Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po apr 07, 2003 6:40 pm

Kolk stanejo novi diski ( plošče ), kakšne so te lukas pakne, kolk pa te stanejo ( povprečno)

Pa prošim če mi lahko kdo odgovori, k bi jih jst tud mogu menjat.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po apr 07, 2003 7:01 pm

Ti lahko za primerjavo povem, za Megane1 zadnje zavorne čeljusti 9k Lucas, sprednje pa pridejo kakšne 3-4k manj. Lukas so vsaj za normalno uporabo kr dobre.
Slika

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Po apr 07, 2003 7:31 pm

dva nova diska pa dobis za okol 20 jurjov pa manj. jest vam iz lastnih izkušenj povem da NE ŠPARAT NA BREMZAH. razlika je neopisna - dobr prvih 500 km se še tok ne opaz k nesmeš bremzat na ful - to velja za prvih 200km poj pa vidš kva je zihr bremzanje :)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe To apr 08, 2003 6:22 pm

torej 2 nova diska in nove lucas plošcice naj bi pršle ukol 25k SIT ?

Kako j pa z zadnjimi bremzami, a se bobni kdaj znucajo (rečmo tja do 300k km)?

Kje se da te diske ( plošče ) pa pakne nabavt?

Uporabniški avatar
Uporabnik

Napisal/-a .::GTR::. To apr 08, 2003 8:13 pm

alfa331.5 je napisal/-a:torej 2 nova diska in nove lucas plošcice naj bi pršle ukol 25k SIT ?

Kako j pa z zadnjimi bremzami, a se bobni kdaj znucajo (rečmo tja do 300k km)?

Kje se da te diske ( plošče ) pa pakne nabavt?

25k max računaj. pakne pa dobiš na istmu mestu kot diske pa ploščice :D
jest sm svoje kupu v Trgoavtu.

Uporabniški avatar
Twingo
Nov uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a Twingo To apr 08, 2003 8:18 pm

baje da se bobni sploh ne znucajo tak hitro! držijo krepko čez 200.000km ...
Lucasove ploščice za diske pa so najbolše za normalno vožnjo, se pa splača res dat malo več ter kupit kakšne boljše ploščice in "narezane" diske - ki pa glede na navadne niso niti toliko dražji...
HVALA BOGI DA S'N STAJERC

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 08, 2003 10:42 pm

Hja no da še jaz neki povem:))To da se bobni ne nucajo se ne strinjam lih.Ker je kolega mel subaruja pa je pri 140k km prišu k men menjat zavorne obloge (diske,ploščice in zadnje pakne) pa so meli zadnji boni tak rob da niti bobnov dol nisma mogla dobit :evil: Pol sma prevrtala bobne(seveda sma jih uničla) da sma lahk pakne tko stisnila da sma nekak dol dobla.no toliko o bobnih:))
Drgač jaz sem na mojem menju prenje diske in ploščice(bolš da ne pravm kaki so bli diski po 90k km :x )pa še seveda zadnje pakne. pa mi zdej prednje primejo k 100 hudičev zadnje pa tud kr sam razmišljam da bi še bobne menju k se mi zdi da bi mogle zadnje mal bol zgrabit.Drgač pa je super. ammmm z diski pa tudi jaz ne bi šparu ker varnot je le na prvem mestu
LP lisko

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Sr apr 09, 2003 6:45 am

Lisko1, res je da se bobni tudi obrabljajo, malo roba še ni problem. Bobni se na splošno sploh ne menjavajo. Upam da sta pri demontaži bobnov popustila ročno zavoro, to mislim, da sta delala normalno brez zategnjene ročne in še dodatno popustila (razštelala, al kak naj napišem :? ). Moč zaviranja zadnje zavore pa regulira regulator.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr apr 09, 2003 11:47 am

din je napisu:

Lisko1, res je da se bobni tudi obrabljajo, malo roba še ni problem. Bobni se na splošno sploh ne menjavajo. Upam da sta pri demontaži bobnov popustila ročno zavoro, to mislim, da sta delala normalno brez zategnjene ročne in še dodatno popustila (razštelala, al kak naj napišem ). Moč zaviranja zadnje zavore pa regulira regulator.

Hja že res da se bobni ne menjavajo sam mi pa povej kje je regulator za zadnje bremze na reno petki??? jaz ga ne najdem :x Kje ga ma jugo to vem je pa en kolega mel iste probleme z zadnjimi bremzami na jugičo pol pa je bobne menju pa je prijelo tko da je blo hudo!!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr apr 09, 2003 11:53 am

Hja zajebu :shock: Se vid da sem še bolj svež u tem forumu:)
Lisko1, res je da se bobni tudi obrabljajo, malo roba še ni problem. Bobni se na splošno sploh ne menjavajo. Upam da sta pri demontaži bobnov popustila ročno zavoro, to mislim, da sta delala normalno brez zategnjene ročne in še dodatno popustila (razštelala, al kak naj napišem ). Moč zaviranja zadnje zavore pa regulira regulator.

Hja že res da se bobni ne menjavajo sam mi pa povej kje je regulator za zadnje bremze na reno petki??? jaz ga ne najdem Kje ga ma jugo to vem je pa en kolega mel iste probleme z zadnjimi bremzami na jugičo pol pa je bobne menju pa je prijelo tko da je blo hudo!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr apr 09, 2003 1:50 pm

a je treba, če menjaš sprednje diske menjat tut zadnje?
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Sr apr 09, 2003 2:23 pm

zupi13 je napisal/-a:a je treba, če menjaš sprednje diske menjat tut zadnje?

ne

Lisko, saj nisem trdil da boben ne more mrknit :wink: , kje pa ima kateri avto regulator pa tudi sam ne vem za vsakega, npr. Kadet ima na glavnem zav.cil. nek omejevalec pritiska, stari Fiati majo več al manj enako kot Yugič......
Slika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe Sr apr 09, 2003 6:35 pm

sam še en vprešanje,

zdej so na avtu vse bremze orginalne in use gume blokirajo približno istočasno. Zdej pa če bi dou uspred nove diske in pakne( lucas), ki verjetno primejo bolj, a bi še vedno blokirale vse 4 kolesa istočasno, da ne bi prednje prjele tko da ko bi na ovinku mau bol zabremzu bi šu avto sam naravnost.

Uporabniški avatar
Uporabnik

Napisal/-a .::GTR::. Sr apr 09, 2003 6:53 pm

ja sj to je vse samonastavljivo. možn da te bo na začetku mal na stran nosil (prve bol primejo - pa če sam mal zaviješ je ku.c) poj se pa pobolša. sam morš dobr z vso silo ''napumpat'' stopalko za bremzo - to ko ti avto stoji. pa zavorne tekočine boš mel mal viška ;)
drgač pa če nis sigurn v bremze pa če veš kašni so diski (če si v kratkem gume menov pa si pogledov) pa da veš da ni 100% sigurn - MENJAJ! iz lastnih izkušenj ti povem ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov