Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jan 10, 2005 4:25 pm

a niste nikol gledal trenj?
namen naj bi biu da se nekaterim stvarem pride do dna oz. da se začne nekaj premikat na bolje
ideja ustvarjalcou: folk se mora kregat
realnost: folk se krega, vendar ne vedno
kadar se ne kregajo, se dogovorijo glede 20 let starga spora, se zmenjo za sestanke itd.. prekine debato voditelj in načne spet začetni spor (ki je biu med oddajo že pozabljen) in spet se začnejo kregat

tista voditeljca oz. tisti ki ji je pripravu vprašanja je totalno nesposoben
tistmu inštruktorju bi mogl na podlagi posnetka vzet izpit in licenco
če policaj ne ve kazni potem s tem ni nič narobe, saj je zakon v veljavi komaj 1 teden
policaj ma zato zakonik pri sebi iz katerega ti prepiše člen in kazen
da ne omenjamo da kazen za vožnjo čez prehod za pešce ne piše policaj ampak posebej šolani policaj, ki se ukvarja s pisanjem kazni, za katere so zagrožene kazenske točke (kjer kazen ni v razponu)

statistika:
če pri nesreči ne ugotavljaš vzroka oz. za vsako stvar kriviš hitrost potem je statistika enostavna
umrlo je xx ljudi
zgodilo se je yy nesreč od katerih se je 100% zgodilo zaradi hitrosti, torej hitrost ubija
če bi ljudje gledal u špegle in nakazoval smer, se naučil krožnih križišč je garantirano pou manj nesreč
pa prilagodil hitrost, če je omejiteu 70 se v dežju ne pelje 70 in če veš da je radar ne pelješ 50

je pa fajn ideja s stopnjevanjem kazni
1. prekršek minimalna kazen
2. enak podvojena prejšna kazen itd....
podpis

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 10, 2005 4:26 pm

Slide je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:aja kar se tiče posov v stilu tudi s petko lahko vozim 100 po mestu je pa po moje vora v tem da z bmw petko prideš do 100 ko se "pretegneš" in malo pritisneš na plin, pri reno pet pa traja da "prilezeš" do sto, tako da v reno 5 namerno kršiš pravila, v bmw 5 z 200km+ pa ni nujno da si tista "baraba" ki namerno vozi preko dovoljene hitrosti (poudarek na ni nujno)
lp

Lej...mam tud to srečo, da poleg petke vozim še avto, s katerim si kot praviš, mimogrede prek omejitve...tudi na AC kaj šele v naselju...ampak nimam problemov s tem da ne bi vedu da 100 peljem v naselji ali pa 200 na AC...zato je v obeh primerih treba zavestno in namerno precej tiščati na gas(glede na normalno vožnjo)...ne gre in ne more it 200 nenamerno...70 ne rečem...al pa 150 na AC...ampak 200 "ponesreči" ne pretiravajte no...

se strinjam pa sej jst ne govorim o 200km/h ampak 160 ki jih dobiš notr k nč, prvoščt si pa kazni pol slovenev sploh ne more in kle je problem ker se ne da sortirat namernih prekrškov od ostalih. (100 km na uro sm pa pretiraval le za nazoren prikaz)
lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 10, 2005 4:29 pm

Dokler bojo avte vozili ljudje, bojo vedno nesreče, ko pa bo človeka nadomestila elektronika, ki bo sama vozila avto, bo pa prekrškov hm, ja no, koliko, ne vem no, me prav zanima, kaj bojo delali policaji takrat, do takrat pa... :?: :?: :?:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jan 10, 2005 4:45 pm

Lahko jamčim, da do 200 km/h ne prideš kar tako preprosto in moraš tudi pri malce močnejšem vozilu kar pritisnit plin, da prideš do tam. Tudi pri moji plehnato ponosni kripi jaz2di 8) . Kot pri vseh stvareh je treba v prometu prakticirati zmernost. Sam velikokrat vozim prek omejitve, pa že dolgo nisem imel nevarne situacije, imaš pa po drugi strani situacije, kjer si lahko pri vožnji 130 km/h po južni obvoznici v smrtni nevarnosti. Največje tveganje za moje pojme predstavlja promet pri normalni hitrosti, kjer si nekateri domišljajo, da vožnja pod omejitvijo avtomatsko pomeni neko varnost in dovoljenje, da spijo za volanom. Drugače pa me zanima; ali kdo ve, kaj je bila posledica verižnega trčenja na Gorenjki in kolikšno škodo je utrpela policijska Vectra?

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Po jan 10, 2005 4:58 pm

Voith je napisal/-a:ce so ze naredl nov zakon bi blo zlo lepo ce bi ta zakon saj biu neki res boljsega kot prejsn, ne pa da so sam vecje kazni. kaj dosezes z vecjimi kaznimi ce ne filanje proracuna?

Kazni niso vecje vsepovprek. So zacuda celo smiselno razlicne glede na okoliscine: za prekrske v naseljih so vecje kot prej, za prekrske izven naselij so manjse. In to je v skladu z logiko, ki jo vsi tukaj podpiramo, da je v naseljih res bedasto divjat, in da na odprti cesti pac ni tak greh, ce vcasih peljes 30 vec.
Kar lahko razlagas kot "vecje kazni kot prej" pa je na splosno bolj radodarno deljenje kazenskih pik. Po novem malo bolj tudi za prehitro voznjo. To je spet v skladu s tem kar tukaj vsi trobimo : da naj se zatre predvsem tiste, ki znova in znova krsijo predpise, in pa, da naj bodo tudi tisti, ki jim denar ni ovira, prisiljeni malo pazit, sicer jih caka avtosola.

To, da bodo ubogi revni zdaj pa res zivljenjsko ogrozeni s kaznimi so pa sebicne floskule na njihov racun, ki jih vecinoma delijo tisti, ki jim nic ne manjka. Kdo pa sili revne, da delajo prekrske? Saj v osnovi naj jim tega ne bi bilo treba, ne? Kdor je zelo reven, nima avtomobila. Kdor je malo manj reven in ima avto, bo pa zelo premislil preden bo krsil predpise in jih pac ne bo, vsaj ne kar naprej. Tako ali tako morajo revni bolj pazit na predpise kot bogati. Ni fer, ampak se ne dogaja samo na podrocju prometnih kazni...tko je na tem svetu. Ce bi bile kazni nastelane na "konjenico" kot cestnina bi bilo ze malo bolj fer - ampak to ni pravi forum za take ideje ;) ....bom tepen....

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 10, 2005 5:07 pm

men se zdi bedast k merjo hitrost 20 m predn pridš iz naselja, kjer logično nimaš več 50 in 50 m po tabli ki označuje naselje k tut še nimaš 50, pol pa poslušam vse povsod da hitrost merjo sam tm k so kritične točke (najbolj nevarni odseki)
lp

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jan 10, 2005 5:20 pm

kljukec je napisal/-a:men se zdi bedast k merjo hitrost 20 m predn pridš iz naselja, kjer logično nimaš več 50 in 50 m po tabli ki označuje naselje k tut še nimaš 50, pol pa poslušam vse povsod da hitrost merjo sam tm k so kritične točke (najbolj nevarni odseki)
lp

Jah no, tam se najlazje zasluzi. Pa, da se mi nobende sedaj ne javi, da ni res, ker bo osebno od mene tepen ;) JASNO ! :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 10, 2005 5:24 pm

Cash je napisal/-a:Dokler bojo avte vozili ljudje, bojo vedno nesreče, ko pa bo človeka nadomestila elektronika, ki bo sama vozila avto, bo pa prekrškov hm, ja no, koliko, ne vem no, me prav zanima, kaj bojo delali policaji takrat, do takrat pa... :?: :?: :?:

Tipično razmišljanje, zaradi katerega potem napišem kak zbadljiv post...le kaj bodo delali...vse kar počnejo in imajo za počet je prometna kontrola...to bo...je pa res da je za nesreče v vsaj 90% kriv človeški faktor...
Glede idealnega sveta pa itak poznamo Adijevo pesem...če svet prijazen bi postal...le kdo bi forume še bral ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov