Slide je napisal/-a: Ej šefe

...dej predn blekneš, preber vse, na kar se moj post navezuje...jaz vem kako težko je dobit orožni list...on je napisu da so enga tovornjakara prisilli da je pelu ilegalce...
v grobem, da se ne bo spet kdo na mišjo dlako obesu...in ko je pršu v Slovenijo, si je zrihtu orožni list...simple as that...tko je to zvenel...in potem sem jz napisu, kako to da ga je tko ajnfoh en tovornjakar dobu, če ga še 3x evropskem prvaku niso pustil, ki zna z orožjem verjetno bolj, ko mi s kurcem po pesku risat...a razumeš?...nism reku da bi ga mogu dobit zato ker je pulcaj

sploh ne...se povsem strinjam da ga nima več...
Ampak reku sem pa, da je čudno, da ga je pa neki totalno "nepreverjeni" človek kar dobu, ker so mu enkrat grozil...in to v angliji..ok?
Ta 'nepreverjeni' človek je moral najprej pridobiti potrdilo o nekaznovanosti za kakšno kaznivo dejanje iz kazenske evidence na ministrstvu za pravosodje. Potem je moral pridobiti še potrdilo iz okrajnega sdišča, da ni v nobenem kazenskem postopku. Potem pa še potrdilo od sodnika za prekrške, da ni bil nikol kaznovan in da ni v postopku za prekršek zoper javni red in mir z elementi nasilja in podobno.
Potem ko je pridobil ta tri potrdila je moral opraviti še temeljiti zdravniški pregled s psihotestom. Ko je uspešno opravil zdravniški pregled s psihotestom je moral še na tečaj za varno ravnanje z orožjem in iz tega je moral opraviti izpit in s tem je pridobil potrdilo.
Da dobiš predhodno dovoljenje za nabavo orožja moraš torej pridobiti zgornja tri potrdila, opraviti zdravniški izpit s psihotestom, opraviti tečaj in izpit za varno ravnanje z orožjem. S tem greš potem na UE in vložiš prošnjo za dovoljenje. V njej navedeš razlog zakaj rabiš orožje, seveda mora biti utemeljen, kar pa sicer ne grejo v detajle preverjat. Pa polnoleten moraš bit.
Na potrdilu potem piše kateri kaliber pištole lahko kupi (naprimer 7.65mm ali 9mm)
In s tem potrdilom pride v trgovino z orožjem in kupi izbrano pištolo ustreznega kalibra. In v osmih dneh po nakupu mora to pištolo odnest nazaj na UE in tam pogledajo zakaj se gre in šele nato mu izdajo orožni list. Od izdaje dovoljenja za nakup ima pol leta časa da si nabavi pištolo. Po pol leta tisto potrdilo ne velja več in mora pridobiti novega.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.