Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Cesta na Malo planino

Napisal/-a Mrcina Če dec 30, 2004 10:28 am

Ojla, rabim pomoč...

Za novo leto gremo na Malo planino, pa mi nobeden ne zna povedat, kje se začne cesta, ali moraš iz Kamnika proti Tuhinjski dolini, proti Črnivcu ali proti Kamniški Bistrici?
Se komu sanja kakšne so snežne razmere na cesti, ker so me zbegali, da s ketnami niso prišli gor, s terenci brez keten pa... Če se podam s Kangoojem 4x4 bom prilezel gor, ali je bolje da se sprijaznim, grem s Hondo in jo pač pustim spodaj???

LP&hvala...

Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 Če dec 30, 2004 10:34 am

jest sm biu za božič. To greš proti črnivcu in pol nekje vmes po tistih ta hudih serpentinah zaviješ na levo za malo planino. Sej so table ne boš falil. Drgač pa gor sicer je sneg sam sm jest prišel tud z slabimi gumami gor. S kangujem bo mala malca razen če zapade meter snega. :D
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Če dec 30, 2004 4:09 pm

Z kere strani greste? Jaz sem v teh koncih doma in ti lahko povem.

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Če dec 30, 2004 7:18 pm

Jaz sem se ravno danes tam vozil. Dugi7, ne bi se strinjal, da prideš gor s slabimi gumami! Ker od Božiča pa do danes je zapadlo kar nekaj svežega snega.

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Re: Cesta na Malo planino

Napisal/-a SCH-MM Če dec 30, 2004 7:20 pm

Mrcina je napisal/-a:Če se podam s Kangoojem 4x4 bom prilezel gor, ali je bolje da se sprijaznim, grem s Hondo in jo pač pustim spodaj???

Hm, kje spodaj? Misliš to pri nihalki?

loni20
Nov uporabnik

Kraj: domžale

Napisal/-a loni20 Če dec 30, 2004 7:26 pm

Ne to je gutov mislil na marjaninih njivah! Kolega mi je reku da se do tja da pridt z avtom, za višje pa nevem...sneg je dele mal padu še tko da... Drugač greš pa proti črnivcu, cerka 50m pred tem domom k je na črnivcu zaviješ levo gor, neki časa je še asvalt, pol pa pesek... Lepo praznuj!!!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če dec 30, 2004 7:27 pm

Na malo planino greš levo takoj pod črnivcem (100m pred restavracijo).

Drgač pa glede vožnje gor: s kolegi smo bli v nedeljo ponoči, ko je ornk snežilo, in v torek ponoči (tud ogroooomn snega) na soriški in na pokljuki, vsi brez ketn... Če vozš po pameti, znajo bit zimske gume čist dovolj. ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

sajko
Novinec

Napisal/-a sajko Če dec 30, 2004 7:33 pm

dejan84 je napisal/-a:Na malo planino greš levo takoj pod črnivcem (100m pred restavracijo).

Drgač pa glede vožnje gor: s kolegi smo bli v nedeljo ponoči, ko je ornk snežilo, in v torek ponoči (tud ogroooomn snega) na soriški in na pokljuki, vsi brez ketn... Če vozš po pameti, znajo bit zimske gume čist dovolj. ;)

Doh da si gor pršu če maš traktor :D
I feel the need, the need for speed

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Če dec 30, 2004 7:55 pm

Ketne gor pa gasa nč se bat, do marjaninih njiv pa že prideš pol maš pa rampo zaprto. :yum pa dobr se mej :pivo
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Če dec 30, 2004 8:33 pm

amater je napisal/-a:Ketne gor pa gasa nč se bat, do marjaninih njiv pa že prideš pol maš pa rampo zaprto. :yum pa dobr se mej :pivo

Jp, ketne za vsak slučaj v avto. Jaz imam gor Dunlop Winter Sport M2 pa sem imel samo probleme ko sem se moral ustavit, ker je en nasproti pripeljal.

Slika

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Če dec 30, 2004 11:38 pm

O.K., bom pa jaz še malo dopolnil pot:

Najverjetneje se boš pripeljal po avtocesti do Domžal, šel tam ven in se peljal za Kamnik. V Kamniku gledaš table za kraj Stahovica ali Gornji Grad (čez prelaz Črnivec) , pa tudi za Veliko planino se najde kakšna tabla. Iz Kamnika te pot vodi skozi Stranje ali Mekinje, ni važno po kateri strani reke Kamniške Bistrice se boš peljal. Ko prideš v Stahovico naj te ne zavede tabla za Veliko planino, ker ta usmerja večinoma smučarje za nihalko, torej v Stahovici ne zavij levo proti kraju Kamniški Bistrica ampak pojdi naravnost za kraj Gornji Grad. Peljati se moraš čez kraj Črna, zatem je Podstudenec (zapomnil si ga boš po izredno ozki cesti), Žaga ter zadnji večji kraj Smrečje v Črni. Nato te pot vodi še približno dobre tri kilometre po ovinkih. Po teh prevoženih kilometrih boš ob cesti zagledal tablo (približno 500 metrov pred samim prelazom Črnivec), ki kaže smer za Kranjskega raka, Veliko planino, Malo planino... Je dobro označeno, nimaš faliti, zavil boš pa na svojo levo stran. Od tukaj naprej se pelješ do Kranjskega raka, kjer so pa tudi odlične označbe za samo planino, tako, da si skoraj že na cilju - no ja, najtežji del za avto se začne tukaj :?

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Pe dec 31, 2004 7:19 pm

Pa prosim ne se zgubit, da ne bomo meli reševalci spet dela tko kot vsako novo leto skoraj.

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Pe dec 31, 2004 10:02 pm

AIRbrush je napisal/-a:Pa prosim ne se zgubit, da ne bomo meli reševalci spet dela tko kot vsako novo leto skoraj.

Pa previdno s pirotehniko in lučkami, odprtim ognjem itd, da ne bo kakšne intervencije ponoči :oops:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po jan 03, 2005 7:49 am

Hehe, najdu... Ne sej ni problem, približno sem pot vedel, samo so me kolegi zmedli s svojim opisovanjem pa nisem bil ziher, da niso oni lezli kje drugje gor :D :D. No snežne so bile tamtam, kolegi so prilezli do Kisovca, jaz sem avto malce nižje pustil, ker sem šel po drugi poti gor, praznovanje je bilo pa itak super...

Aja, srečnega pa zdravega!!!

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov