Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 13, 2004 3:22 pm

jakaracman je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:se strinjam, ampak sportcoupe naj bi vsaj nominalno spadal razred više (kot coupe verzija c-klase), bmw 1 pa spada v razred golfa, a3-ke, megana itd...kjer vlada ubijalska konkurenca...meni je sicer 1ka do neke mere všeč...a presenečen sem, da so jo zastavili na tak klasičen način, namesto da bi še dodatno poudarili bmw-jsko športnost...tako pa se tale bmwejček od konkurence po ničemer ne razlikuje bistveno, razen precej bolj zasoljene cene...glede oblike...ni grd, daleč od tega...a tudi ni nekaj za dol past...na kaj točno pri tem modelu stavi bmw mi nikakor ni jasno...mislim, da bi bilo skrajno arogantno pričakovati, da bodo ljudje plačevali velike denarje za bmw značko na havbi...nadalje me moti motorizacija...ne dvomim, da se bom za M1 slinil kot polž s parkljevko (ko pride ven)...do tedaj pa...še najzmogljivejši motor, ki je trenutno v ponudbi je 120d s (mislim da 150 KM)...če je že 118d stal dobrih 6 mio, koliko bo potem šele ta :shock: ...

...kar pa se tiče dotičnega modela...poglejmo, kaj dobimo za podoben denar pri audiju, ki podobno kot bmw ponuja precej športnosti in prestiža...

A3 2.0 TDI Ambition
Cena 5.933.163 SIT
Zunanjost kombilimuzina , 3 v
Motor vrstni 4 / 2000 ccm / 140 KM
Gorivo / Poraba diesel
Garancija (let) 2 leti / 12 let

Slika

Samo eno stavr si tule pozabil: BMW ima edini pogon zadaj - in je za tiste, ki to cenijo (in si pač žeijo avto nekje v golfovem razredu), potemtakem itak brez konkurence. Če si ga seveda lahko privoščijo. Sam bi samo zaradi tega mirno pljunil tolko denarja (če bi ga imel ...)

...zadnji pogon je seveda velik bonus pri tem avtu...ravno zaradi tega se čudim, zakaj niso bolj poudarili športnega karakterja tega avtomobila, kot bmw-ju pritiče...namesto tega so ga zastavili dokaj klasično, kot da bi hoteli delati konkurenco golfu in astri, namesto da bi ciljali na drugačne kupce, ki si želijo več športnosti, ne samo pod pokrovom motorja, pač pa tudi navzven...ne me narobe razumet...avto kot celota se mi zdi odličen koncept, morali bi popraviti le nekaj detajlov (v vizuelnem smislu) , dodati v ponudbo kakega močnega bencinarja (ki sicer nedvomno bo), poudariti namen tega avtomobila, pa bi bil perfekten avto za dinamične mlade ljudi, vendar moraš taki cilji skupini ponuditi tudi malce nižjo ceno...sicer pa ja...če bi imel denar, bi tudi sam pogledoval v smeri enke :) ...upam pa da se bomo kmalu slinili nad kakšno predelavo ala hamman in podobno...strup je v majhnih flaškah pravjo :D ...

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe avg 13, 2004 3:25 pm

kok je grd ( ok samo moje mnenje) :evil: ...poleg tega pa 6 mio za to malo jajce :?: :shock: :shock: :shock: ...za 6 mio dobiš že svašta :-P

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Pe avg 13, 2004 3:43 pm

yogo je napisal/-a:kok je grd ( ok samo moje mnenje) :evil: ...poleg tega pa 6 mio za to malo jajce :?: :shock: :shock: :shock: ...za 6 mio dobiš že svašta :-P

Komentar na nivoju. :roll: :wink:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 13, 2004 4:31 pm

Loopz je napisal/-a:...zadnji pogon je seveda velik bonus pri tem avtu...ravno zaradi tega se čudim, zakaj niso bolj poudarili športnega karakterja tega avtomobila, kot bmw-ju pritiče...namesto tega so ga zastavili dokaj klasično, kot da bi hoteli delati konkurenco golfu in astri, namesto da bi ciljali na drugačne kupce, ki si želijo več športnosti, ne samo pod pokrovom motorja, pač pa tudi navzven...ne me narobe razumet...avto kot celota se mi zdi odličen koncept, morali bi popraviti le nekaj detajlov (v vizuelnem smislu) , dodati v ponudbo kakega močnega bencinarja (ki sicer nedvomno bo), poudariti namen tega avtomobila, pa bi bil perfekten avto za dinamične mlade ljudi, vendar moraš taki cilji skupini ponuditi tudi malce nižjo ceno...sicer pa ja...če bi imel denar, bi tudi sam pogledoval v smeri enke :) ...upam pa da se bomo kmalu slinili nad kakšno predelavo ala hamman in podobno...strup je v majhnih flaškah pravjo :D ...

Čakaj na serijo 2, ki bo kupejevska različica, tista bo pa pomoje dost športno zastavljena :twisted: Aja, pa baje je BMW že zakupil licenco za ime 125i torej bodo tudi R6 motorji prišli na vrsto :twisted: :vrum

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 13, 2004 9:44 pm

načrtuje se serija 2? :-P

...zna biti zanimivo...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe avg 13, 2004 9:50 pm

Serija 2 naj bi bila coupe različica 1-ke, serija 4 pa 3-ke.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Pe avg 13, 2004 9:53 pm

to je pa na viču jutr ga grem gledat od blizu 8)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Če dec 02, 2004 6:50 pm

Nekdo je vprašal kakšna je ciljna skupina kupcev v seriji 1??? Simpl, avto bodo največ vozile žene ali novopečene mamice, saj linije izražajo damskost menim, da je BMW tudi ciljal bolj na ženski spol kot moški. Dalje, leta definitivno od 27 do 35 mogoče 40. Z fakultetno izobrazbo mesečni prihodki okoli 200.000+.
Avto je meni osebno všeč, med določenim krogom ljudi se je včasih govorilo, da Mini kupiš ženi, če jo prevaraš... sedaj imajo gospodje oz. prevarane žene na izbiro nov avto. Hude slike, lepo posnete edin sprednjega dela nista posnela... why not??? Am nekaj se je govroilo o seriji 2 nekakšnem kupeju, v čem je že point imeti že enega kupeja a ni 3 dovolj?? Eno vprašanje imam za testnega voznika.. kok visok si? ker me zanima kako si se počutil v avtomobilu in koliko si imel placa od glave do strehe?? Ker iskreno, nimam namena testirat tega avtomobila, vedel bi pa vseeno rad. In koliko je prostora na zadnji klopi, če se je BMW kaj popravil na tem segmentu? Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če dec 02, 2004 7:14 pm

Hja tale test se vidi da je pisu fan Bimmerjev-ki so po mojem mnenju zelo dobri avteki, ampak to je tak ko če bi šu jst pisat test o Alfi, ki je meni osebno najljubi avtek in ga tut vozm. ne bi skurcal zatikajočega menjalnika, prostornosti zadaj,porabe....hočm rečt da tale Bimmer je zihr zlo fajn (bajdemimo nasledn tedn ga dobim za celi dan-upam da dizla :D -ker ga še nkol nism vozu) sam je pa len ko fux ta motor-avtek je mal pretežak pomoje, pa mučos tolarčkov predrg, je pa tale izvedba namenjena bol tetam verjetno, k majo male otroke al pa še raj da jih nimajo :D luštn avtek uglavnem

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe dec 03, 2004 11:18 am

Da jaz odgovorim. Sem ga imel tudi cel dan, sicer na uradnih testnih vožnjah. Ja, avto je predrag, se strinjam. Jaz sem visok 185cm, pa sem imel spredaj dovolj prostora, zadaj pa tudi. Najbrž imajo razni golfi kaj več placa, Megane pa tam-tam, pomoje. Avto je vodljiv kot noben v svojem razredu, še najbližje mu pride Focus.

Kdo ga bo kupoval? Premožni, vsekakor. Najbrž bo res veliko voznic žensk, mislim pa da ni bil narejen za ženske. So ga vsaj naredili z zadnjim pogonom, pa tudi to da je motor vgrajen vzdolžno nakazuje na to da so naredili avto ki naj bi bil zelo dober v vodljivosti. Stvar jim je uspela, saj je avto kot zalepljen na cesto. Nam ga ni ratalo pošrek spravit.

Če bi hoteli naredit "družinski avto" s preveč placa bi dal motor not pošrek in sprednji pogon. Tako pa je namenjen vozniku in hvala bogu za to.
Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Pe dec 03, 2004 11:34 am

Golfy je napisal/-a:auto je vreden ene 4 miljone
ostalo pa je znamka (bmw) :wink:

Golfy roko na srce tu midva k sva fana Audija plačava znamko.
Nixxon hvala za odgovore.
Torej avto se bo prodajal... sej drugač ga nebi naredili. :)

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Pe dec 03, 2004 12:15 pm

Martin je napisal/-a:kot ubrneste ne mi reč da ta avto ni preeeeeedrag za to kar ponuja in predstavlja !

Seveda je. Kot pri mnogih drugih stvareh, tudi tu preplačaš znamko.
Sicer si je pa na zunaj ta klasa avtomobilov že tako podobna, da je
že vse en dolgčas. Spredaj nekateri še malo iztopajo(BMW ledvički)
gledano od strani pa nič posebnega. Če ne bi imel zadaj logotipa,
bi bil lahko karkoli avto.
O sami tehniki pa ne dvomim.
Omejitve so stare kot človek.

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Pe dec 03, 2004 12:33 pm

Glede cene?

Kdor prav da je predrag ga vrjetno še ni videl v živo. Kvaliteta izdelave in materialov ter uporabljena tehnika je sigurno en razred višje od golfa in zato se mi zdi da je tud cena temu čist primerna. Je pa res da so cene vseh vozil šle v nebo in so vsa vozila konkretno preplačana... ampak o tem ne bi tle + PRODAJALCEV V TRGOVSKI VERIGI JE PREVEČ IN VSAK SI MORA ODTRGAT SVOJ DELEŽ.

SMO ŽRTVE KAPITALIZMA :!:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe dec 03, 2004 12:42 pm

Meni je kvaliteta noter všeč, čeprav bi morda plastiko na aramturi vseeno zamenjal s kakšno bolj kvalitetno, oziroma, bolje rečeno, prijetnejšo na otip.

Še nekaj sem prej pozabil omenit. Morda se boste v avtu počutili malenkost bolj utesnjene, ampak predvsem zato, ker ima avto širok sredinski tunel (po njem je speljan kardan, auspuh, ojačan je tam,...) in je v kabini res malo ožji. Ampak ni pretirano in meni je tako tudi bolj všeč. Nekako imam bolj varen občutek.
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe dec 03, 2004 8:27 pm

DJ Dry Visage je napisal/-a:Glede cene?

Kdor prav da je predrag ga vrjetno še ni videl v živo. Kvaliteta izdelave in materialov ter uporabljena tehnika je sigurno en razred višje od golfa in zato se mi zdi da je tud cena temu čist primerna. Je pa res da so cene vseh vozil šle v nebo in so vsa vozila konkretno preplačana... ampak o tem ne bi tle + PRODAJALCEV V TRGOVSKI VERIGI JE PREVEČ IN VSAK SI MORA ODTRGAT SVOJ DELEŽ.

SMO ŽRTVE KAPITALIZMA :!:

Se čist strinjam. V nemčiji je cca miljon cenejši. Pa plače so tut mal višje tako da se bo tam avto pomoje kr prodajal. Pri nas prodajalcem BMW-jev sploh ni inters postaviti kakšne konkurenčne cene. So pač prepričai da BMW-ja ne bo vsak kupu, kdor ga pa hoče bo pa tut mal več plačal. Samo bi jih s konkurečno ceno prodali sigurno kaj več. Samo je pa res od vsazga avta manj profita.

Audi pa VW si bolj prizadevata da bi bil avto konkurenčen tudi po ceni BMW pa ne tako.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov