Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Ne nov 07, 2004 4:13 pm

Jst mam oplel astro 2.0 dti letnik 2001 in ti morm rečt da sm super zadovoln kur mi povprečno 5,5litrov normalno se pržiga,normalno ugaša,skratka vse je super. Ti ga priporočam.
Kar se pa tiče tega da avto sam dodaje gas v prostem teku,sem imel ta problem na bivši astri 1.8sport in sm dal na avtotehno so zrihtali to je regulator prostega teka sm k je v takem avtu vse na kompjutru ne morš sam uravnavat prosti tek in ti ga s kompjutrom naštelajo.Drgač pa tictonic kaj je pa narobe z opli ta moj sedanji je že 3. pr hiši in smo z vsemibli super zadovoljni :D
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne nov 07, 2004 4:18 pm

Od tega auta čimdle stran.fotr ga je kupil leta 2000 1.6 novega,in mu je tok žal,da bi ga najraje z bencinom polil in zažgal.Skoz je neki anrobe s tem autom.Negre pa nikamor.Js ga s Cliotom v rikvercu stegnem.
Prej je mel Accenta letnik 1996.Accent pa Astra se nemoreta primerjat.Accenta je fotr samo na servis vozu pa olje menju.Crknilo ni nič.Mašina je bla 1.3 90KM.Šel ko p*****a.
Astra pred enimo tednom ni hotla vžgat.Je bla pri miru 1 mesec.Ga je fotr hotu prižgat,adijo ne gre pa ne gre pa negre.Še dans ne zalaufa.
Če je le možno idi na drug auto.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Vectra
Novinec

Napisal/-a Vectra Ne nov 07, 2004 5:08 pm

Ti si pa čudn ja!
1 mesec miruje in pol se sprašuješ zakaj noče vžgat, si mogoče pomislil na akumulator ?
Avti so za to, da se jih voz, ne pa "čuva" pred bajto
Če bi tvoj fotr na astri delal redne servise, olje (vsako leto oz. 15.00km) bi mu še super delala.
Cenik iz Avtotehne: 5l olja ...12k sit, letni redni pregled 10k sit + filtri + metlice + delo = cca. 30k sit.
Če je to prevelik strošek na leto, pa najbolje da prodate avto.

Sosed ima vectro 1.8 16V, letnik 2001, enkrat na leto zamenja olje in filtre, kot nova, okoli 90.000km prevoženih, pihne pa dva tvoja accenta.

Od leta 1999 so vsi Opli pocinkani!

LP in po pameti!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Po nov 08, 2004 10:15 pm

Ma Opl je za poscat in nič drugega.- saj tt naš je.
Poglej Astra ni delala 1 mesec zato,ker je fotr mel 3 teške operacije in je v bolnici bil cel mesec,zdej pa doma miruje.Zato auto ni laufal.Js mam pa itak svojga tako da fotrovga nerabim.
Takoj ko ni hotla užgat sma valda pogledla akumulator.Priklopla sma ga na napravo za polnjenje akumulatorja in ta je pokazala,da je akumulator 85% poln!!!!!!!!!
To pomeni da akumulator odpade.Auto je užigal kot da bi mu kdo z žago rezu po batih.eto tak zvok je mel.
Drugače pa je auto od prvega dne redno na servisu.Fotr to vedno vozi na redne servise,sam kaj češ mu če je Opl.Ga je kupil,in zunanja ogledala se niso mogla navznoter zaklopit.Bla so fixsno gor.Nazaj na servis,zlomljena neka plastika noter na obeh ogledalih.
Potem desna šajba se ni dala odpirat,potem čričkov je kokr hočeš noter v autu.
Po 1,5 letu se je začela rja pojavljat na zadnjih robovih - jebeš ti to pocinkano pločevino.Mene niso prepričali.Auto pa potegne nikamor.Rabiš 100 let da dobiš 100km/h noter.Motor 1.6 do kurca.Eto to je kar js lahk rečem na Astre letnik 2000 5 vrat.Nas doma ta znamka ni in nikoli več nebo prepričala.Fotr če bi mel možnost zdele bi šel pa jo zamenju za Accenta letnik 1995.Ta auto je laufu ko švicarska ura.Preden je kupil Astro je bil v dvomih al Hyundai Elantro al pa Opel Astro.No in je dal prednost Nemcu.
Naredu je življensko napako.
Dans kvalitetne aute delajo samo Azijci.To kaže tudi top lista najmanj pokvarljivih autov.
Brez komentarja.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Po nov 08, 2004 10:17 pm

Pa halo kako nebo Vectra 1.8 16v pihnila Accenta?Matr eni date primerjave Konja pa Osla.
Bravo re super primerjava 1.8 16v motor z 1.3 motorjem.Super si dal primerjavo.Dobiš za pjačo.

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Po nov 08, 2004 10:21 pm

Stari če je vš avto za en falus ne krivi znamke avtomobila,jest sm mel 3leta astro 1.8sport brez problema vs cajt vse deloval in je laufala k švicarska ura,zdj mam pa astro 2.0dti in prid če hočš probat s cliotom :D bomo vidl kok cajta bo minil da mi boš auspuh gledu,je zlo poskočn končno ma pa 210kmh,povprečno mi žre 5,5litrov nafte,vse dela perfekt tko da lah o tem avtu govorim sm u superlativih :D
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Po nov 08, 2004 10:36 pm

Zlatan_ je napisal/-a:Stari če je vš avto za en falus ne krivi znamke avtomobila,jest sm mel 3leta astro 1.8sport brez problema vs cajt vse deloval in je laufala k švicarska ura,zdj mam pa astro 2.0dti in prid če hočš probat s cliotom :D bomo vidl kok cajta bo minil da mi boš auspuh gledu,je zlo poskočn končno ma pa 210kmh,povprečno mi žre 5,5litrov nafte,vse dela perfekt tko da lah o tem avtu govorim sm u superlativih :D

Alo stari pa kaj je stabo.Pa kok lahk spet primerjaš 1.4 motor in 2.0 motor novejše tehnologije?Motor v Cliotu je od leta 1995 noter,stara zastarela tehnologija končna je 172km/h, tvoj pa je bil narejen že v novem milenijumu.Pa še 2.0 je.Spet ponavljam daješ primerjavo otroka na kolesu proti otroku na rolki.In kdo bo tu zmagu?Kdo bo hitrejši? :roll: hmmmm kdo le težko vprašanje....

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Po nov 08, 2004 10:40 pm

Ne poba ti si začel s to primerjavo,in ne jaz ti si dejal da opel nikamor ne gre... Jst ti pač pravim da če je vaš opel falus to ne pomeni da so vsi.Pa se sm že napisu mel sm opla 3leta in z njega sm prešaltu spet na druzga opla,torej sm mogu bit zadovoljn in oplove mašine vsakmu toplo priporočam :P

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po nov 08, 2004 10:45 pm

Vsak avto ima lahko napake...naj bo BMW..opel..lada...audi...še sama sreča da se renoji ne kvarijo ne... 8)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Po nov 08, 2004 11:03 pm

Zlatan_ je napisal/-a:Ne poba ti si začel s to primerjavo,in ne jaz ti si dejal da opel nikamor ne gre... Jst ti pač pravim da če je vaš opel falus to ne pomeni da so vsi.Pa se sm že napisu mel sm opla 3leta in z njega sm prešaltu spet na druzga opla,torej sm mogu bit zadovoljn in oplove mašine vsakmu toplo priporočam :P

Ampak lej js sm reku da moj Clio poserje fotrovega opla in je res.Clio je 1.4 mašina opl od fotra pa je 1.6 mašina.Tu pa pravim,da manjša kubikaža nese večjo.In še res je,ker un auto negre nikamor.
Ti pa uletiš meni z 2.0 in mi praviš o nekem gledanju tvojih izpuhov itd....

To ni realno.

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Po nov 08, 2004 11:06 pm

moj je 2.0 dizl alo dizl
:))))))))))

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Po nov 08, 2004 11:20 pm

Zlatan_ je napisal/-a:moj je 2.0 dizl alo dizl
:))))))))))

Ja pa kaj dost močnejši od mojga,manj moči porabi da doseže recimo 130km/h kot recimo moj Clio,ko misliš da bo auto poletel.Tu sploh ni primerjave. ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 08, 2004 11:32 pm

Pr nas na vasi velja pravilo..... opel je qrac.

Oki dost heca...... ne se skregat prosim..... darkdog umir mal mogoč je sam vaš tak.... je pa res da sem sam že tud dost aster vidu ki so pirave po blatnikih.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To nov 09, 2004 10:45 am

moj stric ma že skoz službene astre, ki jih sam on uporablja:

odsvetuje nakup tega avta, ker je j**c, ki
prvič nikamor ne gre in mu pol pije skoz 8 litrov, k ga more tišat.
drugič je nonstop na servisu, v enem 2 letih za okoli 1.300.000 izrednih stroškov!!!
v glavnem j**c :!:
je pa to njegova 2 astra, prva je bla 1.7 td z manj konji(70), ta pa je ista z malo več konji(82).
boljša za pelat, pa mislim da tud malo manj pokvarljiva.

od kolega fotr je kupu 2.0 d, pa je po dveh mescih (kupu je rabljeno) mogu manjat en elektronski del vredn 300.000, ki ga je sicer nekje najdu za bistveno manj denarja.
zdej je pa baje vredu.

jst mislim da boljš kakega focusa 1.8 td vzet.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To nov 09, 2004 10:46 am

aja, pa za stare opel dizle je veljalo, da imajo zelo nizko kompresijo v primerjavi z drugimi in zato zelo slabo vžigajo pozimi.
kok je z novimi ne vem.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan To nov 09, 2004 11:07 am

Poglej naslednja dva linka, mogoče najdeš še kakšno pametno informacijo.

http://www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=320

http://www.autobild.de/suche/artikel.ph ... el_id=7029

Sicer pa če si se odločil za opla, se ne meni za debate v stilu Opel je zanič,moj clio ga stegene itd. Tudi mi smo imeli opla pri hiši 2.0 DI (astra caravan) pa je bil čisto soliden avto. Majhni stroški, dovolj velik. Ima nekaj pomanjkljivosti, pa saj ne kupuješ BMW,Audi ali MB.
Če kopuješ v Nemčiji preveri kilometere, pa kot so že rekli merilec pretoka zraka ta je crknil tudi pri naši.

P.S o debati ali je boljši accent letnik 95 ali pa astra letnik 2000 pa raje ne bom zgubljal besed. :ue Vendar je to moje osebno mnenje - naj ne bo povod za debato v stilu moj pa pihne tvojga... :hi

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To nov 09, 2004 11:56 am

fora je sam v tem, da so hyundai resnično neproblematični.
smo mel od vw do citroenov,...,pa je hyundai sicer najbolj brezvezen, dolgocajten voz, ampak daaaaaaaaaaaaaleč najbolj zanesljiv.
sploh ne veš da ga maš.
v tem je fora.

primer:
v 3 letih so na novem (IV) golfu crknale vse zunanje ključavnice, nato še kontaktna ključavnica, mašina je nonstop crkvala kokr si gas spustu,žarnice so dnevno pregorevale,...
servis (A2S)- so nesposobni, pa nategujejo...servisov včasih sploh ne delajo...plačaš jih pa... :x vse je blo drag k p*****a,

hyundai accent 3 leto, hm....hm,......aja neki je pa res blo....snel se je jermen za servo, kot odšravfaul, čakal nanj 14 dni, ker ga nobeden ni mel, ker še niso mel podobnega primera (so pa dal zastonj nadomestni avto).

res pa je, da je bil golf lepši in boljš za vozit (bolj trd) cenovno pa ne moreš primerjat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov