Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To avg 31, 2004 8:19 pm

|T|E|O| je napisal/-a:Sej zdej bom malo zašel iz te teme samo..me zanima kako si lahko eni evropski proizvajalci (uglavnem nemci) dovolijo, da v novem avtu, ki ga krepko preplačaš, ne dobiš serijsko niti električnega pomika zadnjih stekel? Primer? Poglejte v katalog Audija A4 in boste vidli, da je treba za električni pomik zadnih stekel plačat..
Japonci in Korejci ti pa u avto za manj denarja nabasajo notr uso opremo k jo premorejo..

moraš vedet da je računalništvo doseglo razvojni bum v 70 letih prejšnjega stoletja. V avtomobilizmu se je to zgodilo tam nekje leta 90. temu primerna je danes močna konkurenca na vseh svetovnih trgih, to pa narekuje kvalitetne in poceni dele sploh ker se danes vse dela v koorporacijah v miljonskih izvodih. Sistemi v avtu kot so ABS, EDS, ESR, elektonski pomik stekel, avtomatska klima pa vsi potrebujejo mikrokontrolerje, eprome, rome ter program po katerem vse deluje. Te komponente se da zelo poceniti ter obdržati kvaliteto.
Pri materjalih kot so železo (pleh, mehanski deli in sklopi), umetne in naravne mase (armatura, sedeži, prevleke, laki), pa so kvalitetnei materjali tudi do 10X dražji od cenenih japonskih. Recimo alkantara je najdražji in najobčutivejši materijal, usnje se posebej belo je tudi drago. (imajo tudi japonci veliko usnja vendar je tisto mešanica umetnih snovi, ali pa je navadno svinjko ali goveje slabše izdelave). pri mehanskih materialih je pa sploh cela znanost en izpušni sistem je lahko več kot 1 mio sit ali pa samo 50.000 sit. ojnice, odmične gredi, bati tukaj je cena in kvaliteta hodita z roko v roki. Nemci uporabljajo veliko tudi aluminjastih zlitin ter cel proizvod je namenjem tudi ekološkim standardom, tako da moraš vzeti v račun tudi dražjo ampak okolju prijaznejšo proizvodnjo.
No to bi loh našteval do jutri ampak upam da razumeš da cena celotne elektonke v avtu ne presega 3% cene avta.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 31, 2004 8:22 pm

No še neki o cenak k smo že glih pr A8 je cena posebnih oblazinjen tud prek 3 miljonov.
Neki dodatne opreme pr A8 pa sploh ni treba pretiravat pa doseže ceno kokr najdražji korejec.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To avg 31, 2004 8:24 pm

pa še to je kako bi pa se počutili pogataši in premožnejši če bi že vsi avti imeli serijsko vso opremo. Verjetno bi to pomenilo upad prodaje luksuznih modelov vozil zato je že med samimi proizvajalci kot tudi znotraj njih težnja k temu da se dodatna oprema vgrajuje v luksuzne in športne izvedbe avtov, v ostale pa samo z doplačilom.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 31, 2004 8:29 pm

No če smo pa realni kaj je prioriteta pri opremi

klima ja
varnost ja
usnje mislm da ne
zadnji pomik stekel nima hude veze
šibedah nej ga ma tist k ga hoče
lite feltne ja sam če so kvalitetne
radio isto
sodben motor definitivno
garancija na lak in pocinkana karoserija mislm da je kr pametno

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up To avg 31, 2004 9:47 pm

kako to da imajo vzhodnjaki 3-5 let splošne garancije, evropejce pa je bilo treba prisilit na 2 leti :roll:

sicer pa moje prioritete:
zanesljivost
klima
ugoden registracijski razred
ostalo je pa že stvar pogajanj/cene... :wink:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 31, 2004 10:44 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Ko smo ravno pri opremi. Fotrov sluzbeni Golf IV 1.9 TDI, 130 KM, karavan, 4motion ima opremo Ocean. Avto NIMA toniranih - zelenih stekel in samo rocno klimo in ne climatronik. Avto je bil pa okol 5.3 mio Sit. Pa se notranju rob gum pobera k p*****a.
Pa za ABS tut nism zihr da ga ma al ne.

ABS je imela Vectra letnik 90, oprema GL za nemski trg. Za slovenski pa sele pri opremi CD

Prvo kot prvo ne govor BEDARIJ.

Golf IV ma že v osnovi ABS pa tonirane šipe, pa kakšnih zelenih šip dej ne ser, climatronik je bla pa vedno dodatna oprema, še navadno je blo treba doplačat.

Dejstvo saj pri VW-ju je da je prvo varnost pol pa udobje.
Eni prvih so mel bočne ojačitve, abs, airbage (ne govorim prvi eni prvih)
Itak je pa men če smo že pr tem bolj varnost pomebna kokr pa neka korejska vetrnca k ji pravjo klima.

Avto je letnik 2004, oprema Ocean in NIMA a ves kaj pomeni NIMA toniranih sip.
Lahko ti ob prilki poslikam avto pa tle gor prlimam !! NIMA !!! Cist isto sranje ma k moja Favoritka.

Sploh je pa tema cist neki druzga.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Blaz1
Nov uporabnik

Napisal/-a Blaz1 Pe sep 03, 2004 8:34 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Ko smo ravno pri opremi. Fotrov sluzbeni Golf IV 1.9 TDI, 130 KM, karavan, 4motion ima opremo Ocean. Avto NIMA toniranih - zelenih stekel in samo rocno klimo in ne climatronik. Avto je bil pa okol 5.3 mio Sit. Pa se notranju rob gum pobera k p*****a.

ABS je imela Vectra letnik 90, oprema GL za nemski trg. Za slovenski pa sele pri opremi CD

Golf IV ma že v osnovi ABS pa tonirane šipe, pa kakšnih zelenih šip dej ne ser, climatronik je bla pa vedno dodatna oprema, še navadno je blo treba doplačat.

Itak je pa men če smo že pr tem bolj varnost pomebna kokr pa neka korejska vetrnca k ji pravjo klima.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 03, 2004 9:04 pm

Samotar je napisal/-a:
MIKIMOUS je napisal/-a:

Avto je letnik 2004, oprema Ocean in NIMA a ves kaj pomeni NIMA toniranih sip.
Lahko ti ob prilki poslikam avto pa tle gor prlimam !! NIMA !!! Cist isto sranje ma k moja Favoritka.

Sploh je pa tema cist neki druzga.

Jest mam generacijo pa jih ma, pa je ma ABS, sam 2 Airbaga, špotrn volan športne sedeže, lite feltne (BBS serijske), potovalni računalnik, dalinjskega centralca, serijsko je mu klimo (sam na vadno), serijsko je mu radio (pa je šu prec vn k pol k**ca ni bil vreden) pa alarm (sicer bolj primitivn). Kolesa pa 16/205 R55. 1.9 TDI (90)
Ok zdej pa povej kva še češ. Leta 2000 je blo to dnarja 3100 000 SIT

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe sep 03, 2004 9:48 pm

Nekaterim bi priporočal vsaj pol leta šole, da bi se naučili kaj o materialih... usnje in kaj je umetno usnje ali po domače skaj je eno ali drugo, tako da tudi japonci-korejci če že ponujajo usnje je usnje ne pa neke čudne izraze nekih mešanic, če je belo ali črno ali xxx je vsekakor umetno barvano usnje je pa res razlika v kvaliteti usnja, ki pa je odvisna od same tehnološke obdelave.Kaj mislite kje pa nabavljajo nemci usnje za svoje avte v nemciji sigurno ne. O tehnologiji izdelave motorjev in sklopov. elektronike raje ne bi izgubljali besed...in kdo je prvi izdelal motor iz Al pa ja ne v evropi, pa benzinske motorje z direktnim vbrizgom, pa variabilno krmiljenje ventilov, pa da o elektroniki ne govorimo....... zanesljivost delovanja..".ta pa je odvisna od plastike v notranjosti in sedežev oblečenih v usnje, predvsem zato ,da ko obstaneš uživaš na kvaletetnih usnjenih sedežih ob pogledu na prav tako vrhunsko kvaliteno plastiko v notrnjosti in upaš da se ti sproži deset airbagov če te kdo zadane medtem ko čakaš na AMD ali božjo pomoč" :oops:
Sicer zaradi mene lahko pljuvate na vzhod po mili volji---------a ste slišali da boste v bodoče vsi ki imate take avtomobile, ki imajo vgrajene tako kvalitetne in drage materiale plačevali avt. zavarovanje glede na vrednost rezervnih delov. :!: to pa bo frka........ : :D bz

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 03, 2004 9:51 pm

marko stare je napisal/-a:Nekaterim bi priporočal vsaj pol leta šole, da bi se naučili kaj o materialih... usnje in kaj je umetno usnje ali po domače skaj je eno ali drugo, tako da tudi japonci-korejci če že ponujajo usnje je usnje ne pa neke čudne izraze nekih mešanic, če je belo ali črno ali xxx je vsekakor umetno barvano usnje je pa res razlika v kvaliteti usnja, ki pa je odvisna od same tehnološke obdelave.Kaj mislite kje pa nabavljajo nemci usnje za svoje avte v nemciji sigurno ne. O tehnologiji izdelave motorjev in sklopov. elektronike raje ne bi izgubljali besed...in kdo je prvi izdelal motor iz Al pa ja ne v evropi, pa benzinske motorje z direktnim vbrizgom, pa variabilno krmiljenje ventilov, pa da o elektroniki ne govorimo....... zanesljivost delovanja..".ta pa je odvisna od plastike v notranjosti in sedežev oblečenih v usnje, predvsem zato ,da ko obstaneš uživaš na kvaletetnih usnjenih sedežih ob pogledu na prav tako vrhunsko kvaliteno plastiko v notrnjosti in upaš da se ti sproži deset airbagov če te kdo zadane medtem ko čakaš na AMD ali božjo pomoč" :oops:
Sicer zaradi mene lahko pljuvate na vzhod po mili volji---------a ste slišali da boste v bodoče vsi ki imate take avtomobile, ki imajo vgrajene tako kvalitetne in drage materiale plačevali avt. zavarovanje glede na vrednost rezervnih delov. :!: to pa bo frka........ : :D bz

Kdor ma za nemca dnar bo mu tud za zavarovanje.

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe sep 03, 2004 9:55 pm

mikimous: tvoj zobati jermen in zamenjava je tako draga kot korejec :D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 03, 2004 11:17 pm

Kaj zakon pravi da vsak avto izdelan v evropi izdelan avto mora met ABS serijsko?
Meni to ni vsec. Ce ga hoces imet ga itaq dobis za doplacilo.
Pa kaj se bo zgodilo z raznimi avti kot je Viper, si bodo upali ga opremit z abs-jem?
Zadnjič spremenil Blinder, dne So sep 04, 2004 9:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe sep 03, 2004 11:20 pm

Blinder je napisal/-a:Kaj zakon pravi da vsak avto izdelan v evropi izdelan avto mora met ABS serijsko?
Meni to ni vsec. Ce ga hoces imet ga itaq dobis za doplacilo.
Pa kaj se bo zgodilo z raznimi avti kot je Viper, si bodo upali ga opramit z abs-jem?

čak čak... govoriš o V EU izdelanih avtomobilih, pol pa vržeš viperja noter... to je tak, ko da bi jedel vložene kumarce k evrokremu :D

sam sebi v župo pluvaš, boy
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So sep 04, 2004 9:48 am

Ja prvo sem vprasal ce je res, da zakon pravi da avti izdelani v Evropi bodo morali met abs serijsko.
Pol sem pa hotel vprasat ce bodo mogli met ABS tudi avti, ki niso izdelani v evropi. In ce tudi to bi blo res, bi mi blo cudno videt da na Viperja hitijo ABS. Vem da viper ni izdelan v eu; vem da v Ita ga ni niti v ceniku.
lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 04, 2004 10:40 am

marko stare je napisal/-a:Nekaterim bi priporočal vsaj pol leta šole, da bi se naučili kaj o materialih... usnje in kaj je umetno usnje ali po domače skaj je eno ali drugo, tako da tudi japonci-korejci če že ponujajo usnje je usnje ne pa neke čudne izraze nekih mešanic, če je belo ali črno ali xxx je vsekakor umetno barvano usnje je pa res razlika v kvaliteti usnja, ki pa je odvisna od same tehnološke obdelave.Kaj mislite kje pa nabavljajo nemci usnje za svoje avte v nemciji sigurno ne. O tehnologiji izdelave motorjev in sklopov. elektronike raje ne bi izgubljali besed...in kdo je prvi izdelal motor iz Al pa ja ne v evropi, pa benzinske motorje z direktnim vbrizgom, pa variabilno krmiljenje ventilov, pa da o elektroniki ne govorimo....... zanesljivost delovanja..".ta pa je odvisna od plastike v notranjosti in sedežev oblečenih v usnje, predvsem zato ,da ko obstaneš uživaš na kvaletetnih usnjenih sedežih ob pogledu na prav tako vrhunsko kvaliteno plastiko v notrnjosti in upaš da se ti sproži deset airbagov če te kdo zadane medtem ko čakaš na AMD ali božjo pomoč" :oops:

Kokr jz vem, tud Japonci ne blestijo po poceni rezervnih delov...Pa nisem tukaj na nikogaršnji strani...ker vem da enemu sede eno drugemu pa drugo...Recimo, če bi! jaz trenutno izbiral avto, bi izbiral samo med Subarujem in BMW-jem...zanimivo a ne? Nemčija vs Japonska...pa bi blo poreklo avtomobila zadnje kar bi gledu... :!:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So sep 04, 2004 11:40 am

Blinder je napisal/-a:Ja prvo sem vprasal ce je res, da zakon pravi da avti izdelani v Evropi bodo morali met abs serijsko.
Pol sem pa hotel vprasat ce bodo mogli met ABS tudi avti, ki niso izdelani v evropi. In ce tudi to bi blo res, bi mi blo cudno videt da na Viperja hitijo ABS. Vem da viper ni izdelan v eu; vem da v Ita ga ni niti v ceniku.
lp

Avto je lahko tudi na Luni narejen pa ce se prodaja v EU (starih in ne tudi novih clanicah - to je fora teme) mora imeti serijsko vgrajen ABS. Kako je pa z avti v katere se sploh ne vgrajuje ABS-a pa nevem, a misls Viperja kupt, da se tok sekeras ;)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček So sep 04, 2004 12:27 pm

Blinder je napisal/-a:Ja prvo sem vprasal ce je res, da zakon pravi da avti izdelani v Evropi bodo morali met abs serijsko.
lp

Kaj a maš kej prot ABS-su. Mislm da ga ni junaka k bi v najbolj kritični situaciji deloval bolje k ABS.
Jest usebno bi ga tud v stare dal. K sem u zadnjo pelu cucka ven, sem šu z družinskim golfom II, ja hudo folk sem šu čist počas pa ko mal bl pohodš vse blokira, v primerjavi z mojim to se sploh ne da primerjat. Mislm da bi blo vsaj 50% manj nesreč.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So sep 04, 2004 8:45 pm

Ce ABS poveca malo ceno avta, pol sem za to da se ga serijsko vgrajuje.
Ce bo povecal prevec ceno avta pa sem proti. Zakaj bi nekdo ki rabi zelo malo avto pa nima veliko $ moral doplacevat za imet ABS.
Viper je eksotika. Ce mu bojo vgradili ABS mu bodo tudi poskodovali ugled.
Se da prezivet tudi brez abs-ja!

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček So sep 04, 2004 9:02 pm

Blinder je napisal/-a:Viper je eksotika. Ce mu bojo vgradili ABS mu bodo tudi poskodovali ugled.
Se da prezivet tudi brez abs-ja!

Ni mi glih najbolj jasno zakaj bi naj bi bil Viper brez ABS-a boljši, itak so pa to velika ameriška j***a, k ne pride po tehničnih podatkih, zmoglivosti, lege na cesti porabe itd... blizu evropskim eksotom. Pr takmu avtu je prvo da ma ABS po mojem mnenju ampak ne za doplačilo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov