Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Kje dobit take izpuhe za pod prage

Napisal/-a chevrolet So nov 13, 2004 9:44 pm

LP

Jaz bi rad dobil ali izdelal podobne izpuhe za pod pragove, podobno kot jih ima POLŠAR na capri-ju, ali spodaj na sliki.

Kje se jih da nabavit, ali kdo jih izdelije v slo. , lahka tud po naročilu, nisem še nč spraševal pri izdelovalcih, devito, akrapivič itd....

Pomislil sem tudi na izdelavo home made, ker poznam nekoga ki krivi cevi, tudi do 5", jaz pa bi rabil 3", potem pa bi jih pripravil na kromiranje in dal kromirat, druga možnost je rosfraj-inox cevi. Pa če bom delal, bom dal obvezno dve cevi, vroč in mrzu del, če me razumete....

evo še slika - je pa mal prevelik tale, pa mel preveč ven zmontiran

Slika
Slika
Chevy V8 - TAUBI - TEAM TWINGO

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne nov 14, 2004 12:45 am

že preden so se uveljavile homologacije na naših tleh, sem govoril z enim človekom, ki v mb izdeluje avspuhe... je rekel, da takih izpuhov v sloveniji ni mogoče spraviti čez tehničnega.

sedaj ko pa je homologacija... no way
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 12:48 am

ja ja sej zelo tezko...samo ce tko gledas....ti lahko napeljes dva lonca+katalizator....in das koncnik pod prag...namesto odzadaj po odbijac......in kje je razika?...ok...ce ti vrze ogenj vn ti lahko nogo skuri..... :twisted: ....samo glede izpusnih plinov...je enako..
samo pol je fora da so cevi zelo zavite oz je veliko zavojev in to zmansuje pretok plina, kar pa za motor ni lih dobro.....buuu......moja misel glede tega

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Re: Kje dobit take izpuhe za pod prage

Napisal/-a Slicker Ne nov 14, 2004 1:24 am

chevrolet je napisal/-a:LP

Jaz bi rad dobil ali izdelal podobne izpuhe za pod pragove, podobno kot jih ima POLŠAR na capri-ju, ali spodaj na sliki.

Kje se jih da nabavit, ali kdo jih izdelije v slo. , lahka tud po naročilu, nisem še nč spraševal pri izdelovalcih, devito, akrapovič itd....

akrapovič ne dela auspuhou za avtomobile, sploh pa ne dela po naročilo, razen za moto gp. zanč sm se pogovarjal z direktorjem marketinga pri akrapoviču in je rekel, da nikoli ne grejo in nikoli ne bojo šli v posel, kjer ne bodo imeli vsaj 25% čistega dobička. loh pa povem da se cene izpuhou za motorje gibljejo od 120-550k sit. tko da kok bi pol šele računal za avto :roll: mislm da pod 300k ne bi blo. :twisted: zaenkrat pa še ne poznam človeka, ki bi dau tok za en auspuh.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 14, 2004 1:32 am

S|icKeR je napisal/-a:akrapovič ne dela auspuhou za avtomobile, sploh pa ne dela po naročilo, razen za moto gp. zanč sm se pogovarjal z direktorjem marketinga pri akrapoviču in je rekel, da nikoli ne grejo in nikoli ne bojo šli v posel, kjer ne bodo imeli vsaj 25% čistega dobička. loh pa povem da se cene izpuhou za motorje gibljejo od 120-550k sit. tko da kok bi pol šele računal za avto :roll: mislm da pod 300k ne bi blo. :twisted: zaenkrat pa še ne poznam človeka, ki bi dau tok za en auspuh.

Dela jih pa nekdo, k je tm v službi in prav tako dobr nardi, pa tud drag ni...
Cena 300000 za celotn avspuh je zgornji razred, ampak vredu, če je zravn tud kolektor...

SIDEPIPES TI NARDI VSAK K DELA AUSPUHE... Homologacija je pa druga stvar... Nema, pa še opeku se boš skoz... Pa itak ta zadeva ni po kurca vredna, ti kr navadne nared...
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Ne nov 14, 2004 10:25 am

S|icKeR je napisal/-a:
chevrolet je napisal/-a:LP

Kje se jih da nabavit, ali kdo jih izdelije v slo. , lahka tud po naročilu, nisem še nč spraševal pri izdelovalcih, devito, akrapovič itd....

akrapovič ne dela auspuhou za avtomobile, sploh pa ne dela po naročilo, razen za moto gp. zanč sm se pogovarjal z direktorjem marketinga pri akrapoviču in je rekel, da nikoli ne grejo in nikoli ne bojo šli v posel, kjer ne bodo imeli vsaj 25% čistega dobička. loh pa povem da se cene izpuhou za motorje gibljejo od 120-550k sit. tko da kok bi pol šele računal za avto :roll: mislm da pod 300k ne bi blo. :twisted: zaenkrat pa še ne poznam človeka, ki bi dau tok za en auspuh.

Ja enako sem sam prebral v intervjuju v Financah. Akrapovič bo/je prisoten pri F1 v BAR-u, sam v avtomobilsko industrijo se ne bodo spuščal. Naročila bi bila prevelika, če se bi spustili v serijsko proizvodnjo, cena pa niti slučajno ne bi mogla biti takšna kot je za motorje, saj je izkoristek pri motorjih večji (nakup bolj upravičljiv) kot pri avtih. Sem podobnega mnenja.
Slika

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet Ne nov 14, 2004 10:48 am

Ok ok fantje, glede homologacije je res problem, vendar bi bili to le okrasni dodatki, ker je potem izkoristek manši če bi napeljal še vsaj 2m cevi ki bi bila zavita + dolžina izpuhov, je torej 4m , kar je preveč.

Torej, kdo in kje bi napravil tole dobro in lepo?

LP
Slika
Chevy V8 - TAUBI - TEAM TWINGO

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 14, 2004 12:33 pm

Devito... Sam bo drago.. Ampak lepo :shock:
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne nov 14, 2004 3:03 pm

če si iz gorenske...
skoč do walkerja u bitnjah..
ful pocen, pa naredi ti tko kot sam hočeš....
najdeš ga na poti iz kranja proti škofji loki....
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne nov 14, 2004 11:45 pm

Kako pa potem rally avtomobile homologerajo in spravjo cez tehnicnega?? Zanc sm vidu enga (Ford Escor "Cossy"), mel avspuh pr desni zadni gumi oz. tm je vn pogledu...

:?: :?: :ue
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc To nov 16, 2004 9:39 pm

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov