Neon je napisal/-a:Emmm če maš overjeno pogodbo lahko greš na občino pa rečeš za duplikat prometne. Saj original ni sveta stvar.
Heh, ma glede na to kaksni zakoni so pr nas in kako folk ukrepa v podobnih situacijah ne mores nic.
Sm sou tud na policijo, povedu kaj je, da mi noce poslat odjavljene prometne, da me izsiljuje za 60k...in kaj mi kekc v uniformi pove. Da to ni v njihovi pristojnosti, da NI krsiu nobenega zakona, in da naj grem na sodisce. Na koncu me je pa se uprasu od kdaj rabis prometno za registracijo vozila. POLICAJ me je to uprasu....
Grem k notarju kjer je bila overjena pogodba. Jah mi ne moremo nic, mi nimamo pooblastil bla bla. Ja zakaj sm pa pol dou sploh overt, ce mi itak tist stempl nic ne pomaga.
Grem na LPP, kjer sm hotu sam zvedt ali je vozilo sploh odjavljeno iz prometa. Ne morjo povedat, treba prasat na tisti upravni enoti na ketri naj bi bilo odjavljeno vozilo. Za duplikat prometne. Sem reku da je zgubljena kao. Ja to more pa potem tist gospod osebno dvignit duplikat prometne na tisti upr. enoti....ful uredu ja
Grem dam in klicem na upravno enoto radovljica. Ali mi lahko prosim poveste ali je to pa to vozilo odjavljeno iz prometa. Imam vse podatke, moje, njegove.... Jaaaaah, ne morm vam nic povedat ker je to proti zakonu in bi s tem krsiu clovekove pravice o varovanju podatkov. Ja ok, kwa pa moje pravice, sej je mene nategnu za 1.200.000.
Klicem na Triglav kjer je bila pogodba narejena, povem kako pa kaj. Jaaaah veste, to je pa taka stvar da mi ne moremo nic, take spore obravnava sodisce bla bla. Ja piz**, vsi samo bezijo pred svojo odgovornostjo in svoje delo prenasajo na drugega.
Je pa prou ironicno da prav v takem primeru zelo lepo vsi zagovarjajo in hkrati skrbijo za vse clovekove pravice, ampak za pravice tistega ki folk nateguje. Jz, ki sem bil "zrtev" sm pa dubu kaj? NIC. Noben neve nicesar, noben ne more nic narediti.
Mislm katastrofa, se dobr da sm sou osebno iskat tisto prometno jeb***, drugac jo nebi nikol dubu, vsaj ne z pomocjo tistih od katerih to pricakujes.
LP