Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po mar 03, 2003 9:40 am

Pyrat, predvsem na to je treba pomislt. Sem vozil manj kot 50, pa nasproti tudi en Fiat Tipo okoli 50-60... in iza hiše je z leve pritekel otrok direktno med naju... tisti s Fiatom nasproti ga je pomoje celo malo oplazil, sam pa če ne bi imel ABSa, bi šlo zlo na bliz... tko da če bi šel samo 10km/h hitreje, bi ga zbil - pri 60km/h! Mulc je bil star ene 6-7let, mamica ga poslala v trgovino... tut pogledal ni, samo tekel čez...

Če že morate dirkat, dajte to ob 4h zjutraj :|

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Po mar 03, 2003 8:23 pm

Dobro, ne bom trdil za naselje, ampak če recimo na hitri cesti ali avtocesti prekoračiš hitrost za 100%, ti ne gre vozniško, ampak dobiš (od sodnika) prepoved vožnje za določen čas (en mesec, dva... odvisno od teže prekrška in prejšnje ne/kaznovanosti). PREVERJENO!
Denarna kazen in točke pa itak spadajo zraven.
Nikakor ti pa policaj na kraju samem ne more vzeti vozniškega zaradi hitrosti. Mislim, da ti ga lahko pridrži za nekaj ur v primeru pijanosti, ampak zaradi hitrosti pa res ne.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po mar 03, 2003 9:35 pm

kdk je napisal/-a:(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
– 50 km/h – na cestah v naselju;
– 25 km/h – na kolesarskih poteh in stezah;
– do 5 km/h – v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.
...
(7) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.

ok... zdaj pa tukaj vem za eno prigodo, če je komu za smejat se...

ko sem še bil mlajši sem se rad hodil z mojo bicikletino furat pod pohorje in se potem od spodnje postaje vlečnice pognati z mojim picikletinom tud do 80km/h
ampak - na koncu tega klanca (kjer se končna hitrost ni kaj dosti zmanjšala) je pa nekoč bila, ali pa je še sedaj omejitev 40km/h in tam so zelooooo radi stali radarji, ker je še vedno naselje in omejitev, večina pa tiste omejitve ne opazi...

in tako jaz grem tako kot skoraj vsako nedeljo sam lepo na izlet pod pohorje... :D se malo drkam tam okol z biciklom po šumah, potem pa spust... wiiiii... pa lih lagere sn si na novo namazo... d beeeest... grem prehitevat avto, za katerega sem kasneje izvedel, da je vozil 60km/h

naenkrat pred menoj: O

sem mislil... eh avto ustavlja, pa nisem nič po bremzi pa nič, potem pa kops nori skoraj skočil vame! nič... jaz zabremzam... dalje pa si lahko mislite zgodbo... aja.. nisem dobil kazni! :D baje zato, ker je moj bicikl bil sposobn za take hitrosti in pa potem je še gospodič ugotovil, da jaz tudi... aja... pa takrat sem napihal 0,3 od ene velike vrečke rumovih kroglic (casali rum-kokos al kaj so že...) - da, da

drugič pa so me ustavli na kolesarski stezi, ker sem se baje fural 50 (sem bil užaljen, ker mi je števec kazal 48 :( - takoj na kalibracijo prasca :D

in kam je meril? baje da v sprednjo luč :D :D potem pa sem mu uspel dopovedat, da je to bilo moje oko (ker luč ni bila namontirana sredi belega dneva na belanci - saj je ja snemljiva, for god's sakes!) in, da če mi napiše kazn, ga bom tožil, ker sem se skoraj zdeval po stezi in še ga naj takrat ne bi dobro videl - spet brez kazni :D

aja... samo eno vprašanje... pešca tudi lahko dobijo na radar? recimo če se zalaufam po pešconi? :D *LOL* - itaq vem, da je to namenjeno za eno- in dvo-sledna vozila :D
Slika

Mustang_Girl
Novinec

Kraj: Mars

Napisal/-a Mustang_Girl To mar 04, 2003 4:10 pm

No zdele sem mela mal preveč cajta in zato sm našla cel zakon o varnosti na cesti - tukaj so vse kazni in bla bla bla:
Največje dovoljene hitrosti

28. člen

(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
– 50 km/h – na cestah v naselju;
– 25 km/h – na kolesarskih poteh in stezah;
– do 5 km/h – v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.
(2) Na posameznih cestah v naseljih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko do 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(3) Na cesti izven naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:
– 130 km/h – na avtocestah;
– 100 km/h – na cestah, rezerviranih za motorna vozila;
– 90 km/h – na vseh ostalih cestah.
(4) Omejitve hitrosti, določene v prvem, drugem in tretjem odstavku tega člena, ne veljajo za vozila policije, opremljena s posebno napravo za ugotavljanje hitrosti, kadar opravljajo nadzor cestnega prometa, in kadar je to nujno zaradi zagotavljanja varnosti cestnega prometa.
(5) Voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 10 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 11–20 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki do 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
c) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki od 11 do 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
č) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.
(6) Voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 20 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev;
c) če prekorači hitrost od 31 do 40 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev;
č) če prekorači hitrost za več kot 40 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami.
(7) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy To mar 04, 2003 4:25 pm

jz sm se pelu iz trojanskega klanca proti lj in sen prehiteval enga BMW M5 in nasedel na radar. Omejitev je bla 60km/h, ki je bila na znaku, katerega mi je sicer glih onemogočal videt BMW (sam vem,da je tam,ker se tam domuv in v lj vozim),jaz pa sem se baje prpelal 124km/h. Policaj mi je napisu 10kSIT zarad neupoštevanja znaka.Sreča za mojo denarnico, katera je tist trenutek mislila,da bo lažja za vozniško dovoljenje, pa se to k sreči ni zgodilo.
Če pa v naselju ga serješ z 100% prekoračitvijo se ti pa slabo piše
A.-P.Don
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov