Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Kazen k so me ustavl Republiski

Napisal/-a WhiteCell So mar 15, 2003 5:19 pm

No tisti k ste sprasevali.... tole so cleni za katere sem kazen dobil

ZVCP č. 172 odstavek 5 -> 20.000
ZVCP č. 172 odstavek 4 -> 40.000
ZVCP č. 200 odstavek 4 ->25.000

1. Pogoji za udeležbo v prometu
Dimenzije, skupne mase in osne obremenitve
172. člen

(1) Vozila v cestnem prometu morajo izpolnjevati predpisane pogoje glede dimenzij, skupne mase, osne obremenitve, glede varstva okolja ter imeti brezhibne predpisane naprave in opremo.
(2) Vozilo s tovorom ne sme presegati največjih dovoljenih dimenzij, ki so predpisane za posamezne vrste vozil.
(3) Vozila, ki ne izpolnjujejo predpisanih pogojev glede dimenzij, skupne mase in osne obremenitve, smejo biti v cestnem prometu, če izpolnjujejo posebne pogoje, ki omogočajo varen in neoviran promet, določene v posebnem dovoljenju, izdanem po predpisih o javnih cestah.
(4) Z denarno kaznijo 40.000 tolarjev se kaznuje voznik, ki vozi v cestnem prometu vozilo, ki ne izpolnjuje predpisanih pogojev glede dimenzij, skupne mase ali osne obremenitve, pa nima posebnega dovoljenja iz tretjega odstavka tega člena ali ne izpolnjuje pogojev iz tega dovoljenja, ali varstva okolja, ali nima brezhibnih predpisanih naprav za upravljanje, naprav za ustavljanje, naprav za povezavo vlečnega in priklopnega vozila, pnevmatik ali tahografa, ali če tahograf ne deluje brezhibno.
(5) Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje voznik, ki vozi v cestnem prometu vozilo, ki nima brezhibnih drugih predpisanih naprav ali predpisane opreme.
(6) Z denarno kaznijo najmanj 500.000 tolarjev se kaznuje za prekršek iz četrtega odstavka tega člena pravna oseba ali samostojni podjetnik-posameznik, odgovorna oseba pravne osebe pa z denarno kaznijo najmanj 50.000 tolarjev.

Preizkušanje vozil
200. člen

(1) Motorna in priklopna vozila, ki se posamično izdelujejo, predelujejo ali dodeljujejo, morajo biti pregledana v skladu s predpisi o homologaciji, preden se dajo v promet.
(2) Traktorje pregledujejo in preizkušajo pooblaščene pravne osebe, o preizkušnji izdajo izjavo o ustreznosti.
(3) Stroške pregleda in preizkusa vozila iz prvega odstavka tega člena plača lastnik vozila.
(4) Z denarno kaznijo 25.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.(5) Z denarno kaznijo najmanj 250.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pravne osebe pa z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev.

evo 172-4 člen pravi glede belih stevcev ! in kazen 40k sit !
V8 POWER

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi So mar 15, 2003 5:48 pm

Mater hude so tele kazni! Po moje če bi koga ubil ne bi blo tko hudo! :?
Še hujš je pa to da letos jaz ne bom imel priložnost dobit nobene kazni :evil: :cry:
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR So mar 15, 2003 5:57 pm

pišuka jst sm tudi dobu 40 jurju...

Hmm sm dijak... Ce ne placam kaj mi morejo?! Frend sploh ni se placu kazni od leta nazaj in je rpav tko dijak. Do zdaj se ni se noben spomnu na njega... Kaj praviste se splaca pustit use skupej u k***? :roll:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 15, 2003 5:58 pm

men na listku k so dal kazen pise da dm DI(V)JAK ... :) pa jih nebriga... ker so pac REPUBLISKI in kazen nezastara.. !
V8 POWER

dolenc
Novinec

kazen

Napisal/-a dolenc So mar 15, 2003 7:16 pm

TechnoBoy je napisal/-a:men na listku k so dal kazen pise da dm DI(V)JAK ... :) pa jih nebriga... ker so pac REPUBLISKI in kazen nezastara.. !

Sej REPUBLIŠKI delajo po istih zakonih kot ostali, se pravi po 2 letih vse zastara.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 15, 2003 8:41 pm

nope ker je to v bistvu nadzor prometne policije.. kolegica je sla na to foro.. pa je po 4 letih placala dvojno kazen....
hehe sm raj 1/2 placov
V8 POWER

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So mar 15, 2003 8:48 pm

in kaj boš zdaj? homologiral, al ne? :D
Slika

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR So mar 15, 2003 9:34 pm

Emm... Ja in kaj! Če ne plačam zdej (in mi nimajo iz kje trgat ker nimam službe, polnoleten pa sm že) tudi čez 4 leta nebom... Stvar zastara v dveh letih, jst pa sm še v zaklučnem letniku SŠ in grem naprej... Tko da službe še najmanj 4 leta nebo. Zaključek: ne plačat?!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 15, 2003 9:47 pm

kazen te bo pocakala.... 100%
ce te je republiska policija ustavla ....ce so te navadni pa lahko vledes... ceprov ta novi zakon tudi to omejuje... btw... pa od tastarih trgajo...neskrbi drzava poskrbi zase
V8 POWER

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon So mar 15, 2003 10:06 pm

Sj si ful lepo napisal tiste zakone, ampak ka si v bistvu zagrešil? :?:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 15, 2003 10:40 pm

zivic_matej je napisal/-a:Sj si ful lepo napisal tiste zakone, ampak ka si v bistvu zagrešil? :?:

peljal sm 40 mem sole.. pa me je hkraj pocopal.. in ko je vidu zadnje luci
s sm ze objavu slike pa nevem kje so so me pa natehnicnga pelal.. po so pa po 1.5 uri ugotovil da masina druga, sportn vola, stopalke, beli stevci, el. pomok mi ni delal.. ipd
V8 POWER

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec So mar 15, 2003 10:57 pm

samo en nasvet: raje plačujte kazni ker NE zastarajo-vem iz prve roke ker sem ravn letos v februarju preživel 21 dni v zaporu zaradi neplačane kazni iz leta 1999:in verjemte mi da bi raje bil v zaporu kot obsojenec kot pa na prestajanju nadomestne kazni namesto plačila!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 15, 2003 10:59 pm

jest sm rajs placal 42.5k sit pa mam MIR !
V8 POWER

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Ne mar 16, 2003 3:19 am

Zakaj pa pol na tehničnem nič ne rečejo. Jest mam tud bele števce, pa stopalke, pa digitalni obratomer, pa ne vem kaj še... :evil: :roll:

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Ne mar 16, 2003 7:25 am

:o dobr za luči že zastopim ,pa za mašino tud ampak kaj jih moti beli števci in stopalke :evil:, po takem bomo mogli delat homologacijo še za prevleke od sedežev :twisted: to se je prov upiču vate, tako kot men zadnjič ko so šteli varovalke!!!! :o in sem dobil kazen 20k ker sem ustavil pred prehodom za pešce :evil: :cry:
Fur immer CAPRI

dolenc
Novinec

kazen

Napisal/-a dolenc Ne mar 16, 2003 7:53 am

jst sem govoru o pravnovnomočnosti odločbi ne o izvršitvi pravnomočne odločbe.

Če so ti uspel v roku 2 let za CPP prekršek izdati pravnomočno odločbo (ni več možnosti pritožbe), pol mogoče ni roka, v katerem se ta odločba izvrši, še pravi iztirja pravnomočno izrečena kazen.

je pač treba poskrbet, da ne morejo izdat pravnomočne odločbe, za kar pa imajo časa 2 leti od dneva storitve prekrška in niti dneva več...., poleg tega pa ZVCP niti kater drug zakon s spodročja prometa ne loči po pristojnodstih ali višini kazni na policiste splošnih policijskih postaj, prometnih policijskih postaj ali specializirane enote za nadzor prometa (republikanci).

Če se motim me naj kdo razsvetli, z navedbo zakona kjer to piše.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne mar 16, 2003 11:14 pm

Samo eno vprasanje: zadnje case so ful zaceli gnjavit policaji zaradi spojlerjev. Kaj pa ce si na odpadu kupim ORIGINALNE spojlerje og Golfa GTI in si jih zmontiram na mojega, ki jih v originalu nima. A bi me potem lahko kako zajebal ali mi ne bi mogli nicesar?
LP
MIki

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Ne mar 16, 2003 11:24 pm

pikec je napisal/-a:samo en nasvet: raje plačujte kazni ker NE zastarajo-vem iz prve roke ker sem ravn letos v februarju preživel 21 dni v zaporu zaradi neplačane kazni iz leta 1999:in verjemte mi da bi raje bil v zaporu kot obsojenec kot pa na prestajanju nadomestne kazni namesto plačila!

Kaj so te hard fukali? Kaj se je dogajalo?

Qwerty
Uporabnik

Re: Kazen k so me ustavl Republiski

Napisal/-a Qwerty Ne mar 16, 2003 11:33 pm

TechnoBoy je napisal/-a:No tisti k ste sprasevali.... tole so cleni za katere sem kazen dobil

ZVCP č. 172 odstavek 5 -> 20.000
ZVCP č. 172 odstavek 4 -> 40.000
ZVCP č. 200 odstavek 4 ->25.000

....

stari moje sozalje. jaz sem dobila sam za 200.čl ZVCP, tut placala, tut studiram zakone in zdaj na LPP hodm za HL. :( pr men v domzalah so ze zacel obcino prenavljat, ocitno si obetajo od mene kar nekaj dnarja...

lp qwerty

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Po mar 17, 2003 12:06 am

mmiki je napisal/-a:Samo eno vprasanje: zadnje case so ful zaceli gnjavit policaji zaradi spojlerjev. Kaj pa ce si na odpadu kupim ORIGINALNE spojlerje og Golfa GTI in si jih zmontiram na mojega, ki jih v originalu nima. A bi me potem lahko kako zajebal ali mi ne bi mogli nicesar?
LP
MIki

mmiki.. ja mene tut zanima... ker ma GVX tut take k mam jest (pri strani)
V8 POWER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov