Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Vrtenje digitalnega števca...

Napisal/-a Templar Če sep 30, 2004 9:08 am

Zadnjič mi je nekdo razlagal da se ne da vrtet nazaj digitalnega števca in da avti s digitalnimi števci skoraj 100% imajo realne kilometre.

torej vprašanje je: ali to drži...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če sep 30, 2004 9:10 am

Po eni strani ima prav, po drugi pa ne...

Da se zvrtet nazaj, pa ti pokaže manj, če pa priklopiš na računalnik ti pa pokaže dejansko stanje...
Slika

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če sep 30, 2004 9:11 am

Torej digitalne števce je skor lažji nazaj zavrtet kokr pa analogne! Edin sm pa slišu da se pr novejših BMW-jih ne da nazaj vrtet zato k majo kao podatke na kontaktnem ključu napisane in ti k daš recimo kontakt ti pokaže realne kilometre 8) Za ostale pa sploh ni problema, prklop majstr avto na laptopa, napiše ustrezno število KM in to je to :? :wink:
LP

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a icely_slo Če sep 30, 2004 9:11 am

Ne drzi!

Da se jih zavrteti. Ce se da popravljati avtomobile oziroma nastavljati preko racunalnikov, se da tudi stevce zavrtet.
Pomoje pa da ne zna tega lih vsak.

Poglej si salamonca "popravljanje" digitalnih stevcev.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če sep 30, 2004 9:16 am

digitalca nazaj vrtet: lazje ampak drazje...

lp
juhica

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 30, 2004 9:16 am

5 minut dela in strošek od 5-8 ksit.....
Slika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Če sep 30, 2004 9:20 am

Suljo je napisal/-a:Torej digitalne števce je skor lažji nazaj zavrtet kokr pa analogne! Edin sm pa slišu da se pr novejših BMW-jih ne da nazaj vrtet zato k majo kao podatke na kontaktnem ključu napisane in ti k daš recimo kontakt ti pokaže realne kilometre 8) Za ostale pa sploh ni problema, prklop majstr avto na laptopa, napiše ustrezno število KM in to je to :? :wink:
LP

Tudi BMW ni blema :lol: Drugace ima menda celo 3 spominske cipe.Pa je treba vse tri preprogramirat.Da se

Chip

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če sep 30, 2004 9:38 am

Zadnjič me je na cliotu nekaj potovalni računalnik zezal. Ni kazalo porabe in še nekaj drugih podatkov. Pa sem šel na servis in je tip reku, da se to večkrat zgodi, potem pa je nekaj gumbe pritiskal od pot. računalnika in kontaktni ključ obračal in s tem resetiral števec. Hkrati pa bu je tudi pokazalo vse podatke o maksimalni hitrosti, ki jo je avto dosegel v posamezni prestavi (števci so skakali gor in dol), pa mi je reku: vi pa ne sparate ravno avta, meni pa je blo malo nerodno in sem nekaj momljal in se potem hitro pobral. V glavnem sedaj vse dela kot je treba. Mi je pa blo zanimivo kako je vse to ugotovil, brez kakršnih koli pripomočkov. Pozabu sem ga pa vprašat, če se tudi to vidi, koliko ima avto prevoženih km v resnici, pa kdaj so bli servisi. A kdo ve?

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če sep 30, 2004 9:43 am

ToniTic je napisal/-a:Zadnjič me je na cliotu nekaj potovalni računalnik zezal. Ni kazalo porabe in še nekaj drugih podatkov. Pa sem šel na servis in je tip reku, da se to večkrat zgodi, potem pa je nekaj gumbe pritiskal od pot. računalnika in kontaktni ključ obračal in s tem resetiral števec. Hkrati pa bu je tudi pokazalo vse podatke o maksimalni hitrosti, ki jo je avto dosegel v posamezni prestavi (števci so skakali gor in dol), pa mi je reku: vi pa ne sparate ravno avta, meni pa je blo malo nerodno in sem nekaj momljal in se potem hitro pobral. V glavnem sedaj vse dela kot je treba. Mi je pa blo zanimivo kako je vse to ugotovil, brez kakršnih koli pripomočkov. Pozabu sem ga pa vprašat, če se tudi to vidi, koliko ima avto prevoženih km v resnici, pa kdaj so bli servisi. A kdo ve?

Nevem, če se to o km in servisih da pogledat samo s pritiskanjem gumbkov in obračanjem kontakta, samo če ga priklopiš na računalnik, pa definitivno vidš...
Grugače pa je teh notranjih računalnikih čuda podatkov. Sem zadnjič samo gledal, ko je kolega na golf-u mkIII mel digitalni števc, temperaturo olja,...
Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če sep 30, 2004 9:51 am

to kar ti je un kazal je samo zato v cliotu, da vidiš če ti števci prav kažejo.
kazalci gredo točno po številkah.
pritisni gumb za potovalni rač. in mu odvzemi kontakt, potem pa daj kontakt nazaj.(gumb skos pritisnjen). pa pust da kako minuto dela :wink:
potovalni rač. pa resetiraš s tipko na števcu.

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Če sep 30, 2004 6:15 pm

cene prevrtavanj števcev

http://www.tachoteam.de/

skratka, še lažje jim je z digitalnimi :P
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če sep 30, 2004 8:07 pm

Najlažje: Naprej prevrtit. Če imaš vezalno shemo števca priklopiš na vhod za obrate pravilen signal (ponavad s funkciskim narediš pravokotni signal z offsetom nad 0lo). Pri mojmu je tako šlo (no jz sem rabil sam iz 7xk km na 199k spravt).
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Pe okt 01, 2004 5:14 pm

valda da se da vrtet nazaj digitalce,se lazi k analogce, k ni treba nc razdirat,sam prklopt na strom.je pa res da se da pogledat ali je biu stevc ponastavljen-digitalen torej.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe okt 01, 2004 7:25 pm

Hm drgač je že bla ena take tema nekje.

Vse se da nardit in ti zlo hitr. Sem pa že enkrat napisal da kao pr BMWjih če tiščiš en gumb in med tem daš kontakat da napiše na zaslonu esel (osel) če je bil kej prevrten števec. To je rekla prfoksa za računalništvo preverit pa še nikjer nisem mogu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov