu nakupu alrama.

Pri registraciji maš neki popusta ampak ne tolk da bi naprimer v 5 letih poplačal njegovo vrednost.

Mislm da je brez veze za tist denar pejt raje punco na morje pelat. Avto pa itak nauš mu večno. Raje ga zavaruj proti kraji se bolj splača. Sicer če sem pa mal nesramen focuse itak ne kradejo tolk pogosto k golfe ampak bodi vseeno previden in ne pušči avto glih kjer koli.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po avg 16, 2004 3:28 pm

statistike kazejo da kradejo vozila brez alarmov..ali vgrajenim original alarmom ki ga znajo lopovi zelo hitro onesposobit.
Tesko najdes primer v lj ko so ukradli avto z vgrajenim avtoalarmom (razen vozila z original alarmi kot so audi,...ki hitro dobila noge.)
Drugac pa priporocam alarem saj v veliki verjetnosti zmanjsa potencial kraje avtomobil. Sploh pa zdaj ko kreadejo ze cliote , megane in ostalo..

lp

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Po avg 16, 2004 8:47 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Avtoalarm sem dubu serijsko. Ne vem če mu lohk rečem avtoalarm, k začne tult sam če mu narobe kluč not tišiš.

Saj pravim, da serijsko vgrajene alarme se da prelisičit! Sam sem montiral avtoalarme, videl sem kako jih drugi montirajo, in vsak montažer ima svoj način vgradnje. Ne bom rekel, da ga ni možno onesposobiti, vendar trdim, da če je alarm strokovno montiran in stestiran, ga bo zelo zelo težko likvidirat. Če pa avto naložijo in odpeljejo, če alarm ne deluje kot bi moral, ali pa je montiran pri mojstru za vse, ki pozna samo plus in minus, je pa druga stvar.

Lp
Bric

Milan Panic
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Milan Panic Po avg 16, 2004 9:02 pm

Predlagam ti da si kupis avto alarem Kobra imas razlicne tipe ampak je to super proti kraji ker imas lahko blokado na motorju na dovodiu bencina v bistv veliko stvari in zelo tezko jih je onesposobit

matopro
Nov uporabnik

Napisal/-a matopro To avg 17, 2004 10:24 pm

Hvala za odgovore. Sem se odločil, da ga montiram. Sedaj mi samo še predlagajte kakšnega dobrega mojstra v Ljubljani ali okolici.

lp, matopro

matopro
Nov uporabnik

Napisal/-a matopro Sr avg 18, 2004 4:47 pm

Še eno vprašanje imam glede vgradnje avtoalarma. Eden avtoelektričar, ki vgrajuje alarme, mi je rekel, da Ford Focus nima variabilne kode. Zato mi je predlagal vgradnjo alarma, ki ima variabilno kodo. Vendar ta alarem vklapljam in izklapljam preko dodatnega daljinca. Focus ima že serijsko centralno zaklepanje.
V kolikor mi uredi alarem preko originalnega daljinca nimam variabilne kode.
Sedaj pa me zanima ali ima Focus variabilno kodo že v osnovi ali jo nima.

lp, matopro

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr avg 18, 2004 6:52 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Moje mnenje

Avtoalarm sem dubu serijsko. Ne vem če mu lohk rečem avtoalarm, k začne tult sam če mu narobe kluč not tišiš.

Tud če kupš enga hujših ne pomaga kaj dosti.

Tist k ti bo hotu avto odpelat ti ga bo, začetnik pa tud nau znal vdret tud če nau alarma.

Mam izkušnje, da se kupci dražjih vozil izogibajo dodatnemu nakupu alrama.

Pri registraciji maš neki popusta ampak ne tolk da bi naprimer v 5 letih poplačal njegovo vrednost.

Mislm da je brez veze za tist denar pejt raje punco na morje pelat. Avto pa itak nauš mu večno. Raje ga zavaruj proti kraji se bolj splača. Sicer če sem pa mal nesramen focuse itak ne kradejo tolk pogosto k golfe ampak bodi vseeno previden in ne pušči avto glih kjer koli.

Kar se tice kraj pa lahko potrdim ;) sosedi od moje punce (dvorisce cez cesto od njihovega) so spizdili golfa IV medtem ko je na dvoriscu stal se focus in fiat uno :)
Nedolgo nazaj .. mesec? Aja .. pa srecoma so avto dobili nazaj ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr avg 18, 2004 6:54 pm

Pa se kar se alarma tice. Jaz bi ga imel notri samo iz tega razloga, da, ce mi kdo butne avto ali pa kej tazga - ne pa, da ko prides iz pisarne ven pa gledas eno spuro po celi strani avta in si mislis kdo vse bi lahko bil!

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov