Debate, ki niso vezane na ostala področja...

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

UVOZ AVTA PO 1.4.2004

Napisal/-a catfish Pe apr 04, 2003 2:34 pm

Kaj se bo spremenilo po tem datumu, če razmišljam o uvozu avtomobila iz Nemčije ali Avstrije. Mislite, da bo ostalo isto (sam izrazi se malce spremenijo) al pa boš lahko šel v npr. Nemčijo in si kupu neki strupenga ga prpelu v SLO in registriral.
Se komu kaj sanja kak bo pol ?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe apr 04, 2003 3:08 pm

če bodo ostali isti zakoni o homologaciji (kar molim svetega boga - če obstaja sploh prasec nad slovenijo - da ne bodo) potem to močno dvomim

se opravičujem vsem globoko vernim ljudem, ki to berejo
Slika

Uporabniški avatar
A3Turbo4Life!!!
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a A3Turbo4Life!!! Pe apr 04, 2003 5:54 pm

Kaj pa starejše avtomobile od 3 ali 5 let se da, oziroma se bo dalo pripeljat?

Bye

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Pe apr 04, 2003 7:52 pm

Mislim, da bo več ali manj vse enako ostalo :(
Slika

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish So apr 05, 2003 9:36 am

Zgleda pol da bo isti drek, sam zapakiran v malce lepši škatlici.
A avti se ne bojo nič pocenili ? Ker men se zdi to čist butast, če je odprta meja pa isti falus k prej z dajatvami. Jebena politika :evil:

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Po apr 07, 2003 7:02 pm

SAFRANE je napisal/-a:poglej jest mam sam tud firmo ki se ukvarja z prodajo avtomobilov iz tujine---nevem kolk se ne bo spremenilo---za primer poglej avstrijo in nemčijo ki imasta obe državi še vedno razne uvozne-izvozne dajatve itd.kljub temu da sta obe že v EU.

nene --tud ko bomo v eu ne boš mogel kar tko it v npr. nemčijo in zastonj avta čez pripeljat-.-ni šans!!

lp
johny

Torej bi mi vedel povedat to: Kolko bi me priblizno stal uvoz Honde S2000 iz Nemcije zdaj ( 20 000 EUR je cena, MwSt. ausweisbar) in kolko bi ceneje skozi prisel ko bomo v EU? LP

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Po apr 07, 2003 9:35 pm

SAFRANE je napisal/-a:ja lej: s2000 ma kr neki konjev oz. kW=od katerih pa je odvisno potem višina (procentualno) od trošarine.
zdej če bi bil to evropski avto bi to pomenilo ca: še dodatnik 24-25 % na to ceno kot je avto v nemčiji (se pravi 20.000€)

aaaampak(in tuki je sedaj problem)--namreč honda ja pa pač japonc--kr pa pomeni hudo-veliko davkov (to namreč zato tolk dobro vem ker sem tud sam mislil uvoziti zase enga hudga Mitsubishija 3.0 v6 24v 207KM)--je pa skorej 50 % (!!!!!) še dodatno"--toj pa pol že kr mal noro

tko da z vsemi piz**** :-) bi te avto prišel pripeljan v SLO -če odštejeva še mwst.(16%)---ca.: 6.200.000-6.300.000 oz. 26.800 € kr je pa (vsaj za moje pojme)kr mal huda.....

zdej..a se teb ful mudi?
ker drugač bi lahko jest pomagal čez ene 1,5-2 meseca = ker imam namreč možnost (zato ker sem več kot 8 let živel v Nemčiji) da pripeljem avtomobile (ni važno kere znamke-le da se prodaja v Nemčiji) z nekimi olajšavami čez mejo--

sicer ti še nič ne morem za zih obljubit...ampak mislim da bi se lahko zmenila
samo morm res zdej še na vsa nemška pooblastila počakat--pol pa bo---

lp
johny 8)

Ne sploh se ne mudi. Vprasal sem bolj informativno. Bom pa verjetno avto zamenjal drugo leto, takrat pa bo kaj takega prislo v postev. THX za pomoc! LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov