Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po nov 08, 2004 7:27 pm

aja pa laufanje auta na mestu ni dobr za motor[/quote]

ej to tut men u navodilih piše da nej ne laufam avta na mestu-zakva to?se komu sanja?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po nov 08, 2004 8:14 pm

Laufanje na mestu ni dobr za motor zrd tega "verjetno", ker se olje prepočasi segreva in je dlje časa mrzlo in še obrati na minimumu(1000/min), oljne meglice ni, posledica pa je večja obraba notranjih delov motorja. ;)
Zdej, upam da sem prou razmišljal, če pa ne, pa naj me kdo popravi

sector
Novinec

Napisal/-a sector Po nov 08, 2004 9:01 pm

sam uporabljam karton. najceneje in najbolj ucinkoviti. nikoli ne primrzne pa stran ga vrzes ce postane slucajno ves premocen.

na mestu ni dobro laufati zaradi razlogov, ki jih je navedel Cash. po domace povedano za optimalno mazanje vseh delov motorja se mora avto peljati. na primernih obratih seveda. pri meni je malce nerodno, ko se moram 500m od hise vkljuciti na magistralko kjer vsi letijo 120kmh. potem pa blendajo, ko grem do 2500rpm (cca 80kmh)

imam pa tudi sosede, ki ze pred 6h veselo zalaufajo dizla in gredo nazaj na zajtrk :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Po nov 08, 2004 9:11 pm

Pa kupi si tisti spray, ki ga kupiš na vseh PETROL-ih in boš rešil stvar za vse večne zime!! Sej ni tak problem dat tistih nekaj tolarjev!!!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po nov 08, 2004 9:28 pm

[ŠiPa ST] - PaPy je napisal/-a:Ok sicer sm se več krohotov kukr pa kej nauču :lol: :lol: :lol: Dons čez noč bom testirou cajtng .. in če ne bo uspelo pol nwem kaj bom naredu .. jah lamber tople vode an, k se mi zjutrej zmerej mudi :P Glede webasto pa k bom pr kešu zdj je bl minus ... mislm temperatura pa denarno tut:)

Delovalo bo 100%. Poročaj jutri no...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 08, 2004 9:36 pm

Karton.
Al pa spraz za odmrzovanje lahk se pa mal znajdeš pa si dš v eno šprico od čistila naveden vitrex ( nerazrečen )pa mal pošricaš pa podrgneš al pa pobrišeš z brisalci

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po nov 08, 2004 9:38 pm

Viii, pa ga mam! Kalorifer. Sicer mam avto v garaži, sam ker je zelo velika in čez dan večinoma odprta je glede temperature skor isto sranje a je avto not a zun. Vsak dan me zjutri najbl zebe, pa sm mislu pa mislu, pa se nism mogu spomnt kako nej bi ga pogreu. No, zdej pa ga mam. Hvala ti papy! Jutr grem po kalorifer! mt bo rekla, da se mi je mal zmešal, k bo vidla mojo novo pridobitu.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Po nov 08, 2004 10:42 pm

Bor je napisal/-a:Karton.
Al pa spraz za odmrzovanje lahk se pa mal znajdeš pa si dš v eno šprico od čistila naveden vitrex ( nerazrečen )pa mal pošricaš pa podrgneš al pa pobrišeš z brisalci

kot je napisal! Zakaj komplicirate s kartonom pa ne vem s čim še...
Kupite vitrex nerazrečen ki ma do -80°C pošpricate po šipi počakate minutko in na šipah ne bo niti malo ledu! To je najbolj učinkovita metoda, pa še witrex ni tok drag po vrhu ma pa lepe vonjave!

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Po nov 08, 2004 11:24 pm

darwin je napisal/-a:Viii, pa ga mam! Kalorifer. Sicer mam avto v garaži, sam ker je zelo velika in čez dan večinoma odprta je glede temperature skor isto sranje a je avto not a zun. Vsak dan me zjutri najbl zebe, pa sm mislu pa mislu, pa se nism mogu spomnt kako nej bi ga pogreu. No, zdej pa ga mam. Hvala ti papy! Jutr grem po kalorifer! mt bo rekla, da se mi je mal zmešal, k bo vidla mojo novo pridobitu.

He he, no vsaj za nekej sm pripomogu:) jz pa veselo na delo .. karton za dons:) hehe ju3 pa na petrol .. :P :-P
PaPy

Slika

sector
Novinec

Napisal/-a sector To nov 09, 2004 8:45 am

BY_JOVICH je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:Karton.

kot je napisal! Zakaj komplicirate s kartonom pa ne vem s čim še...
Kupite vitrex nerazrečen ki ma do -80°C pošpricate po šipi počakate minutko in na šipah ne bo niti malo ledu! To je najbolj učinkovita metoda, pa še witrex ni tok drag po vrhu ma pa lepe vonjave!

WTF, kaj pa je tako kompliciranega vzeti iz kufra 1m2 kartona in ga poloziti na sipo? ce bi kdaj poizkusil polivati z vitrexom in co. bi vedel, da stvar kmalu nazaj primrzne. vsaj pri nas v "hribih". poleg tega sem ga porabil vsaj 2-3dcl za enkratno pucanje. ves koliko nanese na mesec, ce moras prav vsak dan to poceti? poleg tega je hitreje umakniti karton kot polivati s tem sranjem.
vse sem ze poizkusil, karton JE in OSTAJA najcenejsa in najhitrejsa varianta

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 To nov 09, 2004 9:16 am

Disco39 je napisal/-a::D:D:D:D:D:D:D:D:D
Kolk neumnih idej - sej ne mores verjet... Kupi si Webasto, pa bo mir. Pa se ko bos kupoval drug avto ga enostavno premontiras. Pri strokovnjaku to stane max 20k sit. Dobis pa lahko daljinca, drugace je pa natimer in mas lepo ogreto masino, avto in se odmrznjene sipe in kljucavnice. Sicer ni poceni, dolgorocno se pa splaca.

Mal drago je dajat vsaj 300 jurjev samo zato da maš ogret avto ko se vanj usedeš a se ti ne zdi? Karton je poceni in zelo dobra rešitev!
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač To nov 09, 2004 10:11 pm

ajmer tople vode ja glavce ce bi radi da vam kaka sipa zacveti-poci.sm se pa spomno da se na bencinski kup tud sprej za odmrzavat sipe. sm ga ze uporablo pa je ok pa se drag ni . pa srecno voznjo
sablač

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr nov 10, 2004 2:39 am

webasto ma zdej eno novo zadevo- hot shot
priključ se na šobe za špricanje - ko ga vključiš šprica vročo vodo na prvo šipo-košta pa 40k sit z vgradnjo.
po tistem spreju za odmrzovat maš pol ful mastno šipo.

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Sr nov 10, 2004 9:41 am

Tud če uporabljaš sprej, moraš šipe še vedno pucat. Pri kartonu to odpade.
Omejitve so stare kot človek.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov