SAFRANE je napisal/-a:poglej jest mam sam tud firmo ki se ukvarja z prodajo avtomobilov iz tujine---nevem kolk se ne bo spremenilo---za primer poglej avstrijo in nemčijo ki imasta obe državi še vedno razne uvozne-izvozne dajatve itd.kljub temu da sta obe že v EU.
nene --tud ko bomo v eu ne boš mogel kar tko it v npr. nemčijo in zastonj avta čez pripeljat-.-ni šans!!
lp
johny
SAFRANE je napisal/-a:ja lej: s2000 ma kr neki konjev oz. kW=od katerih pa je odvisno potem višina (procentualno) od trošarine.
zdej če bi bil to evropski avto bi to pomenilo ca: še dodatnik 24-25 % na to ceno kot je avto v nemčiji (se pravi 20.000€)
aaaampak(in tuki je sedaj problem)--namreč honda ja pa pač japonc--kr pa pomeni hudo-veliko davkov (to namreč zato tolk dobro vem ker sem tud sam mislil uvoziti zase enga hudga Mitsubishija 3.0 v6 24v 207KM)--je pa skorej 50 % (!!!!!) še dodatno"--toj pa pol že kr mal noro
tko da z vsemi piz****bi te avto prišel pripeljan v SLO -če odštejeva še mwst.(16%)---ca.: 6.200.000-6.300.000 oz. 26.800 € kr je pa (vsaj za moje pojme)kr mal huda.....
zdej..a se teb ful mudi?
ker drugač bi lahko jest pomagal čez ene 1,5-2 meseca = ker imam namreč možnost (zato ker sem več kot 8 let živel v Nemčiji) da pripeljem avtomobile (ni važno kere znamke-le da se prodaja v Nemčiji) z nekimi olajšavami čez mejo--
sicer ti še nič ne morem za zih obljubit...ampak mislim da bi se lahko zmenila
samo morm res zdej še na vsa nemška pooblastila počakat--pol pa bo---
lp
johny
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov