Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Če okt 07, 2004 4:54 pm

golf_c je napisal/-a:tvoja napaka....vztrajat bi mogu na kraju nesreče....pa avto pustit tam ko si ustavil....da bi policaj vidu da si biu čist pr kraj.....vrjem da bi blo drgač !!!

Jau, a mislš? Sedaj se bom pa še zaradi tega začel sekirat... :cry:
Čeprav, sej sm jo vprašal, če bi blo kej drugače, pa je rekla, da pri trkih z ogledali, če res ni nekih izrecnih sledi (katerih ni bilo) se ne bi dalo ugotovit.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Če okt 07, 2004 5:06 pm

ja kriza azijska....ni sledi.....sej si reku da si biu čist pr kraj....počaku bi tko da policaji pridejo....pa bi vidl da kje tvoj avto stoji kje pa njegov....pa tut razbito steklo bi moglo bit zravn tvojga avta....če si skor ustavu.....sej policaji so mal čudn včas ampak tok pa spet ne da ne bi pogruntal kako se je nardil , če bi že enkrat tm bli pa vidl situacijo....pa tut če bi šou na sodišče tko k ti je reku......tm bi pa vsak svoje trobu pol na konc bi blo pa : ....vsak svoje stroške krije.....ker se ne da ugotovit kolk pa kje je kdo prpelu....a mislš da un gospod sodnik bo pa kr ugotovu kdo je kriv....na podlagi vaših pričanj.....dej no mir.....sej nimaš kej.....zdej je kr je....sam boš vedu za naslednjič.....če se ti kej tacga nardu pa da ti 100% ne boš kriv počak policaje....pa če maš žlahto iz marsa zravn....to je moje mnenje no !!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 5:10 pm

Avto v nesrečah I. kategorije ne smeš pustit na cesti...Za to je celo predvidena denarna kazen!!!!!!
Ostat moraš na kraju, ampak moraš vozilo odstranit s ceste, da ne bo kake pomote!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c Če okt 07, 2004 5:13 pm

Slide je napisal/-a:Avto v nesrečah I. kategorije ne smeš pustit na cesti...Za to je celo predvidena denarna kazen!!!!!!

če bi se men to nardil....pa če bi un tadrug udeleženc trdil še celo da sm js kriv.....js vem da ne premaknem avta iz kraja nesreče in počakam policaje.....že tko bi biu čist pr kraj.....pa trikotnike bi postavu....spredi....zadi.....pa lepo smrkce počaku.....pa sm 100%...kaj ...200% da me ne bi nobena denarna kazen doletela!!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Če okt 07, 2004 5:21 pm

golf_c je napisal/-a:ja kriza azijska....ni sledi.....sej si reku da si biu čist pr kraj....počaku bi tko da policaji pridejo....pa bi vidl da kje tvoj avto stoji kje pa njegov....pa tut razbito steklo bi moglo bit zravn tvojga avta....če si skor ustavu.....sej policaji so mal čudn včas ampak tok pa spet ne da ne bi pogruntal kako se je nardil , če bi že enkrat tm bli pa vidl situacijo....pa tut če bi šou na sodišče tko k ti je reku......tm bi pa vsak svoje trobu pol na konc bi blo pa : ....vsak svoje stroške krije.....ker se ne da ugotovit kolk pa kje je kdo prpelu....a mislš da un gospod sodnik bo pa kr ugotovu kdo je kriv....na podlagi vaših pričanj.....dej no mir.....sej nimaš kej.....zdej je kr je....sam boš vedu za naslednjič.....če se ti kej tacga nardu pa da ti 100% ne boš kriv počak policaje....pa če maš žlahto iz marsa zravn....to je moje mnenje no !!

Hvala za mnenje, moj namen je bil pri odprtju teme, da dobim malo odzive od od več izkušenih voznikov, kje sem naredil napako, kako bi moral odreagirat itd. (nekaj je avtošola, drugo pa je, ko se ti res zgodi v praksi) K sreči se učim na takem blagem primeru :lol:
Je bil pa res tak splet okoliščin, da sva se z udeležencem dogovorila, da greva sama na PP., kar je bila napaka.

Torej, če povzamem:
Moja prva napaka: Nisem počakal na kraju.

p.s.
Hvala vsem sodelujočim za mnenja v debati! :D

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Če okt 07, 2004 5:29 pm

golf_c je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Avto v nesrečah I. kategorije ne smeš pustit na cesti...Za to je celo predvidena denarna kazen!!!!!!

če bi se men to nardil....pa če bi un tadrug udeleženc trdil še celo da sm js kriv.....js vem da ne premaknem avta iz kraja nesreče in počakam policaje.....že tko bi biu čist pr kraj.....pa trikotnike bi postavu....spredi....zadi.....pa lepo smrkce počaku.....pa sm 100%...kaj ...200% da me ne bi nobena denarna kazen doletela!!!

Upam, da se še kdo neuradno iz stroke oglasi glede ustavljanja na cestišču (mislim ravnanja v kočljivih situacijah)... :oops:

Bilo je več razlogov, da sva sama šla na PP:
1. enostavno se mi ni dalo čakati, poleg tega pa bi mi lahko med čakanjem (dost bi blo mrbit samo še 5 minut) popustili živci in če bi še ponavljal svoj zahtevek po denarju, bi ga verjetno ...
2. na kraju ni bilo nobenih oprejemljivih sledi
3. ustavljena sva bila na zelo ozkem kraju, in če bi pripeljal prvi tovornjak, avtobus... bi se morala umakniti. (evo, v avto sem že dal kredo, da naslednjič (upam, da mi ne bo treba) lahko situacijo zarišem)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 5:46 pm

Enim pač noče bit jasno je napisal nek modri človek :wink:
Aja, Gemblr...tvoja napaka je bila da nisi počakal na kraju...označil položaja vozil ob ozrioma po trku...
še večja bi pa bla, če bi avto pustil na robu ceste...fasal bi še kazen, 100% bi jo, ne 200% :mrgreen:

135. člen ZVCP

2) Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
- ustaviti vozilo;
- zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
- pomagati poškodovanim;
- obvestiti policijo ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;
- soudeleženim ali oškodovanim v prometni nesreči posredovati ime in priimek ter naslov, posredovati podatke iz vozniškega dovoljenja in prometnega potrdila ter posredovati podatke o obveznem zavarovanju ali izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči;
- osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke;
- ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače. Če je treba rešiti človeško življenje, lahko udeleženec prometne nesreče začasno zapusti kraj prometne nesreče, vendar se mora takoj, ko je to mogoče vrniti.

10) Z globo najmanj 40.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom ali s prvo, drugo, tretjo, četrto, peto ali šesto alineo drugega odstavka tega člena.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c Če okt 07, 2004 6:10 pm

ja dobr ...sej je use lepo pa prov.....ampak so tko kot pa povsod tut lukne.....ka pa če ni mogoče nardit vsega tega ....če ti ne morš avta umaknt.....al pa če se morš zato da boš avto odstranu še pelat ...ne vem.....ene dva kilometra stran....če boš ti zavaroval kraj nesreče....pa če je nesreča na takem mestu ...ne vem....na desni škarfa pa pet metrov globok ...na levi pa breg....pa tko par sto metrov naprej pa nazaj.....če boš ti zavaoval in označil kraj nesreče js mislm da ti noben policaj ne bo napisu kazn zato ker nis umaknu avta!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če okt 07, 2004 6:14 pm

pomoje je tko, da morš avto čim prej odstranit s cestišča ampak samo v primeru, da krivec prizna krivdo. Torej če se en zaleti vate in reče ja kriv sem, evo kuponček avto čim prej umaknt. Če pa reče nism kriv, pustim avto tam kjer je in pokličem policaje.

Vsaj jest bi tko naredu
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 6:18 pm

Ne lej...sej se presodi če je blo možno avto umaknat... :!:
Sej v zakonu piše če je možno, in v primeru odletelih špeglov je ponavadi možno, razen če je res neverjetno malo prostora ...Še vedno pa ne morta tak pustit avtov kot sta trčila, ker ne bi noben mim pršou...a veš? In pol hmmm...ja sej če bi bil dobre volje policist :wink:

Tomaz40...če se ne da zmenit, pol policijo kličeš, v nesreči I.kategorije, se itak drugače ne kliče policije...
Avto moraš pa v tem primeru vseeno umaknit...ne vem no...sej lahko da bi tolerirali, samo...huh...če si ne bi še večjega sranja naredu :wink:

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c Če okt 07, 2004 6:21 pm

tomaz40 je napisal/-a:pomoje je tko, da morš avto čim prej odstranit s cestišča ampak samo v primeru, da krivec prizna krivdo. Torej če se en zaleti vate in reče ja kriv sem, evo kuponček avto čim prej umaknt. Če pa reče nism kriv, pustim avto tam kjer je in pokličem policaje.

Vsaj jest bi tko naredu

tut js tko mislm.....u redu če se oba udeleženca takoj sporazumeta....sam če pa ne en al pa drug ne prizna krivde je pa to druga stvar....če bi se men to nardil pa da un ne bi priznal krivde.....js ne umaknem avta iz ceste dokler mi policaj tega ne reče....samo trikotnike bi postavu za ta cajt preden policaji pridejo!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c Če okt 07, 2004 6:25 pm

Slide je napisal/-a:Ne lej...sej se presodi če je blo možno avto umaknat... :!:
Sej v zakonu piše če je možno, in v primeru odletelih špeglov je ponavadi možno, razen če je res neverjetno malo prostora ...Še vedno pa ne morta tak pustit avtov kot sta trčila, ker ne bi noben mim pršou...a veš? In pol hmmm...ja sej če bi bil dobre volje policist :wink:

Tomaz40...če se ne da zmenit, pol policijo kličeš, v nesreči I.kategorije, se itak drugače ne kliče policije...
Avto moraš pa v tem primeru vseeno umaknit...ne vem no...sej lahko da bi tolerirali, samo...huh...če si ne bi še večjega sranja naredu :wink:

a veš kva....vsak ma po svoje prov...sam neki mi povej....če bi ti npr. se zaletu....bi bla nesreča 1. kategorije...pa da se slučajno nardi da ti ob trčenju.....spusti guma...al pa se predre.....a bi se ti pelu po feltni še kak kilometer da bi avto na kakšno travo zapelu.....js vem da se ne bi.....mah....kle je tolk različnih variant da bi lohk primere pa različne okoliščine naštevu v nedogled....ampak v tem primeru k teče debata pa ravno iz tega razloga ne bi umaknu avta ker drugi udeleženec ni priznal krivde ....samo zato !!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 6:29 pm

Ne, če bi s tem še večjo škodo naredu na avtu, potem bi ga tud jaz pustu pr mah...
Lej, problem je tle...tud jaz dvomim, da bi policist kr takoj kazen napisu...razen če bi naredi zastoj od Litije do čateža zarad enga špegla...
Problem je v tem, da ti lahko napiše kazen, ker je za to predvidena in si v veliki dilemi, ali pustit avto pr miru in tvegat kazen, ali pa ga prestavit...pe še to je ne...
Če je drugi taki prasec, da se zlaže o krivdi, potem lahko reče tud da tvoj položaj ob trku sploh ni bil takšen in da si ga pol premaknu na rob...
A veš...ker govorimo še vedno o primeru da ni špurov...JEBA je če ni prič...oziroma drugih dokazov...resno, mam izkušne tud jaz točno s tem :evil:
Še neki...ko sm mel jaz takšen problem, je oni ...ufff.raj nm reku, ker bom nacist spet... :evil: No oni je reku naj avte nazaj pelema tja...Ma ja, HALO sem reku...to se ne dala in ne bom...pa so prišli policaji in se začne on bunit, da nisem hotu nazaj avta gor pelat...pa je policaj reku še buh da ne, a veš da je za to kazen...
Pa tud ni hotu oni krivde priznat, pa sm reku pol na samem policaju, kaj bi blo če bi pstila avte gor, pa je reku...tko k sm ti reku...še buh da ga nis puslušu, ker se to ne sme delat, na presojo krivde pa ne bi vplival :wink:
Odvisno pač :wink:

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov