Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Odstranitev turbine

Napisal/-a {Grega} So jan 01, 2005 1:05 pm

Zanima me, če je možno po odstranitvi turbine (Saab 900 turbo) avto registrirati kot avto z manj konji - in s tem plačati manjše zavarovanje. A kdo ve, kako poteka ta postopek?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Odstranitev turbine

Napisal/-a lublancan So jan 01, 2005 1:16 pm

{Grega} je napisal/-a:Zanima me, če je možno po odstranitvi turbine (Saab 900 turbo) avto registrirati kot avto z manj konji - in s tem plačati manjše zavarovanje. A kdo ve, kako poteka ta postopek?

ne
razn če menjaš motor za neturbo
fora je, da bi jo lahk snel, pelu registrirat, bi dubu nižjo premijo in jo čez pou ure dau nazaj

btw: večina folka tuki razmišla, kako bojo namontiral turbo in ne kako ga bojo snel
podpis

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio So jan 01, 2005 1:22 pm

Zakaj hočeš avto zamoriti? Nej gre, pust gor turbino! :o
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So jan 01, 2005 1:41 pm

Jaz sem pa tudi en model, sem sele zdaj pogruntal, da se poznava... :bonk Jasno, kdo drug pa se kupuje SAABa... :mrgreen:

Glede odstranitve turbine je tako, da bi ti morda celo priznali predelavo, bi pa imel ogromno dela z birokracijo, moral bi delat Atest, pa izmerit moc motorja na valjih, pa... Poleg tega tak motor ne bi vec normalno delal, ker ima turbas cisto drugacne nastavitve kot atmosferski motor (od nizje kompresije naprej, kar pomeni najmanj druge bate, glavo motorja, itd.) in bi ga moral se dodatno predelovat :roll: Raje POZABI ;) Ce hoces nizjo registracijo, si kupi navadnega, brez turbine, ali pa oldtimerja. Se najboljsa varijanta je pa pomojem da pac das tistih 100.000 vec na leto in te ne boli glava. Ali pa si priskrbi kaksne kupone s 50% bonusa pri registraciji 8)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So jan 01, 2005 1:42 pm

lublancan je napisal/-a:btw: večina folka tuki razmišla, kako bojo namontiral turbo in ne kako ga bojo snel

:EE

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 So jan 01, 2005 2:11 pm

{Grega} je napisal/-a:Zanima me, če je možno po odstranitvi turbine (Saab 900 turbo) avto registrirati kot avto z manj konji - in s tem plačati manjše zavarovanje. A kdo ve, kako poteka ta postopek?

ejga ni važna turbina v tvojem autu ampak papirji!!!!!!!V prometnem dovoljenju ti piše za kaj moraš plačat toliko in toliko.
Če hočeš plačati manj odstrani številke iz prometnega dovoljenja ali pa si kupi 1.2 motor auto. :D
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} So jan 01, 2005 2:21 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Jaz sem pa tudi en model, sem sele zdaj pogruntal, da se poznava... :bonk Jasno, kdo drug pa se kupuje SAABa... :mrgreen:

:D

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So jan 01, 2005 2:37 pm

{Grega} je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:Jaz sem pa tudi en model, sem sele zdaj pogruntal, da se poznava... :bonk Jasno, kdo drug pa se kupuje SAABa... :mrgreen:

:D

:hi :hi :hi

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jan 01, 2005 4:11 pm

Kar se tice same izvedbe je predrago.
Pol obstajala bi resitev da gres na dyno z zamasenim auspuhom kar posledicno pokaze manj konjev al pa ker kol drugo predelavo v smislu negative.
Sam fora nastane pr paperjih. Ta nasa pofukana drzava je obsedena s paperji in bi ti na konc rekl dj a testo od osebe k ti je zbila konje pa take.
Sam sm razmislju tut v tej smeri k mam avto z 81kw to je pa ze razred z reg. 200k tko da un fakin 1kw bi ze zgubu z zamasenim foltrom.
Sam kokr sm ze reku paperji igrajo vlogo.

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jan 01, 2005 4:17 pm

Pomoje ni variante, niti z meritvijo na valjih.
Ti samo stiskaj pa placaj par jurjev drazje pa je to to :lol:

lp

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jan 01, 2005 5:47 pm

monster_d je napisal/-a:Pomoje ni variante, niti z meritvijo na valjih.
Ti samo stiskaj pa placaj par jurjev drazje pa je to to :lol:

lp

Ja sj to ti je nasa drzava :/ ce pa das notr sportn filtr pa ze joka da si na 1.0 motorju dubu 200km in da je to treba homolomo plus vec placat na tehnicnm

LP PiLLLe
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov