Debate, ki niso vezane na ostala področja...

aike
Novinec

Vozila SAAB 9 3

Napisal/-a aike To okt 19, 2004 8:16 pm

LP zanima me ali pozna kdo vec iformacij iz prve roke glede vozila saab 9 3 , koko vzdrzlivi so avtomobili ali se splaca nakup in kako je z deli in servisi pri nas :!:

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To okt 19, 2004 8:21 pm

Dober nakup, z eno besedo.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To okt 19, 2004 8:22 pm

Drugače pa je tehnika podobna oplovi, večina je tudi izvira od tam, dizl je alfin, ostali motorji pa lastni. :D
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To okt 19, 2004 8:29 pm

avti so cenjeni (dajejo ga ob bok bmw-ja) čeprav zanimivo je da so prejšnji 9-3 modeli izredno hitro (pravzaprav bi lahko napisal drastično) zgubljali na ceni. leto rabljen je bil pol cene vreden. sicer lep ampak v sloveniji gre ta roba težko čez. saj veš. v sloveniji če ni audi je pa bmw al pa mercedes. drugo je vse švoh za slovence :roll: .

ta novi model je meni zelo všeč 8) . želel zelo ampak je bil malo predrag :( .

malo več podatkov povej. o čem gre. gre za rabljen avto al novi model ?

prej so bli s servisi križ, kako je zdaj ko je uradni zastopnik pa ne vem. naj bi špilal. ne vem pravzaprav

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To okt 19, 2004 8:33 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Drugače pa je tehnika podobna oplovi, večina je tudi izvira od tam, dizl je alfin, ostali motorji pa lastni. :D

A ni dizel 2.2 oplov? Drugače pa je avto narejen na platformi, na kateri stoji tudi vectra, pa chevrolet malibu (al neki takega),... Kolkor sem bral teste ga hvalijo, posebej pa varnost.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To okt 19, 2004 8:45 pm

Nov ne. Je 1.9 mulitjet

aike
Novinec

Napisal/-a aike To okt 19, 2004 9:02 pm

Gre za rablen avto letnik 2000 2.2 TID SE - tk da ce kdo vozi taksen avto bi mi prav prisla kaksna informacija

aike
Novinec

Napisal/-a aike To okt 19, 2004 9:06 pm

Drgac pa hvala za odg. !!!!!

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim To okt 19, 2004 9:26 pm

Dobre ocene za Saab 9-5

Lahko se zanesete na tri ali več let star Saab 9-5 in to ni pihanje švedske tovarne vozil v lastni rog ampak rezultat statistike zanesljivosti vozil, ki jo vsako leto opravi švedska vladna agencija Bilprovningen.
Prvih šest mest v kategoriji velikih vozil je zasedlo pet tipov modela 9-5, v kategoriji srednje velikih vozil pa se je model 9-3 uvrstil pred vso evropsko konkurenco. Ta rezultat potrjujejo tudi druge raziskave o zanesljivosti vozil ostalih neodvisnih agencij, kot je J.D.Power v ZDA, katera je potrdila, da je Saabova kvaliteta na zelo visokem nivoju. Saab 9-5 se je že v prejšnih raziskavah te švedske agencije vedno uvrstil zelo visoko v svojem razredu, sedaj pa so pri Saabu toliko bolj zadovoljni z rezultati manjšega modela 9-3. V teh dneh pa bodo na avtomobilskem salonu v Birminghemu predstavili novi 1.9 litrski dizelski motor z 120 konji, kot ga poznamo že v Oplih in Fiatih.
Vir: Si21

Upam da to pove dovolj...drugače pa turbo bencinarji pri saabu so zakon (trgajo :twisted: ) za dizle pa nevem...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To okt 19, 2004 9:40 pm

zanimivo ne. šved hvali šveda (saaba) :roll:

v nemčiji so na prvih 6-ih mestih japonci (adac ). kar pomeni, da ostali extra in manj extra nemci niti blizu vrha niso (nekateri so celo zelo daleč).

od 6 modelov tipa 9-5 ki obstajajo jih je kar 5 na prvem mestu. svetsko ni kaj

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To okt 19, 2004 9:56 pm

Prejšni modeli 9-3 so se baje kar dosti kvarili (so kar dosti na servisu). Če že kaj gre, gre fajn (se mi zdi, da računalnik oziroma ekranček zelo pogosto krepne in ne kaže prav). Delal sem nekaj časa na servisu in sem jih kar nekaj videl (se peljal 10-20metrov če to kaj velja :P ). Drugače pa so super avti in če ti je oblika všeč (letnik 2000 je še stara in mi je osebno grda, nova je pa idealna linija) pa ni slab nakup. Udoben, relativno zanesljiv, varen (pri ohoho km/h v traktor da je avtu je zlomilo akso, vozniku pa nič...) Samo glej, da ga boš vozil na redne servise.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To okt 19, 2004 10:13 pm

Imel sem cez 30 SAABov in ceprav sem kasneje "preklopil" na BMW, je bil SAAB tisti, ki se mi je vsedel v srce! :wink: Ti avtomobili so cloveku prijazni, bolje ne morem opisat -vse, prav vse pri njih je narejeno tako, da se v avtu dobro pocutis... Kar se tice 9-3 ima zame malenkost premehko podvozje (pac Opel :roll: ), drugace pa je cisto pravi SAAB z vsemi dobrimi lastnostmi te znamke. Tudi 2.2 literski turbodizelski agregat je baje smetana na vrhu torte Oplove ponudbe, tako da ti lahko ta avto samo toplo priporocam :bow Pa se tiste tezave z elektroniko so dokaj hitro odpravili, pa tudi pojavljale so se (kot sem slisal) le pri nekaterih bencinarjih... Sicer pa imajo danes tako VSI avtomobili tezave z elektroniko 8)

Zelim ti uspesen nakup :pivo

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO To okt 19, 2004 10:52 pm

če te slučajno zanima (ni 9-3 je pa Saab) - sodelavec prodaja 900 2.0 T http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

aike
Novinec

Napisal/-a aike To okt 19, 2004 11:04 pm

Ne ker smo ze tk dalec prisli da je treba mal na bencin tut gledat - :? - ne da bi imel kaj proti bencinarjem sam poraba je pri takem vozilu mal previsoka tk da TDI - vsekakor :!:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr okt 20, 2004 7:52 am

Ahh, SAAB... (ne, tale moj post ne bo prav dosti uporaben, samo moje sanjarjenje)

Če bi imel denarja za avto tega cenovnega ranga, bi takoj kupil SAAB 9-3. To ti je avto. Ma kakšen Audi, kakšen BMW, pusti ti to... to ima vsak (no, skoraj vsak :D ).

Ker sem med drugim ljubitelj letalstva, je dodaten motiv zame to, da SAAB izdeluje tudi avione (v bistvu je z avtomobili začel šele kasneje). BTW še ena zanimivost: reaktivne motorje za SAABova lovska letala izdeluje Volvo (licenčne kopije ameriških motorjev).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov