Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe okt 22, 2004 12:21 pm

t os ostorili zato, ker vedo, da je za le-te njihov avto bog i batina in da jih to bolj boli, kot da bi mel ne vem kako kazen za plačat. Čista vzgojna:)
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe okt 22, 2004 12:22 pm

Slide je napisal/-a:Kaj se pa zdej u mene spušaš tle :roll:
Tud jaz takih ilegalnih dragov ne odobravam, mogoče zato, k sem bolj "ovinek fan", za legalne me pa boli k....če so al pa niso (hvala bogu da so, da se vsaj malo bolj varno to počne, ne kr tko na horuk), ampak a se še pošalit ne smem zdej... :roll:

Glupi američani so fentali povsem lepega Camaro-ta...OK? Naj zaprejo idiota, naj ga usmrtijo, boli me zanjga, avto pa naj raj prodajo ali pa men šenkajo, ne pa da ga stlačijo v konzervo...OK? :roll:
Ne se pa nad mano razburjat, k mam glih tok rad take idiote, ki se grejo drag na odprtih cestah, kot ti... :?

LP

Ja in komu bi ga prodal? :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe okt 22, 2004 12:28 pm

saj pa to je tvoja lastnina

Saj je bilo v prispevku rečeno, da so ga policaji zaplenili med odkritjem drag race-a. Verjetno je bil "impounded" - ga imajo policaji, pa ga potem na dražbi prodajo. Tega camarota je konkretno kupila neka organizacija in ga podarila mestnim oblastem, da so ga fental. Povsem legalno.

Namreč mislim da je v ZDA (pa ne samo tam) v uporabi koncept zaplenitve nevarnega predmeta/predmeta, s katerim je bilo storjeno kriminalno dejanje. V tem kontekstu je avto nevaren predmet (kot če bi podivjanemu nasilnežu zaplenili puško ali večji nož).
Sicer pa policija zapleni tudi npr. mamila (pri nas pa je carina dostikrat zaplenila švercano tehnično robo, nakar so jo prodajali na uradnih dražbah). Saj tudi kila heroina je dilerjeva lastnina (jo je pošteno plačal, haha).

Sicer pa 8 žrtev napram X tisoč, ki jih umre na cestah iz drugih razlogov, ni nek hud procent. A unim k recimo ne gledajo v špegu in okoli sebe ter te zaradi tega zrinejo s ceste tudi razbijajo avte.

Hja, če sem prav razumel, je bilo na dragih 8 mrtvih od začetka leta - v LA-ju. V vsej Kaliforniji, kaj šele v vseh ZDA pa še več.
"Navadne" nesreče se zgodijo zaradi trenutne nepazljivosti ali nesrečnega naključja ljudem, ki večinoma vozijo bolj ali manj po predpisih, ali pa kdo vozi prehitro/izsiljuje prednost... Določena stopnja tveganja žal obstaja in jo moramo sprejeti, če želimo uporabljati promet v koristne namene (transport od A do B). Bedasto je pa to tveganje še dodatno in namenoma povečevati z ilegalnim dirkanjem na javnih cestah.
Če se pa dogodek (dirka, drag) ustrezno organizira na za ta namen urejenem dirkališču, ni problem. Potem so povečanemu tveganju podvrženi le tisti, ki so se za to zavestno sami odločili. To me ne moti.

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 22, 2004 12:29 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 22, 2004 12:30 pm

Če ga že zaplenijo, naj ga raje komu prodajo...takemu, ki ga ne bo zmečkal, ne pa da ga zmečkajo ali kako drugače uničijo...a je to takoooooooo visoka znanost razumet :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe okt 22, 2004 12:30 pm

G-4S je napisal/-a:Avto je nekdo kupil in ga podaril oblastem, da so ga oni potem "spektakularno" uničili. Sej baba vse pove.

ja, res dobro investiran keš :roll: ...zakaj niso tega keša raje porabil ne vem...za žrtve prometnih nesreč, preprečevanje nesreč, za varnost v prometu...

to je pač tako...ko jst plačam kazen za prometni prekršek, mi je popolnoma vseeno, če ta denar zažgejo na kresu, al ga dajo enmu klošarju al pa si z njim nekdo rit briše...js tega denarja nimam več in to je to...lahko bi ga pa porabil za kej koristnega...

američani pa sicer sploh niso tolk zabit narod, ampak kdaj imajo res "genialne" prebliske, kot je bil tale...in potem se grejo še hvalit po tv-ju, kolk so k00l, pa kolk smrti bodo s tem preprečil :noro ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe okt 22, 2004 12:34 pm

Slide je napisal/-a:Če ga že zaplenijo, naj ga raje komu prodajo...takemu, ki ga ne bo zmečkal, ne pa da ga zmečkajo ali kako drugače uničijo...a je to takoooooooo visoka znanost razumet :?

Fak... Kdo bo pa kupu en drag mobil? Pomoje, da ne star ata, ampak en mulc a? In kaj bo ta mulc z njim počel? Vozu bo po omejitvah? My ass!
Hočm rečt, da je čist isto, če ga pol njemu pustijo, kot da ga prodajo. V vsakem primeru bo en dirku z njim!

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 22, 2004 12:36 pm

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe okt 22, 2004 12:38 pm

G-4S je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Fak... Kdo bo pa kupu en drag mobil? Pomoje, da ne star ata, ampak en mulc a? In kaj bo ta mulc z njim počel? Vozu bo po omejitvah? My ass!

Hja, tuki se potem pojavi vprašanje serijskih močnih avtov. BMW M, Audi S, Camaro, Corvette, Ferrari,...... Najbolš da dajo ameri še te pod prešo, saj jih verjetno kupujejo norci :lol:

Čist vsak mulc si lahko nabav merc, audi, porsche, ferrari?
Je pa res, da si lahko vsak nabav en chevy 90'...

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 22, 2004 12:40 pm

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe okt 22, 2004 12:42 pm

metallic je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Če ga že zaplenijo, naj ga raje komu prodajo...takemu, ki ga ne bo zmečkal, ne pa da ga zmečkajo ali kako drugače uničijo...a je to takoooooooo visoka znanost razumet :?

Fak... Kdo bo pa kupu en drag mobil? Pomoje, da ne star ata, ampak en mulc a? In kaj bo ta mulc z njim počel? Vozu bo po omejitvah? My ass!
Hočm rečt, da je čist isto, če ga pol njemu pustijo, kot da ga prodajo. V vsakem primeru bo en dirku z njim!

najbrž lahko iz svojega posta sam razbereš, da avto ni kriv zato, da se z njim divja...

pa kot da drugač ne bi obstajale poslovne limuzine z 300+ KM, razni superšportniki, pa turbo-malčki, ki se da prov fino divjat z njimi...

moj point je, da kdor bo hotu divjat, bo dival s katerimkoli avtom, ki ga bo imel...in v smislu varnosti na cestah ni prov velike razlike, če se vate skanta en nabrit skyline s 150 km/h al pa en passat tdi s 150 km/h ane? :wink:
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe okt 22, 2004 12:42 pm

Loopz je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:Avto je nekdo kupil in ga podaril oblastem, da so ga oni potem "spektakularno" uničili. Sej baba vse pove.

ja, res dobro investiran keš :roll: ...zakaj niso tega keša raje porabil ne vem...za žrtve prometnih nesreč, preprečevanje nesreč, za varnost v prometu...

to je pač tako...ko jst plačam kazen za prometni prekršek, mi je popolnoma vseeno, če ta denar zažgejo na kresu, al ga dajo enmu klošarju al pa si z njim nekdo rit briše...js tega denarja nimam več in to je to...lahko bi ga pa porabil za kej koristnega...

američani pa sicer sploh niso tolk zabit narod, ampak kdaj imajo res "genialne" prebliske, kot je bil tale...in potem se grejo še hvalit po tv-ju, kolk so k00l, pa kolk smrti bodo s tem preprečil :noro ...

Sori sam to je resnično zelo zelo dobro investiran keš. Veš kolk so dal za enga starga camarota Z28? Drobiž!!! Potem so ga uničl in predvajal to po TV-ju. Siguren si lahko, da je ta prispevek videlo 95% dragracerjev v L.A. Če bo zarad njega 10 butlov prišlo k pameti in odločilo da ima avto preveč rad da bi mu ga na ta način uničl, je mesto že proišparalo. Veš koliko denarja košta eno samo reševanje ponesrečenca? Prit morjo Policaji (veliko njih če je racija), rešilci, gasilci,...cesta je zaprta za bog ve koliko časa, pote je tu še uradna raziskava policije, pa še starši pol tožarjo od zavarovalnice do policije ker ni naredila reda,... Kaj je tuki vrednost enih starih j**c, ki so na novo poštrihana???
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 22, 2004 12:45 pm

@ Metallic

No recimo...če bi ga jaz kupu...
1. Ne bi z njim dragal...
2. Ne bi tekmoval na odprtih cestah...seveda se tud na dirkališče ne bi vozu...
3. Če bi že kdaj preizkušal, kako se pelje po ovinkih, bi si zato izbral neprometno cesto, tako kot to storim zdaj
4. Ko bi to počel, bi to počel sam
5. Zato mi ne bi blo treba nikomur dokazovat kako hiter sem
6. Če me na cesti kdo OČITNO(torej ne nekdo, ki se mu mudi) provocira z lezenjem v rit, da bi vozil hitreje, ponavadi POČASI upočasnim na ene 40 na magistralki, takrat, ko je največja kolona nasproti...pa se jeb. pol...ampak ne šus po bremzah, ker se mam preveč rad...še manj pa se pustim izzvat na tak način...
7. Nismo vsi taki, da dokazujemo s tekmovanji na cestah, kaj znamo in kaj ne znamo, zato da smo carji...jaz dokazujem samemu sebi, na kakem kosu asfalta ali makedama, kjer sem prepričan da ne bo nasproti kakega 28 letnega Janeza, s 25 letno Matejo, 3 mesečnim Lukcem in 4 letno Anjo v ničhudega slutečem avtomobilu...
Povzetek...Niso vsi enaki, ki kupijo tak avto :roll: enostavno niso vsi takšni, kot si ti predstavljaš, da so kupci takih "mišic"...jaz bi ga takoj kupil, če bi mel denar...ampak zato še ne ustrezam tvojemu stereotipu...A zdej veš o čem govorim :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe okt 22, 2004 12:48 pm

tomaz40 je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:

Sori sam to je resnično zelo zelo dobro investiran keš. Veš kolk so dal za enga starga camarota Z28? Drobiž!!! Potem so ga uničl in predvajal to po TV-ju. Siguren si lahko, da je ta prispevek videlo 95% dragracerjev v L.A. Če bo zarad njega 10 butlov prišlo k pameti in odločilo da ima avto preveč rad da bi mu ga na ta način uničl, je mesto že proišparalo. Veš koliko denarja košta eno samo reševanje ponesrečenca? Prit morjo Policaji (veliko njih če je racija), rešilci, gasilci,...cesta je zaprta za bog ve koliko časa, pote je tu še uradna raziskava policije, pa še starši pol tožarjo od zavarovalnice do policije ker ni naredila reda,... Kaj je tuki vrednost enih starih j**c, ki so na novo poštrihana???

lej...nisi razumel...njemu so avto tako ali tako zaplenil...ni važn al ga potem dajo v muzej al pa sprešajo, če potegne črto je on ostal BREZ AVTA...

men bi blo čist vseeno, če ga razbijejo s kiji, al pa prodajo enmu ljubitelju tunanih avtov...point je js avta ne bi mel več, za ostalo mi pa dol visi...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe okt 22, 2004 12:56 pm

Slide je napisal/-a:@ Metallic

No recimo...če bi ga jaz kupu...
1. Ne bi z njim dragal...
2. Ne bi tekmoval na odprtih cestah...seveda se tud na dirkališče ne bi vozu...
3. Če bi že kdaj preizkušal, kako se pelje po ovinkih, bi si zato izbral neprometno cesto, tako kot to storim zdaj
4. Ko bi to počel, bi to počel sam
5. Zato mi ne bi blo treba nikomur dokazovat kako hiter sem
6. Če me na cesti kdo OČITNO(torej ne nekdo, ki se mu mudi) provocira z lezenjem v rit, da bi vozil hitreje, ponavadi POČASI upočasnim na ene 40 na magistralki, takrat, ko je največja kolona nasproti...pa se jeb. pol...ampak ne šus po bremzah, ker se mam preveč rad...še manj pa se pustim izzvat na tak način...
7. Nismo vsi taki, da dokazujemo s tekmovanji na cestah, kaj znamo in kaj ne znamo, zato da smo carji...jaz dokazujem samemu sebi, na kakem kosu asfalta ali makedama, kjer sem prepričan da ne bo nasproti kakega 28 letnega Janeza, s 25 letno Matejo, 3 mesečnim Lukcem in 4 letno Anjo v ničhudega slutečem avtomobilu...
Povzetek...Niso vsi enaki, ki kupijo tak avto :roll: enostavno niso vsi takšni, kot si ti predstavljaš, da so kupci takih "mišic"...jaz bi ga takoj kupil, če bi mel denar...ampak zato še ne ustrezam tvojemu stereotipu...A zdej veš o čem govorim :roll:

Žal niso vsi ti ne...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 22, 2004 1:02 pm

To se pa strinjam... :!:
in še nekaj dodajam...sam nisem noben angelček...rad pritisnem in rad letim pošrek...ampak to počnem tam, kjer ni prometa, ali pa ga je ZELO malo, da me ne boste čist za besedo držali, vključno s pešci...in se kot tak ne smatram nevarnega za okolico in druge...pa si dam večkrat duška :wink:

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe okt 22, 2004 1:25 pm

saj pa to je tvoja lastnina

Izpit je tudi tvoj, pa ti ga vzamejo,koji k....
Ni mi jasno: Izpit si naredil, tore vozit znaš, te pa ti ga vzamejo, kot da bi pozabil vozit. Naj raje kazni zvišajo na milijon, kot pa izpit vzamejo.
S.Z.O.T.
(sorry za off topc:))
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 22, 2004 1:32 pm

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe okt 22, 2004 1:36 pm

Ful so pa avto uničl :roll: Brez motorja (ni šans da bi ga tko zmečkal če bi bla mašina notr), z drugimi feltnami,... To je bil sam šov za tiste ki so se pustili ustrahovat. Drgač bi ga dal v eno stiskalnico ne pa tko neki metal nanga. Brezveze.

In vsi zaprepadeni ker je 8 ljudi umrlo zarad tega. Ko pa vsak dan umre po ene 20 folka zarad orožja pa ne razmišljajo da bi spremenil zakon o nošnji orožja. Retardlandija pač. :roll:

PS: Pomoje ga je eden kupu za dele, pol pa ni hotu plačat za uničenje ostalga, ga je pa podaril in mesto je blo tko glupo da ga je kupilo. :lol:
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 22, 2004 1:43 pm

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov