Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gorgh
Novinec

vprašanje za znance protona!

Napisal/-a Gorgh To okt 19, 2004 2:22 pm

No, skratka moja mati si kupuje nov avto in je mene zadovzila da ji poiščem primeren avto.

In stvar je taka, ker ravno nima kaj prevec $$$ sem iskal v rangu do 700 ali 800k sit.
Našel pa sem tale oglas za protona, ki ima za avto z malo prevoženimi km in letnik 99, presenetljivo nizko ceno. Še link do oglasa:
proton 313 persona

in sedaj me zanima:
Ima kdo kaj izkušenj s tem avtom oz. če pozna kdo koga ki si ga lasti oz. si ga je lastil.
Zanima me, ali je to zanesljiv avto, da mi ne bo takoj začelo kej odpovedovati. Kajti glede na to da je dokaj mlad (5let) bi moralo to še vedno delati brezhibno.

Torej, kaj pravite za ta avto? je zanesljiv in ni problem z njim?

Hvala vsem za pomoč,

Lp,
Jure

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To okt 19, 2004 2:28 pm

Jah linka ravno ni za videt, ti nemoremo nič pomagat, sicer pa kot začetniku ti nemoremo očitati napake :D
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To okt 19, 2004 2:55 pm

hja no, saj bo boljše :)

no tuki sta dva linka do protona ki se mi zdita ugodna, samo ne vem ker me tare par zgoraj našteth vprašanj.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=180328
in
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=166418

torej, z nasveti navalite :lol: :lol: :lol:

Hvala usem,
Jure

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To okt 19, 2004 3:03 pm

po mojem zanesljiva tehnika (mitsubishi), sam pa dragi karoserijski deli (po mojem). če ji je vseeno, da bo veeelikoo zgubila na ceni (ne mama, ampak avto :wink: ), je po mojem kr primeren.....
Slika

MisterX
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Proton

Napisal/-a MisterX To okt 19, 2004 3:24 pm

Za Protona ti lahko povem, da je zelo zanesljiv avto! Pokvarilo se mi ni nič - servise sem delal na 40.000 KM s tem, da sem vmes 2X noter vlil 1 liter olja!

Edino kar bi te utegnilo motiti pri tem avtomobilu je poraba, ki je višja v primerjavi z novejšimi mašinami. Tudi kakovost izdelave ni na nemški ravni ampak je OK!

Problem zna biti tudi z rezervnimi deli, ker v Slo. ni več uradnega zastopnika za Protone. Servise ti pa lahko naredi vsak vaški mehanik za male pare.

Če te pa zanima kaj bolj specifičnega pa vpraši!

Aja pa še to: avto boš verjetno malo težje prodal naprej čez nekaj let in boš kar veliko izgubil!

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Proton

Napisal/-a clio (proton_freak) To okt 19, 2004 9:13 pm

MisterX je napisal/-a:Za Protona ti lahko povem, da je zelo zanesljiv avto! Pokvarilo se mi ni nič - servise sem delal na 40.000 KM s tem, da sem vmes 2X noter vlil 1 liter olja!

Edino kar bi te utegnilo motiti pri tem avtomobilu je poraba, ki je višja v primerjavi z novejšimi mašinami. Tudi kakovost izdelave ni na nemški ravni ampak je OK!

Problem zna biti tudi z rezervnimi deli, ker v Slo. ni več uradnega zastopnika za Protone. Servise ti pa lahko naredi vsak vaški mehanik za male pare.

Če te pa zanima kaj bolj specifičnega pa vpraši!

Aja pa še to: avto boš verjetno malo težje prodal naprej čez nekaj let in boš kar veliko izgubil!

Če že kopuješ kupi 1.5 MisterX za dele se motiš dobiš jih na vsake uradnem servisu decembra bi pa itak naj novi prišli v slo!
OBVEZNO daj zavarovat vsaj stekla samo ena prva luč je 98.000sit smerokaz 19.800 , prva šipa 160.000 sit ,...
drugač pa tako meni avto pije 7 l z enim keslom sem že naredil tudi 630km pa če verjamete ali ne! Foter že ima 5. leto protona 418 1.8 16V pa niti enega problema,jaz ga imam eno leto brez težav,punca kupila spomladi tud 1.5 z klimo za 800.000 sit brez problemov razem prejšna lastnica je nonstop stala na sklopki tako da jo je treba menjat orginalna stane 34.000 sit komplet z potisno ploščo in ležajem!

Še te zanima kaj?
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 To okt 19, 2004 11:44 pm

Evo še moje izkušnje z Protonom!
Imam ga od leta 1999 kupljen nov do sedaj nobenih problemov razen to,da mi je odpovedal števec(nekaj v zvezi z zobčenikom) toda to ni tak velik bau!
Drugače sem pa zelo zadovoljen kaj se tiče avta.Poraba je tudi na nivoju(7-8L/100km).Kvaliteta izdelave res ni na samem vrhu toda večjih napak ni.

Edino kar me malce moti je izguba vrednosti!Zato upam,da se bo to malo ustavilo z vnovičnim prihodom Protona na naš trg.

Tako,da si mama lahko mirne duše privošči Protona :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov