Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po dec 20, 2004 1:29 pm

Hja, jst sem to prilagajanje že dal čez, ko sem prišel študirat na štajersko, pa me ni motilo amabaš nič. Pač ko zasveti rumena, če lahko normalno ustaviš, ustaviš, če ne moreš, pač pohodiš in se pelješ čez rumeno. Sicer bi znorel, če bi na ta račun dobil kazen (čeprav je to uzakonjeno dosedaj, pač rumena je kazen), drugače je pa čisto normalno.
Kar se pa tiče tega, da bo sedaj nevarnost za nalet odzadaj večja, jah, pazit je treba na cesti, ne pa se limat na rit pa tiščat :D.
V glavnem, meni to ni nek tak bavbav, da bi bilo potrebno zganjat paniko...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Po dec 20, 2004 2:02 pm

ma kaj se te jočete, saj se nebo svet podrl jebemo, ja kaj zaj ste se vozli samo po LJ in po primorski, NISTE NIKOLI šli v avstrijo, "če se ne morate privaditi" :? :? jah j*** ga
PA SE BOSTE MORALI !!!!

PS. sedaj bo pa Slovenija izumrla, ker se ljudje ne bodo mogli privaditi na tak način semaforjev in bo več nesreč :? :? :? Ma lepo prosim

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po dec 20, 2004 4:44 pm

ob upoštevanju omejitve hitrosti in varnostne razdalje se nihče ne bo nikomur v rit zaletel. Ampak najbolj od vsega mi gre pa na živce vožnja za ritjo. Pa še en razlog je zakaj vozit na razdalji. Občutno se ohrani lak na haubi. Če voziš za ritjo ti vsi kamenčki letijo izpod spredaj vozečega avtomobila direktno na sprednji del haube in na šipo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Po dec 20, 2004 4:56 pm

kaj ste tok ponosni na tiste 3 semaforje ki jih imate v MB :P

jz sm za to da se ukine vse semaforje :twisted:
pa uvede pravilo močnejšega :P :twisted:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 20, 2004 5:05 pm

BiMMER je napisal/-a:ob upoštevanju omejitve hitrosti in varnostne razdalje se nihče ne bo nikomur v rit zaletel. Ampak najbolj od vsega mi gre pa na živce vožnja za ritjo. Pa še en razlog je zakaj vozit na razdalji. Občutno se ohrani lak na haubi. Če voziš za ritjo ti vsi kamenčki letijo izpod spredaj vozečega avtomobila direktno na sprednji del haube in na šipo.

mene pa prou zanima kok popoln voznik si ti.

stavm da se v vseh pogledih ravnas by the book. ali..?

dejstvo je da slovenija s temi zakoni pretirava 100 na uro, in dokler to komu ne bo eksplodiral v fris bojo se bol zategval.

slava obvezni novi prvi pomoci.. se novo dvigalko nej predpisejo.
aja sam ne, dvigalko sparajo za nasledn let.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Po dec 20, 2004 7:20 pm

v lj se pač skoz utripajočo zeleno vozite, v mb pač skoz rumeno in včasih kiri tud čez rdečo,.. se bote že navadli,..

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po dec 20, 2004 7:26 pm

Ne - ravno v tem je problem - ljubljančani imamo utripajočo zeleno in rumeno - pa cel kup folka vedno uleti tud v rdečo :twisted:.

Zdej jih bo pač nekaj klasično reagiral s faznim zamikom - ne bojo skapiral, kaj pomeni rdeča barva (farbenblind drajverji? :twisted:) in kdo bo pač tud moral umret.

It's called survival of the fittest. :lol:

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Po dec 20, 2004 7:38 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:jz sm za to da se ukine vse semaforje :twisted:
pa uvede pravilo močnejšega :P :twisted:

Ja, pa se čez 5 let še vsi samo z traktorji vozimo :P :P

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po dec 20, 2004 7:51 pm

Ja gre se za navado, jaz kot Vrhničan sem navajen na Ljubljanski sistem in priznam da mi je utripajoča zelena luč všeč. Da ti nekaj fore, da ustaviš ali pospešiš torej,da se odločiš o svoji reakciji. Vprašanje je... ali bojo časi koliko gori določena luč enaki ali se bojo spremenili npr. sedanja zelena luč+utripanje lete = novemu času gorjenja zelene luči nima veze se nekaj prepirat če bodo časi enaki, težka bo če se bodo spremenili, tko v LJ kot v MB in povsod drugje v Sloveniji kjer so semaforji se skozi zeleno na dober dan skozi spelje 10 avtomobilov. Na čuden dan pa komaj 5, da o raznih urah ko je prometna konica ne govorim. Priznam, da s semaforji v MB poleg zgoraj omenjene izkušnje nisem imel težav, pač ssem mogle v glavi imeti info, da tukaj ne utripa. Težko bo ljudem, ki se "zaplankani" ljubljančani oz. notranjci ali primorci. Glede kazni kako je z rumena=rdeča... upam, da ne drži ker je tega tako veliko, da vrjet ne moreš. Mislim, da bi se Policija in MNZ lahko spotaknila ob kaj bolj perečega kot zelena luč oz. semaforji.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po dec 20, 2004 8:12 pm

BaSe je napisal/-a:ma kaj se te jočete, saj se nebo svet podrl jebemo, ja kaj zaj ste se vozli samo po LJ in po primorski, NISTE NIKOLI šli v avstrijo, "če se ne morate privaditi" :? :? jah j*** ga
PA SE BOSTE MORALI !!!!

PS. sedaj bo pa Slovenija izumrla, ker se ljudje ne bodo mogli privaditi na tak način semaforjev in bo več nesreč :? :? :? Ma lepo prosim

Zakaj se mi zdi da majo v avstriji na vseh semaforih utripajočo zeleno ?:)
Slika

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Po dec 20, 2004 8:52 pm

Sam fak fantje, kašna panika. o.k. strinjam se da je zakon dost nepotreben, ne zdi se mi pa da bo kej slabšega prnesu kot je zdej. Pa da se ne bi mogu navadt tud ni res, sej nismo vsi tko k 90 let stari ati, k je prvič mobiln telefon vidu. Zdej vidš da zelena utripa, potegneš čez križišče pa čao bosna. Pol bo pa rumena posvetla (pa mal daljš svetila) pa boš potegnu čez krišišče, isti shit.ampak zdej k začne zelena utripat folk po gasu pa še čez rumeno voz, zdej bo pa itak koj rumena, pa boš avtomatsko začel zavirat. Itak je pa to bl kritičn pr semaforjih, kot je un na križišču z brnčičevo, k prletiš not najmanj 100 pol pa rumena. za po mest pa itak ni panike, razen za norce k vozjo za ritjo in gledajo sam avto pred sabo. Tak se ti bo pa zabil v rit pr utripajoči, neutripajoči al pa če bo ognjemet namest semaforja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov