Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

neki za policaje

Napisal/-a Voith Če dec 23, 2004 4:08 pm

stvar je taka; zdele pred 5 min prpelem dam avto od kleparja in ga pustim na cesti, z dvema kolesoma na travi, ker pac bol v stran ne gre ker gre teren pol strmo navzdol, uklopm vse 4 zmigavce, in grem odprt garazna vrata. v tem z odzad pride ena mama v katri, se postav cist na drugo stran ceste, pa obide moj avto, nakar prleti dol en i**** v skodi forman, prbije v uno katro, pol je pa se vleku crto dolgo tocno 27,30m(sm su mert) in falu moj avto za ene 20 cm.

zdj kar me pa zanima je:
kok je ta avto letu, ce nekolk pocu v uno, pol pa se 27m30cm dolgo crto vleku?
pa kdo je v tej situaciji sploh kriv.

res, da js tud tablc nism meu, sam se vseen sm cist korektno postavu avto ob cesto.
mama je tud cis pravilno obvozila oviro, sam mal prevec je sla na levo pomoje. un je pa prletu k pr norcih. omejitev je pa 40 :evil:

zanima me pa se ce kdo kj ve kva je treba narest da ti pred bajto postavjo lezece policaje, ker ce bi biu kdo zdele tm na cesti bi ga un s skodo ubou.

srece vec k pameti sam to lahk recem :x

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če dec 23, 2004 4:18 pm

jz pravim, da je bila hitrost krepko čez 60.... moj frend se je prejšni teden prbil, pa je pri 45 na uro povleku s cliotam 20 m dolgo špuro...

kaj so pa policaji kej težil? so že bli tm? sreča sam, da ni blo nikogar...
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: neki za policaje

Napisal/-a Slide Če dec 23, 2004 4:20 pm

Voith je napisal/-a:stvar je taka; zdele pred 5 min prpelem dam avto od kleparja in ga pustim na cesti, z dvema kolesoma na travi, ker pac bol v stran ne gre ker gre teren pol strmo navzdol, uklopm vse 4 zmigavce, in grem odprt garazna vrata. v tem z odzad pride ena mama v katri, se postav cist na drugo stran ceste, pa obide moj avto, nakar prleti dol en i**** v skodi forman, prbije v uno katro, pol je pa se vleku crto dolgo tocno 27,30m(sm su mert) in falu moj avto za ene 20 cm.

zdj kar me pa zanima je:
kok je ta avto letu, ce nekolk pocu v uno, pol pa se 27m30cm dolgo crto vleku?
pa kdo je v tej situaciji sploh kriv.

res, da js tud tablc nism meu, sam se vseen sm cist korektno postavu avto ob cesto.
mama je tud cis pravilno obvozila oviro, sam mal prevec je sla na levo pomoje. un je pa prletu k pr norcih. omejitev je pa 40 :evil:

zanima me pa se ce kdo kj ve kva je treba narest da ti pred bajto postavjo lezece policaje, ker ce bi biu kdo zdele tm na cesti bi ga un s skodo ubou.

srece vec k pameti sam to lahk recem :x

Mislim da bi mogla mamca počakat, če je šou un nasprot, razen če je prletu izza ovinka...počakat ne glede na njegovo hitrost mislim!
Sodni izvedenec bi ti znal bolje povedat kok je pelu, ampak jz pravim da je to čist odvisno...lahko bi velku črto z zadnjim kolesom, ker bi imel omejevalnik zanič in bi pr 40 vleku 27 meterski špur, lahko pa da je prpelu okrog 60...več skoraj sigurno ne...in bremzal na polno...z normalnim avtom
Vrhunski avti se od 100 ustavljajo dobrih 35 metrov, avtomobili brez ABS okrog 50, tako da bistveno več kot 60 skoraj sigurno ni pripeljal...omejitev je res 40...ampak mamca bi mogla počakat, v kolikor je kolikor toliko pregledno
Ampak to so ugibanja!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 23, 2004 4:22 pm

krofl je napisal/-a:jz pravim, da je bila hitrost krepko čez 60.... moj frend se je prejšni teden prbil, pa je pri 45 na uro povleku s cliotam 20 m dolgo špuro...

kaj so pa policaji kej težil? so že bli tm? sreča sam, da ni blo nikogar...

pri 45 20 metrska špura...do tam ko je počlo?
Tukaj je blo do ustavitve torej ni mogel peljati bistveno več kot 60 če je po 27 metrih avto stal! Mogoče so ble v igri še bolj slabe gume...pa ne da bi ga hotu zagovarjat...
lahko pa je mel dobre gume in je hitrost lahko precej višja ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če dec 23, 2004 4:26 pm

jah...sm pozabu napisat...20 metrov pol pa BOOOOOOM!! :oops:
Jah, na škodi forman pomoje bremze ne primejo fajn...in se kr dolg zaustavlja...sicer pa ne mormo nč ugotovit, kr nismo bli tm pa nč vidl :-P
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Če dec 23, 2004 4:28 pm

ce je fajn prbil katro, ga je se to upocasnilo...
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 23, 2004 4:35 pm

krofl je napisal/-a:jah...sm pozabu napisat...20 metrov pol pa BOOOOOOM!! :oops:
Jah, na škodi forman pomoje bremze ne primejo fajn...in se kr dolg zaustavlja...sicer pa ne mormo nč ugotovit, kr nismo bli tm pa nč vidl :-P

Vidiš...pa pri 45 in ob trku ni stal...torej oni s formanko ob slabih gumah morda še veliko nad omejitvijo ni bil...ampak je pa nehvaležno tako do enega kot drugega takole soditi...ampak 27 ni zelo dolga zavorna pot, oziroma hitrost sploh ni bila nevem kako (pre)velika...sploh ob takšnem starem avtomobilu...vprašanje je kakšen je asfalt...temperatura...miljon faktorjev, dejstvo pa je da okoliščine niso najbolj idealne v tem letnem času, kar spet govori v prid škodilaka ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 23, 2004 4:36 pm

nepregledn ovink je pa skoda je prpelala po hribu navzdol, crte je vleku pa bocno.

prlett je mogu pa kr ene 70 ker je se sam reku da ni glih pocas pelu.

policajev ni blo, mami ni blo nc, katri tud ne skodi tud ne, saj nc prou pretiranga, ene 2 praske, pa mal udrt. sam useen dobr da sm js lih vrata odpiru od garaze, ker to je pa toomuch, ce bi tm stau bi me pometu k za dobrojutro.

sm pol tega voznika mal napizdu pa cao. preklet i****.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 23, 2004 4:41 pm

Voith je napisal/-a:nepregledn ovink je pa skoda je prpelala po hribu navzdol, crte je vleku pa bocno.

prlett je mogu pa kr ene 70 ker je se sam reku da ni glih pocas pelu.

policajev ni blo, mami ni blo nc, katri tud ne skodi tud ne, saj nc prou pretiranga, ene 2 praske, pa mal udrt. sam useen dobr da sm js lih vrata odpiru od garaze, ker to je pa toomuch, ce bi tm stau bi me pometu k za dobrojutro.

sm pol tega voznika mal napizdu pa cao. preklet i****.

Huh...zdaj bi mogu pa küzmič pomagat...ampak kolikor imam znanja iz fizike vlečenje špur bočno ali naravnost ne igra vloge...
Ampak, kot sem že rekel...če bi priletel vsaj 70 kot praviš ti, bi 99% vlekel daljše špure...tkašna škoda se od 100 ustavlja okrog 50 metrov...nova...kaj šele stara in zdelana!
Poglej post od krofla...Clio 45km/h 20m špur do trka, torej pri 45 v 20metrih ŠE NI STAL!!!
Je pa tle kot že rečeno veliko faktorjev, ki spreminjajo zavorno pot...ampak v grobem...jz pravim da več kot 60 ni blo ;) (MNENJE)
LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov