Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če okt 07, 2004 11:44 am

AIRbrush je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;

Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.
Torej z malo znanja pravništva ti noben policaj očitno nič ne more.

Določenih stvari ne in nočeš razumet. Ne da se ti dopovedat nič.

Katerih? Vem samo to da je zakon o privatni lastnini nad večino ostalih zakonov, med drugim tudi zakonom o cestno....

Kar se pa tiče tega, da je avto tvoja privatna lastnina, se pa moraš strinjat, da če me ustaviš in jaz ne odprem vrat in ne izstopim iz avta, da mi ne moreš nič, ker če mi probaš odpreti vrata je to vdor v zasebnost in te lahko tožim. Vsaj po zakonih je tako.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 11:49 am

nebivedu je napisal/-a:Katerih? Vem samo to da je zakon o privatni lastnini nad večino ostalih zakonov, med drugim tudi zakonom o cestno....

Kar se pa tiče tega, da je avto tvoja privatna lastnina, se pa moraš strinjat, da če me ustaviš in jaz ne odprem vrat in ne izstopim iz avta, da mi ne moreš nič, ker če mi probaš odpreti vrata je to vdor v zasebnost in te lahko tožim. Vsaj po zakonih je tako.

po tvoji logiki torej ti policaj ne sme premetati avta??
čeprav to dostikrat delajo...
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če okt 07, 2004 11:52 am

nebivedu je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;

Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.

Katerih? Vem samo to da je zakon o privatni lastnini nad večino ostalih zakonov, med drugim tudi zakonom o cestno....

ni glih tko. vedno lahko obstaja sum kaznivega dejanja. in takrat ti ne pomaga nič. se da pa na silo (ki je upravičena z sumom kaznivega dejanja) priti do istega rezultata.
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 07, 2004 11:53 am

HUGO_BOSS je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Katerih? Vem samo to da je zakon o privatni lastnini nad večino ostalih zakonov, med drugim tudi zakonom o cestno....

to ti ga res ne sme brez naloga oz. suma kaznivega dejanja...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če okt 07, 2004 11:57 am

Tvoj avto je privatna lastnina in za brskanje po tvojem avtu rabi nalog. Če ti hoče pa nekaj dol iz avta pobrat(nalepka, tablice) je pa to isto vdor v zasebnost, če nima naloga. Tablice (tako je zapisano tudi v zakonu) lahko dol iz svojega avta daš samo ti ali pooblaščeni delavec na tehničnih pregledih s tvojim dovoljenjem. Nalepka, ki pa j v notranjosti avta je pa lahko odstranjena samo s tvoje strani.

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 12:01 pm

maky je napisal/-a:
HUGO_BOSS je napisal/-a:

to ti ga res ne sme brez naloga oz. suma kaznivega dejanja...

"oz. suma kaznivega dejanja" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kapiš? :lol:
se pravi lahko te obrne na glavo kadar se mu sprdne
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 12:02 pm

nebivedu je napisal/-a:Tvoj avto je privatna lastnina in za brskanje po tvojem avtu rabi nalog. Če ti hoče pa nekaj dol iz avta pobrat(nalepka, tablice) je pa to isto vdor v zasebnost, če nima naloga. Tablice (tako je zapisano tudi v zakonu) lahko dol iz svojega avta daš samo ti ali pooblaščeni delavec na tehničnih pregledih s tvojim dovoljenjem. Nalepka, ki pa j v notranjosti avta je pa lahko odstranjena samo s tvoje strani.

v praksi je to tako, da ti jih vzame dol na silo, če si pameten te peljejo na prenočitev...
avto ti odpeljejo z avtovleko ne vem kam... nekak tako gre ta zadeva :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 12:04 pm

maky je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

ni glih tko. vedno lahko obstaja sum kaznivega dejanja. in takrat ti ne pomaga nič. se da pa na silo (ki je upravičena z sumom kaznivega dejanja) priti do istega rezultata.

nebivedu...samo potem bi vsi lepo čičali pa čakali v avtu, da bi se kapsi naveličal čakat da boš prišel ven, se strinjaš :wink:
Pa tožil bi lahko v končni fazi policijo, ne policista samega...dobro je vedeti :wink:
Pa odstranit MORAŠ tablce če ti policisti to reče, v nasprotnem primeru te lahko "prisili"...kako pa ne sprašuj...najbrž ti vrelo juho v usta zliva :EE

Maky...točno to...če je sum KD, potem se da pa res na silo prit do istega rezultata...
Ker to, da ti ne pustiš policistu v avto pogledat, potem je "jasno" da nekaj skrivaš...ne prezrite narekovajev pri JASNO...in s tega lahko že on sumi o kakšni prepovedani dejavnosti :lol: , za to je pa pooblaščen in potem nimaš kej ko ti avto dobesedno razmeče...ti reče, hja pa res nimaš nič...srečno vožnjo a ne? :? Ni se dobr preveč jebat "z zakonom"...malo, tok da te vsi ne pofedlajo že, ne pa preveč...
Nalog oziroma odredbo sodnika za preiskavo pa dobi tud zelo hitro, če že hoče :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 12:09 pm

po domač povedan majo policaji preveč pooblastil za nedolžne in take ki niso kriminalno aktivni :lol:
za tiste ki bi pa morali... za tiste majo pa take zakone in pooblastila da te srat prime...
ravno razmišljam koliko mesecev bi dobil če vržem v zrak vse policijske :lol: :lol: :lol:
get it? 8)
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 07, 2004 12:17 pm

ja sam ti more itak povedat sum katerega kaznivega dejanja te sumi. ne prekrška ampak kaznivega dejanja.btw: prostitucija je po novem prekršek in ne kaznivo dejanje :DDD :DDD :DDD
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 12:23 pm

maky je napisal/-a:ja sam ti more itak povedat sum katerega kaznivega dejanja te sumi. ne prekrška ampak kaznivega dejanja.btw: prostitucija je po novem prekršek in ne kaznivo dejanje :DDD :DDD :DDD

on ponoči sanja kazniva dejanja, tako da mislim da ti jih lahko v sekundi našteje 5 :evil:
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 07, 2004 12:26 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:
maky je napisal/-a:ja sam ti more itak povedat sum katerega kaznivega dejanja te sumi. ne prekrška ampak kaznivega dejanja.btw: prostitucija je po novem prekršek in ne kaznivo dejanje :DDD :DDD :DDD

on ponoči sanja kazniva dejanja, tako da mislim da ti jih lahko v sekundi našteje 5 :evil:

z utemeljitvijo?ker moj odvetnik je na voljo za sedaj 12 ur če bo pa treba bo pa 24 ur :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če okt 07, 2004 12:27 pm

Če jst nimam u avtu nič, kar bi bilo povezano s sumom kaznivega dejanja, potem on odgovarja za prekoračitev pooblastil.

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 12:28 pm

maky je napisal/-a:z utemeljitvijo?ker moj odvetnik je na voljo za sedaj 12 ur če bo pa treba bo pa 24 ur :twisted:

ko mu kaj takega omeniš se mu usta razširijo do ušes... :wink: :evil:
utemeljit mu ni težko... in če ga zajebavaš ti bo še res razfuku avto...
grrr....
dobr da letos na meji nisem mel nič problemov, sem bil prov presenečen
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 12:29 pm

nebivedu je napisal/-a:Če jst nimam u avtu nič, kar bi bilo povezano s sumom kaznivega dejanja, potem on odgovarja za prekoračitev pooblastil.

ja... reče ti srečno vožnjo še naprej :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 12:39 pm

Ni to prekoračitev...on je sumil in potem ni najdu nič...
To da ga nisi spustu v avto, je lahko že dovolj sumljivo, nažalost tak pač je...
In on lahko hitro reče, da mu je nek "vir" povedal da je nekdo s črnim Subarujem karavanom hodil špancirat po parkplacu in si ogledoval avte, ali pa se zbiral na krajih, kjer je znano da se preprodaja droga...a veš? Onega k naj bi to povedal, pa ne bo izdal...Pa čeprav to sploh ni res, in nenazadnje to ni prav, ampak se da...!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če okt 07, 2004 10:37 pm

odkar so tele policijske akcije je ta forum prazen :P

http://www.402meanslife.com/forum/index.php

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če okt 07, 2004 10:45 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:odkar so tele policijske akcije je ta forum prazen :P

Ze par mesecev se skor nic kaj ni pisalo na njem...
Propal

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če okt 07, 2004 10:51 pm

monster_d je napisal/-a:
Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:odkar so tele policijske akcije je ta forum prazen :P

Ze par mesecev se skor nic kaj ni pisalo na njem...
Propal

začnimo pisat :wink:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov