Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Po nov 22, 2004 1:17 pm

Pugi = @ je napisal/-a: legendarni avtocek kot je turbopetka za v drevo.

Čaki, čaki sej to pa ni res.
Drgač pa rjš kupš alpino turbo za tok dnara. :) :)
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po nov 22, 2004 3:01 pm

Bo treba mal v Anglijo pogledat

Slika
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po nov 22, 2004 4:10 pm

no sam te evergreeni se ne delajo več ane, tip k je temo načeu je pa mislu da bi ostalo vse isto-kot pri harleyu pa da ga še dons delajo. lep primer je Lada NIVA, to je zaenkrat harley davidson med avti :P . no ubistvu bl KTM med avti. oblika je že stara ene 30 let, pa čist minimalno spremenjena par let nazaj-zadnje luči, pa mal modifikacij na motorju 1.7mašina-jeah to je ta 8)

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Po nov 22, 2004 9:52 pm

20v je napisal/-a:Kupi royce-a! Boš mel vedno dober avto za nedeljski cruising.
http://www.autoscout24.de/home/index/de ... 4t3jifjqxc

Uf, tale Royce bi bil to kar iščem ... če bi ga zrihtal.
Fantje, zdaj bi rabil pa kak nasvet kako naj se lotim vsega skupaj, saj sem na tem področju začetnik. Zanima me:
- kje najdem opisan postopek uvoza, al pa kar kak nasvet
- kolk na prvi uč košta restavriranje / popravilo takega avta (zanima me na splošno kaj menite)
- kolk je npr. tak oldie po vaše uporaben pol za dejansko vožnjo - naredim cc. 10 000 km letno. Ali se ljudje, če si zrihtajo take avtomobile potem z njimi vozijo, ali se zgolj v nedeljo zapeljejo en krog?

Ostali oglasi npr. rabljeni Nissani ali Impreze, to so ravno avti, ki jih ne maram.
Morgan bi pa tud bil idealka.

Res hvala za kak nasvet.
Zadnjič spremenil {Grega}, dne Po nov 22, 2004 9:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po nov 22, 2004 9:56 pm

Miholl je napisal/-a:no sam te evergreeni se ne delajo več ane, tip k je temo načeu je pa mislu da bi ostalo vse isto-kot pri harleyu pa da ga še dons delajo. lep primer je Lada NIVA, to je zaenkrat harley davidson med avti :P . no ubistvu bl KTM med avti. oblika je že stara ene 30 let, pa čist minimalno spremenjena par let nazaj-zadnje luči, pa mal modifikacij na motorju 1.7mašina-jeah to je ta 8)

Razne kopije morganov in lotusov 7 še vedno izdelujejo. Prav tako lahko dobiš novo cobro in še kak podoben avto. Nekateri novi morgani imajo celo še vedno leseno šasijo kot originali :)

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po nov 22, 2004 10:08 pm

{Grega} je napisal/-a:

Fantje, zdaj bi rabil pa kak nasvet kako naj se lotim vsega skupaj, saj sem na tem področju začetnik. Zanima me:
- kolk na prvi uč košta restavriranje / popravilo takega avta (zanima me na splošno kaj menite)
- kolk je npr. tak oldie po vaše uporaben pol za dejansko vožnjo - naredim cc. 10 000 km letno. Ali se ljudje, če si zrihtajo take avtomobile potem z njimi vozijo, ali se zgolj v nedeljo zapeljejo en krog?

Ostali oglasi npr. rabljeni Nissani ali Impreze, to so ravno avti, ki jih ne maram.

Res hvala za kak nasvet.

1. Glede uvozov nimam pojma. Ampak odkar smo v EU mislim, da ni zapletov. Ampak bo kdo drug več povedal verjetno.

2. Nemogoče rečt tkole na uč. Morš avto dobro pregledat pol lahko postaviš oceno. Čeprav se lahko tudi po temeljitem pregledu zalomi in na koncu pride 3x dražje kot je bilo načrtovano.
Pa če misliš obnavljat RR bodo originalni deli verjetno nenormalno dragi, ponaredkov itak ni, rabljenih pa tudi ni veliko. Tako da računaj na dost velike zneske in kakšen custom made del. Cenovno se pomoje bolj splača pol kakšnega američana vzet. Teh je tudi pri nas nekaj, v nemčiji pa ogromno. Poleg tega so mašine dost enostavne in dele dobiš iz USA napol zastonj.
Nasplošno pa lahko rečem da 1 miljon zelo hitro skopni, če se resno spraviš obnavljat avto, tako da bo pripravljen na naslednjih 20 let življenja.

3. Čisto odvisno spet za kak avto gre in kako ga restavriraš. Če boš kupoval kakšno tako veliko zverino potem že zaradi samih stroškov vzdrževanja in porabe ne bo ekonomično delat 10kkm z njo. Pa če enkrat vložiš tolk denarja v avto ga je verjetno tudi precej škoda za hitro vožnjo do trgovine in parkiranje na pločniku. Bolj se pomoje splača kupiti še en poceni avto za po opravkih in imeti oldtimerja za "nedeljske vožnje".

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po nov 22, 2004 10:09 pm

borut007 je napisal/-a:Evropskega in Japonskega avta res ni več nobenega, ki bi mu lahko rekli da je avtomobilski Harley. Vse je namreč le še odvisno od elektronike.
Med ameriškim avti se še najde kakšen, pa tudi Lada je še pre časom neke vrste Harley, pa tudi Jaguar, saj ni bila kaj dosti odvisna od najmodernejše elektronike.

Če pa misliš Harley, kot sinonim za motorizem, pa je to pri avtomobilizmu definitivno Ferrari (nemci bi morda rekli Porsche).

Malo poglej kaj delajo angleži. TVR in podobno. Nobene elektronike.

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Po nov 22, 2004 10:11 pm

Za rollsa bi rabil denar, da bi ga sporihtal (bol spucal po moje, ker to mora držat, je kr kvalitetno, razen popravilo volana, al kaj je narobe pri tem), pol pa še fajn za nedeljski izlet, ker to se poceni ne potaka po cesti. Vlki stari motor, vlki avto. Je pa fajn kupit avto, ene 20 let star za 2.5mio, pa vedet, da je en tip dal za njega vrednost dveh bajt!!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po nov 22, 2004 11:46 pm

Mah jst bi si eno črno Žabo ubodu. Uno čist taprvo k so ji 'luči okol ovinka' svetle. Al pa svetlo modro Zastavo 850. Fiat 1300, temnomodre barve. C Ami, bakrene barve. Kadett C, do letnika 79, bele barve. To so avti ki so zame Harleyji.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po nov 22, 2004 11:54 pm

Npr Rolls Royce... oni nardijo novo obliko (pa še to je pogojno nova) vsakih xxx let... Ta oblika je večna. E... to ti je pa "Harley" med avtomobili. ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To nov 23, 2004 8:54 am

{Grega} je napisal/-a:

Res hvala za kak nasvet.

Sej ti vse piše ;) servo ne dela, deli so zraven, koštajo 350Evrov, potreben bodyworka, kar pomeni, da bi ga moral dober ličar v roke prijet, kar ti že pove, koliko stroškov bo to, sploh če bi rad original kakovost barve... Kar je pa najpomembnejše in zakaj je cena toliko nizka:
Car is in Japn.

Avto je na japonskem, torej prištej stroške prevoza....
In če misliš tak avto kupit za vsakodnevno vožnjo :ne :ne To je avto za nedeljsko vožnjo, za vsakodnevno si kupi cliota :D
Aja, pa pričakovane stroške pomnoži vsaj s tri če ne s pet, da dobiš tapravo cifro...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe nov 26, 2004 10:00 pm

{Grega} je napisal/-a:- kje najdem opisan postopek uvoza, al pa kar kak nasvet

Pridi enkrat do mene, pa bova sla do mojega prijatelja, ki je pred kratkim uvozil dva Rolls Roycea Silver Shadow. Enega obnavlja, drugega ima pa registriranega in se z njim vozi. Pri njemu bos iz prve roke izvedel vse, kar te zanima... ;)

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez So nov 27, 2004 11:33 am

Une hipurske kombije z gumo spredaj se vedno izdelujejo.
Zdi se mi da v afriki (nisem cist ziher)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov