Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a luca So sep 11, 2004 7:45 pm

Kaj ko bi si vsaj kdo od vas pogledal kaj pomeni sistem zadrge. To je ravno to, kar vi vsi tu pravite da ene budale delajo.

Ce bi sledili cistim pravilom tega kak bi morala zadrga potekat, bi se v desno kolono vkljuceval cim kasneje, ker s tem preprecis nastajanje zastojev. Po dolocenih testih, pa po mnogih izracunih je na ta nacin hitrost (pretok) prometa skozi zozenja tudi do 80% visja, ce pa se vkljucujes cim hitreje, pa s tem ta sistem podiras. Sem tudi med drugim ze zasledil, da so nemski policisti opazovali taka zozenja in delili opozorila tistim, ki so se prehitro vkljucli, pa valda kazni tistim, ki so zapirali levo spuro, da jih ne bi kdo prehitu.

Luka
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček So sep 11, 2004 7:52 pm

Jest pa najbolj sovražim na konc gorenske avtoceste k se promet čist zabaše sploh v teh dneh.
Policaji se sončjo na avtomobilih al na motorjih, vedno brez izjem.
Kolona stoji folk pa po desni hoče prehitevat, oziroma prehiteva, dokler gre, pol se pa baše nazaj na vozni pas, cel kup živcev gre pr vseh.

No sej nočem zakon vzet v svoje roke, ampak če hočem pridt v normalnem času skoz to kolobocijo mam sam dva načina. Prvi da se še jest rinem, kar nism nič bolši k tisti idioti k se rinejo. Drugo pa da se postavim na prehitevalni pas in se premikam s hitrostjo kolone, tako ne more noben naprej, in kolona nekako steče.
Pri voznikih ki so na voznem pasu sem naletel na odobravanje, tuko da tisti kse pripelejo za mano me vedno spustijo na koncu not. Tisti ki bi pa radi rinl pa mal živčkajo.

No sej če sem čist iskren delam tud jest prekršek, ampak tuko vsaj steče.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy So sep 11, 2004 8:15 pm

Juhica pa Luca mata prou. Zastoji nastanejo zato, ker se usi vozniki (predvsem stariejši vozniki) postavijo na vozni pas, ker so jih včasih tko učil. Zadrga je zato, da je obrmenjenjnost obeh pasov enakomerna in da je prepustnost "grla" vedno enaka, in s tem se kolona teoretično ne bi smela ustavt. Praktično je to zarad varnostne razdalje nemogoče.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So sep 11, 2004 8:17 pm

JOYride je napisal/-a:@mejekul: lepo pravilo je to in vrjem da tut js spustim dost ljudi tko pred sebe (ce res vidm koga k na silo nekam rine - tazga ne!), ampak se zmeri je to samo odraz vljudnosti in ne obveza. Un ko prehiteva se more prepricat da se bo lohk tut vkljucu po prehitevanju (prehitevani pa naj ne bi pospeseval med tem).
Evo 2 primera (sicer ze obdelana ampak se enkrat):
Nekdo te prehiteva, te prehiti, se zrine pred tebe, zabremza in BUM. Tvoja krivda!
Nekdo te prehiteva, te prehiti, a se ne more zrint pred tebe, zato se bocno zaleti vate. Njegova krivda!
Zdej se bo ziher kdo najdu k bo to kritizerou sam nej povem da to tko je, preverjeno pri razlicnih organih. :wink:

kot sem rekel naj se vrine če se mu zdi to potrebno. nisem pa povedal tega, da sem tip voznika, ki veliko gleda špegle tako da veliko spremljam kaj se dogaja za mano in precenim ali je bolje da jaz pospešim ali je bolje da mu pustim 5 10 metrov več, da ne bo "na tesno" :wink: . mam rad svoj pleh ga raje čuvam in....me zato bolj mal boli ego, če se kdo urine :P

tebe ne kritiziram nič. zdaj vsaj vem kdaj bom (če bom a se bom temu raje ogibal :wink: ) kriv :wink:

sploh ni pene 8)

ps.sovražim ko nekdo pospešuje ko prehitevaš :!: :evil: to slovenci zelo radi delajo prasice nemarne :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So sep 11, 2004 9:49 pm

Shatzy je napisal/-a:Juhica pa Luca mata prou. Zastoji nastanejo zato, ker se usi vozniki (predvsem stariejši vozniki) postavijo na vozni pas, ker so jih včasih tko učil. Zadrga je zato, da je obrmenjenjnost obeh pasov enakomerna in da je prepustnost "grla" vedno enaka, in s tem se kolona teoretično ne bi smela ustavt. Praktično je to zarad varnostne razdalje nemogoče.

Točno tako. Treba je peljat do zožitve in šele pred njo se koloni združita. Kdor je že kdaj v tujini doživel zožanje AC (še posebej v nemčiji) točno ve, da prezgidnje vključevanje na drugi pas pomeni takojšen nastanek zastoja. Najprej do zapore, potem pa vključevanje v drugo kolono ...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So sep 11, 2004 10:02 pm

jakaracman je napisal/-a:
Shatzy je napisal/-a:Juhica pa Luca mata prou. Zastoji nastanejo zato, ker se usi vozniki (predvsem stariejši vozniki) postavijo na vozni pas, ker so jih včasih tko učil. Zadrga je zato, da je obrmenjenjnost obeh pasov enakomerna in da je prepustnost "grla" vedno enaka, in s tem se kolona teoretično ne bi smela ustavt. Praktično je to zarad varnostne razdalje nemogoče.

Točno tako. Treba je peljat do zožitve in šele pred njo se koloni združita. Kdor je že kdaj v tujini doživel zožanje AC (še posebej v nemčiji) točno ve, da prezgidnje vključevanje na drugi pas pomeni takojšen nastanek zastoja. Najprej do zapore, potem pa vključevanje v drugo kolono ...

Pozabljate na varnostno razdaljo, ki pa se je pri nas v koloni malokdo drži. Žal je tako.
SlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov