Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 08, 2004 10:26 pm

v interšparu na viču so se odločil in po novem sistematično kličejo pajka, za vsak auto k parkira na parkplacih za invalide, ker je folk res brezobrazen
pol k pa plača 30 000 in more it po auto na barje, pa upam da se mau zamisl....
podpis

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr dec 08, 2004 10:29 pm

lublancan je napisal/-a:v interšparu na viču so se odločil in po novem sistematično kličejo pajka, za vsak auto k parkira na parkplacih za invalide, ker je folk res brezobrazen
pol k pa plača 30 000 in more it po auto na barje, pa upam da se mau zamisl....

Pomoje je čist prav da so tko naredil, je bil že čas sploh pa na viču pri interšparu kjer tud sam videvam dost tazga folka ...k ste ga že vi bolj ali manj opisali :)
Če je ravno, ni zabavno.

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac Če dec 09, 2004 12:06 pm

Invalidi so vsi, ki parkirajo na teh placih - tisti pravi in tisti, hujši pripmerki, ki so fuknjeni v glavo.

Jst sem sam enkrat moral pomagati enemu, ki ga je sred noči en zaparkiral (parkiral je ob parkirplacu na rumeni šrafirani površini) in invalid z vozičkom seveda ni mogel v avto. Še sam sem se komaj noter prebil, tako da sem mu ga lahko ven porinil, da se je revež lahko vsedel in odpeljal - menda je na pomoč čakal 20 minut.

Takim bi dajal denarno kazen, za pnovitev pa vzgojno delo in pa razbitje avtomobila pred njegovimi očmi.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če dec 09, 2004 9:51 pm

steva cenejac je napisal/-a:Invalidi so vsi, ki parkirajo na teh placih - tisti pravi in tisti, hujši pripmerki, ki so fuknjeni v glavo.

Jst sem sam enkrat moral pomagati enemu, ki ga je sred noči en zaparkiral (parkiral je ob parkirplacu na rumeni šrafirani površini) in invalid z vozičkom seveda ni mogel v avto. Še sam sem se komaj noter prebil, tako da sem mu ga lahko ven porinil, da se je revež lahko vsedel in odpeljal - menda je na pomoč čakal 20 minut.

Takim bi dajal denarno kazen, za pnovitev pa vzgojno delo in pa razbitje avtomobila pred njegovimi očmi.

Podpis pod to.

Imam kolega ki je na vozičku in je zelo neprijetno, če je zaseden parkplac. Ker je parkplac za invalide za cca 1m širši, da lahko se vsede notri.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če dec 09, 2004 10:03 pm

N1D je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Nevem če bi bil jest invalid se nebii sam seb tko smilu in da bi se skos pizdiv če bi mi en zaparkiral invalidski plac. Sej so isto ljudje kot mi, nič več.

Kaj ko dobim invalida ko ni parkiral na invalidskem placu, ko je prkiral na normalnmu nej ga prefukam. (ker je zasedel plac enmu, ko bi lahko prkiral na invalidno mesto)

Jest skoraj nikoli ne parkiram na invalidskem mestu, ze zaradi samega sebe ne, ampak sm ga pa okoli 1h zvecer naprimer, ko je vse polno, pa še takrat sem koj šel ze zaradi gnilega filinga, takih tipov ko vi, ker je BMW na invalidskem mestu gremu ga z ključem potegnit.

Vse se vrti v krogu, če je en z Cl-amgjem parkiral na invalidskem mestu me sploh ne čudi, ker če bi vi vedeli koliko vašega denarja gre k njim. (ok eni ga res rabijo, samo nekateri si pa z njim kupujejo avte...) :)

pa kaj je s tabo človek?a ti se ne bi pizdiu če ne bi mogu hodt pa bi mogu avto u pizdi matrni pustit sam zato k je en pedr parkiru na placu za invalide?

JA ok res sm malo pretiravov, sam vidim invalide, ki parkirajo 2m od park mesta za invalide, jah nej gre saj ke parkirat, ker v našem koncu, ko barvajo parkirišča( na novo rišejo črte) jih pri invalid placu kr spustijo, ker je vse ko novo.

Res pa da je sramotno parkirat na invali, park placu
Slika Slika

CM
Novinec

Napisal/-a CM Če dec 09, 2004 11:03 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Nevem če bi bil jest invalid se nebii sam seb tko smilu in da bi se skos pizdiv če bi mi en zaparkiral invalidski plac. Sej so isto ljudje kot mi, nič več.

Kaj ko dobim invalida ko ni parkiral na invalidskem placu, ko je prkiral na normalnmu nej ga prefukam. (ker je zasedel plac enmu, ko bi lahko prkiral na invalidno mesto)

Jest skoraj nikoli ne parkiram na invalidskem mestu, ze zaradi samega sebe ne, ampak sm ga pa okoli 1h zvecer naprimer, ko je vse polno, pa še takrat sem koj šel ze zaradi gnilega filinga, takih tipov ko vi, ker je BMW na invalidskem mestu gremu ga z ključem potegnit.

pa a si ti normaln? a se teb zdi da je na normalnem parkingu dovolj prostora da tam sestaviš voziček in se poj presedeš? pa invalida bi prefukov :arrow: enga človeka ki ima omejene gibalne sposobnosti in se ne more kej prevec brant? a poj če bi en parkirov na prostor za invalide in bi potem pač moral parkirat drugje bi ga blo za to treba prefukat?? za moje pojme je to mentalna invalidnost :roll: :roll: :roll:
je res da so isto ljudje, da niso zaradi invalidnosti nič drugačna osebnost. Sam morjo pa met določene privilegije :arrow: stvari ki so za nas samoumnevne in brez pomena njim veliko pomenijo. Sprav se mal k pamet :roll: :x :evil:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe dec 10, 2004 1:06 am

CM je napisal/-a:

pa a si ti normaln? a se teb zdi da je na normalnem parkingu dovolj prostora da tam sestaviš voziček in se poj presedeš? pa invalida bi prefukov :arrow: enga človeka ki ima omejene gibalne sposobnosti in se ne more kej prevec brant? a poj če bi en parkirov na prostor za invalide in bi potem pač moral parkirat drugje bi ga blo za to treba prefukat?? za moje pojme je to mentalna invalidnost :roll: :roll: :roll:
je res da so isto ljudje, da niso zaradi invalidnosti nič drugačna osebnost. Sam morjo pa met določene privilegije :arrow: stvari ki so za nas samoumnevne in brez pomena njim veliko pomenijo. Sprav se mal k pamet :roll: :x :evil:

ti dam čist prav, ker je parkiranje na mestih označenih za invalide neokusno in skrajno neprimerno, da ne rečem žaljivo in vredno globokega prezira :oops:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe dec 10, 2004 6:03 am

[quote="bizi10"]

4. Je res tolko invalidov po trgovskih centrih? - Jaz osebno še nisem videl v trgovskem centru ala Interšpar/Merkator/TUŠ itd. v trgovini osebo na invalidskem vozičku ki bi nakupovala (ampak res je nisem vidu),

dobro jutro

Sem pred leti v tujini se čudil: mater koliko invalidov imajo tu pri njih, povsod si jih videval, medtem, ko jih pri nas ni nikjer videti. Pa jih pri nas ni nič manj, le okolje je do njih v celoti neprijazno, zato hudičevo premislijo, kdaj in kam se bodo podali.
Npr: ko so pred leti študenti defektologije delali raziskavo in se na invalidskem vozičku odpravili po LJ, so videli, da se skoraj nikamor ne da. Pred bavarcem je bil nek WC za invalide, ki je bil tako neroden, da dva (pomočnik in invalid) nista mogla noter, obenem pa je avtomatika odpirala vrata WCja vsake pol minute, do so na avtobus čakajoči te videli ravno, ko si si brisal ...
Potem: kaj pomaga invalidu 5 zastonj kart za vlak na leto, če z vozom ne more v mnogo naših vlakov.
ergo: striktno upoštevanje parkplacev za invalide se mi zdi, ne sme biti vprašljivo pod nobenim pogojem. vozniki bi morali vsakemu, ki tam pušča svoj pleh dati vedeti, da se z njegovim početjem ne strinjamo. Ne konfliktno, ampak vseeno dovolj pogumno, da bi arogantneži videli, da se družba s tem ne strinja!

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe dec 10, 2004 7:52 am

Ljudje so preveč leni. Vsak bi rad parkiral pred vrata. Jaz grem vsak večer v Zupančičevo jamo na pijačo in tam imajo neko organizacijo in spredi parking za invalide. Tisto je skos zasedeno. Jaz peljem 5 krogov po naselju in parkiram tudi 500 m stran, če je treba in grem pol lepo peš do lokala. Folk je preveč len. Sej se vidi, ko prideš pred kanšen nakupovalni center, pa je plac za parkirat, folk pa parkira pred vhod in na mesta za invalide, da mu ja ne bo treba 100 m hodit. :/:o:/
SlikaSlikaSlika

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim So dec 11, 2004 11:02 pm

No to da je invalidskih parkirnih mest preveč se nebi strinjal ker zato obstaja nek odlok (koliko procentualno jih mora biti), ki pa po mojem mnenju ni kar tako izmišljen...
Da pa je kultura nekaterih voznikov, ki parkirajo na teh prostorih, globoko pod nivojem pa mislim da je vsem jasno...Situacija se nebo spremenila dokler se to nebo spremenilo v glavah ljudi ali pa bodo zagroženo zelo visoke kazni za takšno početje...

P.S.: Tudi sam včasih na glas komentiram ko je kakšen "invalid" pri svojem avtu...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 11, 2004 11:51 pm

Menim, da je tako rabnanje skrajno sramotno, še bolj žalostno pa je pomojem to, da se raja sploh ne zaveda, da bi jih moralo biti takega ravnanja sram. Osebno nekoga, ki parkira na invalidski box na to opozorim, tako da se načeloma umaknejo, je pa res, da je enkrat skoraj prišlo do pretepa, ker sta bila v avtu da prepogumna tipa.

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D Ne dec 12, 2004 12:20 am

sej se je sploh brezveze kregat s takim folkom k itak tja parkirajo večinoma "fancy" osebki...kaj češ če jim je pamet omejena :/:o:/
Life is complicated only what you make it to be
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov