Napisal/-a noway Po apr 14, 2003 8:33 pm
Oj!
Odlocam se o nakupu novega avta. Pa me zanima nekaj zadev, prav tako bi pa bil vesel kakrsnega koli komentarja glede seznama, ki sledi.
Najprej, kaj me zanima: poraba goriva je vecja, ko je avto hladen... koliko priblizno vecja, ce gre za normalno voznjo oz. ce ima mogoce kdo kaksne konkretne podatke/izkusnje za svoj avto. Je ta razlika v porabi goriva vecja pri bencinarjih ali pri dizlih?
Ker imam sam konkretno tak primer, da kaksnih 10-15 krat na dan "premaknem" avto po 5 km, avto toliko da se zagreje (se dizli res dlje casa grejejo kot bencinarji?), skoraj mestna voznja, avtobusne veze so tako zeeeeelo slabe, da avtobus ne pride v postev, enkrat na dva tedna pa imam relacijo cca. 100km v eno in enako:) v drugo smer (pa se en kup nenapovedanih vozenj, tako da letno naredim okoli 17K km), me zanima, kaksen avto predlagate... nimam ravno neke potrebe po kaksnem velikem prostoru (beri prtljazniku), trenutno je limita tam nekje 2.8mio SIT, vsaj nekaj opreme bi rad imel (med drugim klimo), po AC se ne bi rad vozil max 130km/h, za avte kaksne korejske ipd. izdelave pa nisem ravno navdusen... se to: avto bo pri "hisi" najverjetneje tam okoli 6 let.. sam se trenutno najbolj nagibam k naslednjim dizlom (glede na teh 6 let, racunam, da bo dizel bolj ekonomicen ... razen, ce me ne bo kdo od vas sokiral glede porabe hladne masine)
- VW Polo 1.4TDI
- Peugeuot 206 1.4HDI
- Renault Clio 1.5 dCI
... vsi so v priblizno tem rangu, 206 ze ima skoraj vsak:(, v Cliotu me po mal daljsi voznji zacne bolet koleno (hmm.. vibracije?), za Polota sem pa na tem forumu prebral ze kar nekaj slabih novic.. hmm.. Kaj se torej najbolj splaca? Oz. kaksna je najboljsa alternativa? ... Kaksne so alternative?
Vnaprej hvala za odgovor.. ce ze ne boste komentirali izbire, mi pa informacija o porabi pride zeeeeelo prav...
lp,
B