Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jan 05, 2005 9:36 pm

20 trupel prinese izgovor za povišanje kazni = polnjenje blagajne.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jan 05, 2005 10:03 pm

lenivec je napisal/-a:aja butast primer je tut evropark 50kmh...
zakaj? zato ker je enih par bedakov preko ceste laufalo, zaj bomo pa vsi trpeli zaradi tega... mislim bedarija, zakaj mormo zaj 50kmh vozit če jee folk tak nor da gre tam preko laufat

tam je ze leta omejitev 50 preko mosta
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Sr jan 05, 2005 10:24 pm

hm, mislim da en proti 10 ne more nic, lahk pa 100 proti 10 :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jan 05, 2005 10:30 pm

lenivec je napisal/-a:[
... vedno so tam kjer vedjo da bojo vsi prehitri.

Ne ne ne ne, to se ti motis. Njihov namen je, da umirijo promet :bonk
SlikaSlika

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Sr jan 05, 2005 11:07 pm

X-Hair je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:[
... vedno so tam kjer vedjo da bojo vsi prehitri.

Ne ne ne ne, to se ti motis. Njihov namen je, da umirijo promet :bonk

Pa niti porazno jim ni do tega, da bi polnili državne blagajne. Varnost v prometu je glavna. Ej, res za :bonk
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr jan 05, 2005 11:20 pm

dobek je napisal/-a:
zakaj? zato ker je enih par bedakov preko ceste laufalo, zaj bomo pa vsi trpeli zaradi tega... mislim bedarija, zakaj mormo zaj 50kmh vozit če jee folk tak nor da gre tam preko laufat

Da dodam še nekaj . Na tem mestu je 50km/h samo zaradi možnosti naleta ko stojijo avtomobili pred prehodom za pešče , ki je samo za eno dolžino avtomobila oddaljen od glavne ceste , tako da že 2 avto stoji na 4pasovnici .
Drugače pa sem doma pri Mariborskem "raju" 50km/h -( nova obvoznica s krožišči ) . Glede na to , da ni dneva ko ni nesreče na teh krožiščih je še teh 50km/h na cesti do njih preveč. Dejansko vidim cesto skozi okno in ko je malo več prometa lepo vidiš probleme ( in vsak dan modri light show na policijskih avtomobilih ). Po ravnini vsi potegnejo , pred krožišči( ki so pač vsa dvopasovna ) pa nastane panika in vozijo vse povprek . Na enem so kolesnice kar čez hrib v sredini . Škripanje gum pa je že stalnica ....

tk2398
Nov uporabnik

Napisal/-a tk2398 Sr jan 05, 2005 11:52 pm

Samo če zapuščaš rondo iz notranjega pasu, pa upas, da bo tudi tisti, ki se pelje vporedno s tabo(na zunanjem pasu) tudi, potem nobena omejitev ne pomaga. :(

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Če jan 06, 2005 12:33 am

Ja 2 pasa na takem malem rondoju nista ravno neka dobra resitev pomoje, vcasih so nesrece ze na tistem pri Stuku ... Pol se pa se najdejo pacienti, ki divje trobijo in mahajo , ker mislijo da imajo na notranjem pasu prednost ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 06, 2005 2:44 am

kdk je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:

Da dodam še nekaj . Na tem mestu je 50km/h samo zaradi možnosti naleta ko stojijo avtomobili pred prehodom za pešče , ki je samo za eno dolžino avtomobila oddaljen od glavne ceste , tako da že 2 avto stoji na 4pasovnici .
Drugače pa sem doma pri Mariborskem "raju" 50km/h -( nova obvoznica s krožišči ) . Glede na to , da ni dneva ko ni nesreče na teh krožiščih je še teh 50km/h na cesti do njih preveč. Dejansko vidim cesto skozi okno in ko je malo več prometa lepo vidiš probleme ( in vsak dan modri light show na policijskih avtomobilih ). Po ravnini vsi potegnejo , pred krožišči( ki so pač vsa dvopasovna ) pa nastane panika in vozijo vse povprek . Na enem so kolesnice kar čez hrib v sredini . Škripanje gum pa je že stalnica ....

Kdk...... ti povem od kdaj so tiste špure prek hriba u sredin? :P
Prvi dan otvoritve..... podnev ko so ga odprli sem jaz skor tam prek zleto ( oki priznam doooost preveč sem prpelu pa nisem bil pripralvljen na rondo) No in komi zvozim mimo..... ponoč ko sem se vračal od punce pa so že ble tiste špure preko.... se prav prvi dan je nekdo ( na isto foro kot jaz) tam pelu prek hribčka u sredin :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Če jan 06, 2005 10:30 am

maddog je napisal/-a:Ja 2 pasa na takem malem rondoju nista ravno neka dobra resitev pomoje, vcasih so nesrece ze na tistem pri Stuku ... Pol se pa se najdejo pacienti, ki divje trobijo in mahajo , ker mislijo da imajo na notranjem pasu prednost ...

Pri takih tipih krožišč, kjer je samo en pas izstopen se sploh z notranjega pasu NE SME kar ven zavijat oz. zapustit krožičše. To pa ni nič novega, da se najdejo takšni kreteni... ;)

Druga stvar pa je pri naslednjih krožiščih:

kdk je napisal/-a: ... Drugače pa sem doma pri Mariborskem "raju" 50km/h -( nova obvoznica s krožišči ) . Glede na to , da ni dneva ko ni nesreče na teh krožiščih je še teh 50km/h na cesti do njih preveč. Dejansko vidim cesto skozi okno in ko je malo več prometa lepo vidiš probleme ( in vsak dan modri light show na policijskih avtomobilih ). Po ravnini vsi potegnejo , pred krožišči( ki so pač vsa dvopasovna ) pa nastane panika in vozijo vse povprek . Na enem so kolesnice kar čez hrib v sredini . Škripanje gum pa je že stalnica ....

... tu pa je res kriza. Pri teh krožiščih, pa lahko zapelješ direktno ven iz notranjega pasu krožišča, ampak samo v levi pas smernega vozišča dvopasovnice -> tukaj moraš bit zelo pozoren na tiste, ki so v zunanjem pasu krožišča kam boto šli -> ti pa lahko izstopajo samo v desni pas dvopasovnice. Ampak tega masikateri voznik v MB ne ve in je včasih prava zmeda na teh dveh krožiščih, ker so prva in edina takšne vrste v MB in okolici.

Tista omejitav 50km/h sredi ničesar pa je verjetno zaradi nekega ogromnega trgovskega centra (Interšpara), ki se bi naj v kratkem začel graditi tam zraven.

LP,
Deo!
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če jan 06, 2005 10:35 am

kdk je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:

potem pa postavi live ca oz. snemaj Longplay brezveze. kot tisti ovinek v Rijeki kot vse zanese :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 06, 2005 12:16 pm

lisko je napisal/-a:
kdk je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:

Kdk...... ti povem od kdaj so tiste špure prek hriba u sredin? :P
Prvi dan otvoritve..... podnev ko so ga odprli sem jaz skor tam prek zleto ( oki priznam doooost preveč sem prpelu pa nisem bil pripralvljen na rondo) No in komi zvozim mimo..... ponoč ko sem se vračal od punce pa so že ble tiste špure preko.... se prav prvi dan je nekdo ( na isto foro kot jaz) tam pelu prek hribčka u sredin :)

Mal offtopic.
V Kranju so bile tut take špure čez hribček v rondoju - ble so pa zato k smo se zajebaval, pa s terencem letel čez - je blo kr zanimivo - bo treba še kdaj ponovit - ker na drugi strani kr dobr dol poletiš.
Offtopic zaključen.

Drgač imamo pa pri nas podoben 90 stopinjski ovinek in je še narobe narejen in vsak ki od dežju ali vlažni cesti pride z več kot 90km/h leti dol na njivo, ki je 2m nižje. Če ima pa res "srečo" pa leti v nasproti vozeči avto - kar je skor večkrat kot izlet iz ceste - cesta je zelo prometna, znaka nobenga, policajev pa nikoli tam, kjer bi lahko kasirali - čeprav je omejitev 90km/h bi lahko vsakega ki pelje tok štrafal, ker ni prilagodil hitrosti - samo to se ne bo zgodilo, ker so oni raje na dolgi ravnini pred Ivančno gorico, kjer je na obeh straneh ceste travnik , nikjer nobene hiše in omejitev 50km/h(nekaj časa je bil celo znak 40km/h) - dokaz da je policajem samo do pobiranja denarja za polnjenje državne blagajne.

Sem pa tudi že videl policaja, ki se je ustavil s kiblo, stopil ven postavil znak 40km/h na odseku kjer je drugače hitrost 70km/h(tudi sama ravnina in nikjer nobenega dovoza) in se je postavil malo naprej, pa začel mert z radarjem in kasirat - 99% vseh je dobilo položnice za 30km/h čez omejitev - če to ni nabiranje denarja, potem pa ne vem več kaj bi to blo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Če jan 06, 2005 6:00 pm

nebivedu je napisal/-a:Sem pa tudi že videl policaja, ki se je ustavil s kiblo, stopil ven postavil znak 40km/h na odseku kjer je drugače hitrost 70km/h(tudi sama ravnina in nikjer nobenega dovoza) in se je postavil malo naprej, pa začel mert z radarjem in kasirat - 99% vseh je dobilo položnice za 30km/h čez omejitev - če to ni nabiranje denarja, potem pa ne vem več kaj bi to blo.

Uf, to bi blo super posnet, pa dat v dnevnik ... Me zanima kaj bi se zgovarjali potem ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov