Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 11, 2004 9:17 am

Se v bistvu strinjam z vsemi odgovori v tej temu, razen s pilgrimom glede opozarjanja na radarje. Če nekomu blendaš ko kontrole ni je to sicer grdo, ampak razumljivo, morda bo res malce upočasnil, ampak da pa se nonšalantno pelješ mimo radarske kontrole in na to ne opozoriš ostalih voznikov je pa absolutno hinavsko. Mene so drugi šoferji že neštetokrat rešili pred radarjem in sam redno vračam uslugo. Reci mi, kako bi se počutil ko bi bil ob 20k zato ker si ob omejitvi 50, kjer vsaj 20 metrov naokoli ni ene bajte, ob enajstih zvečer vozil recimo 70? Jah po tvoji logiki si si zaslužil ker si divjak. Moraš tudi vedeti, da se nekaterim ljudem tudi resnično mudi in ne tiščijo za lastno zabavo. Kako veš, da ne gre za zdravnika, ki so ga ravnokar klicali iz bolnice, ker imajo nujen primer? Pa ta primer ti podajam zato, ker se je to že zgodilo (hvalabogu je bil policaj dovolj razumevajoč in ga je izpustil).

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D Ne dec 12, 2004 12:34 am

jst tut zmer blentam če je radar...sam je pa od moje matkine sodelavke tko enkrat njen mož blentu enmu modelu k je biu radar,pa se je model z avtom obrnu pa za njem in ga ustavu.biu je sicer policaj u civilnem avtu pa ga je uprašu če je kej narobe z lučmi da blenta pa mu je kazn napisu :evil:
Life is complicated only what you make it to be

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D Ne dec 12, 2004 12:37 am

lisko je napisal/-a:
N1D je napisal/-a:če je bil pa gluh pol pa res nimam pojma kaj je delu na cesti!!kako je sploh naredu zdravniški?to je isto ko da si 88% slep pa ne vidš da je rdeča pa kr mim furaš ane.in to je kao opravičilo al kaj :evil:

Oprosti take zakone mamo..... tudi gluhi lahko nardijo izpit..... pogoj je edin da ne smejo delat za večjo kategorijo kot je B. Barvno slepi prav tako lahko nardijo izpit.

ja sej je mogoče zakon sam ta zakon ni u redu.če se človek ne zaveda prometa okol sebe nima kej vozt,ne samo da ogroža sebe,ampak tut druge!!!

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne dec 12, 2004 2:08 pm

ok...folk ne zna vozt. to je znano. mnogi se precenijo..tudi to vemo. kaj narediti..ne vem. u avtošoli dodatno uvest tečaje varne vožnje? al kaj drucga nevem.. :?
glede blendanja. če nekoga ne opozoriš na radar, pomeni da nekomu privoščiš da ga ustavijo. ma to je sranje. sux. in ta recmo nekdo bo šel mim tebe npr. dokaj hitro bo nekoga šeu prehitevat 100m pred radarj. in bo pof počil u nasproti vozeče vozilo.
to je blo off topic. sam pač..nevem. jst opozorim. sm pa opazu da mnogi ne.. :roll:

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Ne dec 12, 2004 2:18 pm

N1D je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
N1D je napisal/-a:če je bil pa gluh pol pa res nimam pojma kaj je delu na cesti!!kako je sploh naredu zdravniški?to je isto ko da si 88% slep pa ne vidš da je rdeča pa kr mim furaš ane.in to je kao opravičilo al kaj :evil:

Oprosti take zakone mamo..... tudi gluhi lahko nardijo izpit..... pogoj je edin da ne smejo delat za večjo kategorijo kot je B. Barvno slepi prav tako lahko nardijo izpit.

ja sej je mogoče zakon sam ta zakon ni u redu.če se človek ne zaveda prometa okol sebe nima kej vozt,ne samo da ogroža sebe,ampak tut druge!!!

Hja, to je pa pol kriza... Kolk pa je kazen?
Jaz bi gotovo napisal pritožbo, da sem želel brisalce vklopit, pa sem pomotoma poblendal :-P

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Ne dec 12, 2004 3:01 pm

v slo se vozi za falus vsi se vozijo počasi
vozijo se tam kjer je 90 se vozijo 50 ker jih je strah novih kazni za znoret

:roll:

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D Ne dec 12, 2004 10:20 pm

SCH-MM je napisal/-a:
N1D je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Hja, to je pa pol kriza... Kolk pa je kazen?
Jaz bi gotovo napisal pritožbo, da sem želel brisalce vklopit, pa sem pomotoma poblendal :-P

nevem kok je dubu...to je blo že kšne 3-4 leta nazaj

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Po dec 13, 2004 12:32 pm

Kar najbolj sovražim so prižgane meglenke v vožnji v koloni... :x
Dones zjutraj valda nesreča malo pred predorom Malence, kolona seveda 5 km.... in se najde en stručko v novem polotu, ki ima prižgano zadnjo meglenko.. Mu poblendam, nič... mu potrobim, ništa.... Nisem se mela kam umaknit, ker je bila kolona na obeh pasovih, tako da mi je non stop svetila tista luč v glavo... Končno smo se začeli premikati in se je bilo potrebno preusmerit na vozni pas, ker je bilo verižno trčeneje in vsa poškodovana vozila na prehitevalnem pasu ( kaj druzga je blo pa za pričakovati). In tip nekaj j***a in ne ve al bi al nebi šou na drugi pas. Mi je ratal pridet v štric z njim, odprem okno in mu nakažem da naj odpre okno še on. Ko u to uspe, sem mu rekla da naj že ugasne tisto prekleto meglenko, ker megle ni. (no sej mogoče jo je imel pa v glavi). Uglavnem folk, ugašajte meglenke, oz. jih ne vžigajte po nepotrebnem!!

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer Po dec 13, 2004 8:09 pm

PureTNT je napisal/-a:Se v bistvu strinjam z vsemi odgovori v tej temu, razen s pilgrimom glede opozarjanja na radarje. Če nekomu blendaš ko kontrole ni je to sicer grdo, ampak razumljivo, morda bo res malce upočasnil, ampak da pa se nonšalantno pelješ mimo radarske kontrole in na to ne opozoriš ostalih voznikov je pa absolutno hinavsko. Mene so drugi šoferji že neštetokrat rešili pred radarjem in sam redno vračam uslugo. Reci mi, kako bi se počutil ko bi bil ob 20k zato ker si ob omejitvi 50, kjer vsaj 20 metrov naokoli ni ene bajte, ob enajstih zvečer vozil recimo 70? Jah po tvoji logiki si si zaslužil ker si divjak. Moraš tudi vedeti, da se nekaterim ljudem tudi resnično mudi in ne tiščijo za lastno zabavo. Kako veš, da ne gre za zdravnika, ki so ga ravnokar klicali iz bolnice, ker imajo nujen primer? Pa ta primer ti podajam zato, ker se je to že zgodilo (hvalabogu je bil policaj dovolj razumevajoč in ga je izpustil).

To pa odraža balkanski način oz. obnašanje voznikov pri nas. Ali je potrebno izsiljevati in brezsmiselno ogrožati ljudi vsepovprek ali pa voziti po nedeljsko vsak dan ter na način delati kolone in zastoje ter se jeziti nad ostalimi "divjaki".
Če vidiš, da je nekdo za tabo, ki bi rad prišel naprej, je potrebno na vsaki ravnini pospešiti in voziti skorajda po sredini ceste, da divjak le ne bo videl naprej. Kaj pa veš, mogoče pa bo izgubil živce in se pri prehitevanju iz obupanosti razmazal.
Zakaj bi pa koga spuščal naprej ali kjerkoli v križiščih?
Nazadnje me je ustavila pred cca. pol leta policijska kontrola izven naselja, kjer je omejitev 99.9% 90km/h, seveda pa se na tistih 50-ih kilometrih najde en odsek z omejitvijo 60km/h, ker je tam pa ena hiška in nikogar nikjer (dobesedno). Ko mi je policist pisal kazen, sem gledal v znak za konec omejitve, ki je stal ne več kot 20m od mene. Vse skupaj se mi je zdela totalna bedarija. Aja, pa namerili so me 74km/h, joj kriminal. Itak je bilo to eno izmed statičnih mest za merjenje, ampak cesta mi je bila takrat nepoznana, tako da sem jih opazil prepozno. Zelo sem vesel, ker so nasproti mene pred radarjem pripeljali trije avtomobili, vsi vozniki pa so bili preveč hinavski in pomembni, da bi mi poblendali.
Ko sem se vračal čez cca. 5 ur v nasprotni smeri, o policajih ni bilo ne duha ne sluha, cca. 1 KM pred mestom prejšnje kontrole pa se je zgodila nesreča - en avto obrnjen na streha in ena sesuta petka. Kje so bili pa tukaj policaji, da bi nas ščitili pred divjaki?
Nevem, kdaj bo folk dojel, da pri nas merijo za polnenje državne blagajne in ne za našo korist, to odraža že dejstvo, da imajo policisti določeno število mest za merjenje, od katerih se ne premaknejo niti milimetra in pa seveda dejstvo, da so določeni posamezniki lahko pijani in lahko vozijo prehitro, pa nihče niti ne pomisli, da bi mu napisal listek, ker je pač ta in ta.
Da. Ne spuščajte ljudi pri zavijanju v križiščih / odsekih, ne spuščajte ljudi naprej, ne ustavljajte peščem in kolesarjem in skozi križišče speljujte s tretjo prestavo po možnosti čimbolj počasi, ter zaboga ne blendajte ostalim. Besedno zvezo vozite na AC v nasprotni smeri pa bom izpustil, ker to folk že dobro upošteva, ravno danes se je nekdo razmazal v tovornjak, mislim da na smeri KP-LJ. Hvala bogu, da je naletel na tovornjak. Zakaj se je to zgodilo itak spet nihče ne ve, voznik je bil verjetno debilen, zadet in pijan ampak to sploh ni pomembno, pomembno je destvo, da ga je, citiram, "verjetno zmedla zapletena signalizacija zaradi prenove ceste/odseka". Retard.
Preden greste na cesto, enkrat lepo fino vdihnite in zapeljite z dvorišča/garaže z nasmeškom in skušajte v naš že tako zajebani promet vnesti malo pozitivizma. Bi bilo že čas.
End of random rant.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po dec 13, 2004 11:09 pm

HMmmmm :D tole pa je ena močna tale zadnji post. Jah moja ideja za izboljšanje prometne kolture je taka... Da naj se MNZ raje kot obeša na kazni na OŠ in SŠ, zakaj? Otroci ki grejo delat izpit naj imajo kar nekaj ur o bontonu oz. obnašanju v prometu pa naj 2x ali 3x isto povejo, a jih kaj stane. In potem ko grejo delat izpit za skuterja in ostale 50ccm sesalce isto. SPET bonton in koltura. In kasneje ko grejo delat izpit za avto SPET! bonton in koltura pa bojo bodoči vozniki in voznice povzročali veliko manj sivih las. Po eni strani če gledaš kakšne pojave imamo na naših cestah sem kar vesel, da je novi zakon tak kot je. Upam, da bojo divjaki čimprej nabasal na patruljo in šli peš domov pa imeli prepoved delanja izpita za 2-3 leta.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po dec 13, 2004 11:22 pm

rok46 je napisal/-a:Omelo,za pržgane meglenke si kr mislm ker je,sm skor 100% da se gre za rumenega megana coupeja,not pa sedi,sj sam veš kdo ;) on pa njemu podobni so itq frajerji,k sedijo pr vožnji 70% na sovoznikovem sedežu,tistih malih 30 % pa na svojem...kaj morš :twisted:

LP

Nism prej vidu... hehe, ja tist model je itak totaln car. Dejansko sedi 70% na sovoznikovem sedežu, oz. sedi. Meglenke so obvezno pržagne, podnevi, ponoči, zjutraj, zvečer, v dežju, snegu ipd.

Da ne govorim, da človek na kilometer vožnje nardi 2 prekrška...

In pa, hja. Če mi ne bi blo tko žal mojga Twingota, bi lahko z njim mel že mislm da 6 nesreč, v katerih bi bil on 100% krivec in bi ga ne samo stožu zaradi teh in drugačnih poškodb, ampk tudi za duševne bolečine ipd.

Enkrat me je prehiteval sred križišča in ni dost mankalo da bi se razmazal v en full velk zelen traktorček. To je blo v križišču pred Krko v Nm. In kaj je naredu? Jst sm zavijal levo, ker pa se je že prižgala rdeča luč, sem pač zabremzal, on pa hitro odvije mimo mene, in nekje s hitrostjo 90 km/h mimo, čez rdečo in z vso silo na levo. Zakaj ni tist traktor pršu 3 sekunde prej. Da se razmaže... vsamem sedež iz avta, se postavim na pločnik in se režim, dokler ga pogrebna služba ne odpelje.

Aja, da ne rečem da sm v drugem križišču bil že za njim, ko je stal pred semaforjem.

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D To dec 14, 2004 12:30 am

najbol na živce mi gre ko kšn sred belga dneva al pa recmo tut ponoč voz nasprot tebe pa ma dolge luči pržgane.pa blentaš pa kr nč.sam so največkrat spet starčki za volanom pa majo dolge luči.al pa k se kšna budala prlep za tvojo rit pa ma tut dolge luči,pol pa zanalašč zmanšam hitrost da me prehiti pa mu pol jst dolge pržgem :twisted:

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer To dec 14, 2004 1:30 am

Avalon je napisal/-a:HMmmmm :D tole pa je ena močna tale zadnji post.

Nja, nisem mislil nikogar na tem forumu napadati ali česar podobnega, tisti moj post je le en skupek misli ob trenutni situaciji in komentarjev glede norcev.
Zdi se mi pač mimo, da je vsak, ki vozi 10km/h več od tebe norec. Ne bom rekel, da nov zakon ne prinaša ničesar dobrega (čeprav je tega malo v primerjavi s slabim), določene ljudi bi tudi jaz rad videl daleč stran od cest - kri v alkoholu (da :)), 180km/h po regionalki (ali pa kar oboje skupaj), etc, etc.
Vse skupaj mi dol pade zaradi določenih zadev. Najbolj me moti, da se določene ljudi ščiti. Tam in tam je bila prometna nesreča, kriva je hitrost, case closed. Ja, ta in ta je bil pijan, hja no, shit happens, kdo se bo ubadal še s tem. Nazadnje je bila prometna na cesti KR-medvode in ne mislim nič blatiti kogarkoli, ampak vse skupaj je izpadlo zelo bedno. Na poročilih so rekli, da je bila nesreča, da vzrok še preiskujejo, ker čakajo na toksikološke preiskave. In to je bilo vse. Potem pa smo lahko v časopisih brali isto sranje, le malo bolj razvlečeno. Človek pa potem sliši, da je povzročitelj spil če se ne motim 2 pira in 0.3 viskija, od kolega, da ga je videl z isto astro en teden nazaj ko je prehiteval na milimetre kot norec in tako naprej. Stvar je tragedija, človek je imel punco nosečo v 8. mesecu, če se ne motim. Vse lepo in prav. Ampak vseeno sta umrla dva druga človeka, ki imata verjetno prav tako familije, a to pa ni nič važno? Nevem zakaj se javno takih stvari pač ne pove, tako kot je. Kaj je bilo res krivo. Ne pa samo hitrost gor, hitrost dol.
In zdaj bodo tri mesece non stop stali na tistih njihovih točkah in kasirali. Potem pa bo vse po starem. Policajem pa isto vse skupaj dol visi, drugače niti ne more biti. Primer: Mladi policist je ustavil vinjenega voznika in mu napisal kazen, drug dan pa mora od šefa poslušati, kako si sploh drzne tej osebi dati kazen, če sploh ve kdo je to itn. Kaj naj si potem misli?
Na koncu pa še slišiš koliko primerov na sodiščih zastara. Pa te mine vse skupaj. Ti narediš nek prekršek vsakih 10 let in plačaš tistih par jurjev, eni pa delajo take stvari, da te mine, da bi sploh še kdaj šel na cesto pa niso dosti na slabšem. Upam, da se bo to z novim zakonom spremenilo.

Glede meglenk pa ... nebi komentiral. Je bilo že dovolj povedano.

Grem spat. Nočem jutri na cesti zaspat :P

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To dec 14, 2004 6:28 am

Avalon je napisal/-a: Upam, da bojo divjaki čimprej nabasal na patruljo in šli peš domov pa imeli prepoved delanja izpita za 2-3 leta.

čimveč takšnih razmišljanj, pa več zaupanja v logiko cestnoprometnih predpisov, namesto tolmačenja zakonov po svoje in subjektivnega odločanja, kdaj ja in kdaj ne se držati predpisov, pa bo manj morije na naših cestah!!!

PS: res je: tudi v policiji bi morali dvigniti nivo kaznovalne kulture!!!
lp pilgrim
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov