Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

dodatne luči

Napisal/-a kaWsk Sr sep 01, 2004 5:31 pm

tkole je:
kot nekateri veste, sem zadnjič razbil sprednjo luč pr moji mazdi mx3 (u izi sm prletu u zašč. ograjo). Po mučnem :twisted: iskanju sem našel razbito mx3, ki naj bi imel celo luč. Vendarje ni imela ane :( bila je počena od uzadi (črna plastika), tako da je voda nažrla tudi parabolo. Luč sem nesel v saturnus (prej sm odstranil steklo), da bi mi jo na novo naparili. No danes pa me je klical tisti stric in mi povedal žalostno novico- da se to ne da naredit, ker je parabola in pač tisto ogrodje luči eno in isto- pač ni možno :roll: Sedaj pričakujem da bo luč svetila malo slabše, kot bi moralo (na paraboli so vidne sledi razpokanja, vendar je še cela) Problem pa je še večji, ker ima druga (leva luč) tudi sfu*** parabolo (sveti zelo slabo).

Ker pa se dosti vozim ponoči, sem začel razmišlat, da bi v spodnje reže za mrežico utaknu na vsako stran po en reflektorček- ala meglenka, da bi mi ponoč kar se da pobolšal situacijo, poleg tega pa ne bi smele motiti nasprotno vozečih. ZANIMA ME, če se da dobit kaj takega. Hočem da bi svetilo v taki dolžini, kot navadne luči

SEveda bom dal v sprednje luči žarnice, ki naj bi bolše svetile (+50%, osram silverstar)
EJ6

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr sep 01, 2004 8:18 pm

Moj fotr ma tele zarnice v svojem avto pa so en drek. Oziroma ne svetijo nic bolje kot cisto navadne halogenke.
Raje poglej se za Philips Blue Vision Plus (do + 50 %)
Te mam jst in so zlo fajn.
Mas pa dost eksoticen avto.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr sep 01, 2004 8:52 pm

Jz mam na R5 Philipsove, ampak NE Blue, ampak samo vision plus mislm da so +30% in se pozna ko noč in dan, brez pretiravanja...Na R5 so fokusi že stari in seveda delujejo malo porumeneli, to pa resnično vrže dost bolj belo svetlo na cesto...
Kupu sem jih tud za Audija in je rezultat tudi opazen, mogoče malo manj ko pri petki, ker je tam že original fejst svetu! Se pa izplača, te k jih mam jaz koštajo okrog 1000 SIT in so vsaj po mojem mnenju vredne vsazga tolarja :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Sr sep 01, 2004 8:55 pm

Samotar je napisal/-a:Moj fotr ma tele zarnice v svojem avto pa so en drek. Oziroma ne svetijo nic bolje kot cisto navadne halogenke.
Raje poglej se za Philips Blue Vision Plus (do + 50 %)
Te mam jst in so zlo fajn.
Mas pa dost eksoticen avto.

ja ne vem no, zakaj pa je zmagala na testu? ni blema, bom pa philips nabavu :)

men so bolj važne tele dodatne luči...
EJ6

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Sr sep 01, 2004 8:56 pm

Slide je napisal/-a:Jz mam na R5 Philipsove, ampak NE Blue, ampak samo vision plus mislm da so +30% in se pozna ko noč in dan, brez pretiravanja...Na R5 so fokusi že stari in seveda delujejo malo porumeneli, to pa resnično vrže dost bolj belo svetlo na cesto...
Kupu sem jih tud za Audija in je rezultat tudi opazen, mogoče malo manj ko pri petki, ker je tam že original fejst svetu! Se pa izplača, te k jih mam jaz koštajo okrog 1000 SIT in so vsaj po mojem mnenju vredne vsazga tolarja :wink:

a blue vision plus naj bi ble bolše? al je isto, sam da bolj belo modro sveti?

Slika
a maš te?
Zadnjič spremenil kaWsk, dne Sr sep 01, 2004 9:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
EJ6

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr sep 01, 2004 9:04 pm

Blue vision svetijo pač modrikasto svetlobo zarad česa jih jaz nočem...jz hočem bolj belo svetlobo in ravno zato imam sam vision plus...
Folk večinoma misli, da če sveti modro, da nujno sveti bolj, ker se jim zdi da xenonske luči svetijo modro...dejansko svetijo tako SVETLO in dajejo občutek obarvane svetlobe...Torej halogenske žarnice naj ne bi ble "obarvane"...
Je pa vprašanje, bi mogu probat na cesti brez razsvetljave in v enem avtu ti dve žarnici, katera bi bolj svetila, ali Blue ali pa bela 30%+
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr sep 01, 2004 9:15 pm

če boš že nabawu daj dolge luči ne meglenke... in jih zweži na te dolge...
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Sr sep 01, 2004 9:17 pm

a pa obstajajo kake luči, ki majo odrezan snop da ne motijo ostalih? ker to bi rabil da bi ble skoz pržgane (če bi se dal)
EJ6

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Sr sep 01, 2004 10:59 pm

Saj te omenjene Philipsove zarnice imajo odrezan snop na zgornji strani. Najbolj se to opazi pri kratkih luceh (H4).

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr sep 01, 2004 11:11 pm

Js mam zdej noter H1 silverstar in so prow shit! Prej sem mel na istem avtu H4 vision plus in je blo mega. Gdo ve kje se dobi vision plus H1???

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr sep 01, 2004 11:19 pm

Na tem mestu se pridruzujem slide-u. Sm mel oboje (in blue vision in vision plus) In so mi vision plus velik bl vsec. Svetloba sama po seb ni dost drgacna tut moc ne majo pa vision plus zelo lepo lastnost da zelo osvetlijo talne oznacbe in znake - znak in oznacbe ti veliko prej padejo v uc - prou zasvetijo vn iz teme. Na drugem avtu mamo silverstar in niso pol ku.rca vredne :evil: :evil: Stran vrzenih 3500 SIT. Ti mas vrjetno H4 zarnce tko d bojo cist u redu kr H4 so nrjene nekak tko:

Imajo dve navitji zarilne nitke, kar bi v sami zarnici izgledalo nekako tako:

S)
||
S

Pri cemer je sama oblika zarnice (upam da) razvidna, crka S predstavlja zarilno nitko, znak ) pa je zasencitev zgornjega dela luci, ki sveti pri kratkih luceh in usmerja svetlobo na spodnji (oz. zgornji) del parabole, ki mece svetlobo blizje avtomobilu (daje krajsi snop), pri preklopu zasveti spodnja zarilna nitka (drugi S :) ), ki pa presvetli celo parabolo in daje dolgi snop. Tvoja resitev se skriva v H4 zarnici, svetilnost pa je v moci zarnice 8) (predlagam 100 w :twisted: :twisted: :twisted: )
Upam d sm bil v pomoc :wink:

LP :hi
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Če sep 02, 2004 12:17 am

še moja izbira: Osram Cool Blue :wink:

zato ker svetijo belo, sem tudi Silverstar preizkusil pa nisem opazil razlike napran navadni

me pravkar čaka menjava 4 x H1 + 2 x W5W - vse Cool Blue

in za vse , ki kupujete Osram v LJ in bližnji okolici obvezno v trgovino za Kolinsko :!:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če sep 02, 2004 7:52 am

Glede dodatnih luči, Hella ima zelo različne, od čisto podolgovatih do okroglih, nekatere bi fajn pasale na avto, tudi take, namenjene prav za dolge dodatne luči.

Evo: http://www.hella.com/produktion/HellaPo ... gLamps.jsp
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Če sep 02, 2004 3:40 pm

kej od helle bi blo odlično, ker jih dobim bistveno ceneje

tko da, če ima kdo izkušnje z kakim modelom, naj se javi. pa hvala za link
EJ6

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Če sep 02, 2004 9:55 pm

Skull23 je napisal/-a:Js mam zdej noter H1 silverstar in so prow shit! Prej sem mel na istem avtu H4 vision plus in je blo mega. Gdo ve kje se dobi vision plus H1???

www.olef-sp.si Tukaj poglej

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So sep 04, 2004 2:56 am

hmmm... a to se tudi da dodatne luči al je to prepovedano tak ko meglenke ob vremenu ko ni megle ??
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk So sep 04, 2004 9:47 am

Courage™ je napisal/-a:hmmm... a to se tudi da dodatne luči al je to prepovedano tak ko meglenke ob vremenu ko ni megle ??

to mene tud med drugim skrbi. Sam men je bolj važno da ne ponoči ne povozim kakega kolesarja al pa pešca, kot pa da plačam kazn :? aj kdo ve, kolk je sploh kazen za meglenke?
EJ6

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR So sep 04, 2004 11:34 am

:P Drobiz, tm ene 15K Sit.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So sep 04, 2004 2:46 pm

jaz sem ze placo enkrat zaradio meglenk, ki sem jih pozabo ugasnit. Odvisno na kakeka policaja naletiš, eni ti rečejo izklopi eni pa že majo položnico napisano o te ustavijo... :roll:

Tote dodatne luči so lušna zadeva, samo mislim da tudi če so dovoljene te bojo policaji jebal! ker bojo misli da meglenke furaš...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR So sep 04, 2004 8:02 pm

V Conrad katalogu sm gledov dodatne dnevne luci. In ce nebi prebral za kaj se gre, bi mislil da gre za meglenke. Bi pa ene v obliki elise kar dost lepo pasale na tvojo Mazdo, lepo diagonalno od zmigovca not v odbijac.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov