Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
soliver
Nov uporabnik

Katero olje v TDI ?

Napisal/-a soliver Če jan 13, 2005 10:16 pm

Imam Audi 1.9 TDI 110KS in moram zamenjati olje, zato me zanima katero olje priporočate. Avto je zunaj zato me zanima katero olje maže dobro že pri nizkih temperaturah.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jan 13, 2005 10:28 pm

če boš šel na pooblaščen servis doš dobil aral olje...drugač ti pa jst priporočam BP visco 5000 ali visco 7000 (obadva sta sintetična,prvi ima oznako 5W-40,drugi 0W-40) torej boljša je zadnja varianta,sam je tudi v ceni razlika. tud če daš prvo varianto bo čist ok...pa že velik folka je rekl,da so jim prej mal avti pil olja ko so dal pa BP-ja pa ni blo teh problemov.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jan 13, 2005 10:59 pm

Sej kolkr jest vem so dost pomembne te oznake na oljih, ponazarjajo cel kup enih stvari o olju. Sem enkrat bral v reviji Motorist cel članek o oznakah in oljih in lastnostih. Ni dovolj da je samo 100% sintetično ane? Ker to naj bi pomenilo da je 100% narejeno v laboratoriju, brez kakršnikolih dodanih snovi iz narave kar naj bi olje izboljšalo.

Je pa boljše odštet kakšnega tisočaka več za olje v avtomobilu, jaz vem da bom vse možne tekočine v svojem avtomobilu (ko ga bom imel) kupoval in dolival le najboljše oz. najbolj priporočene.

Aja pa zanima me v čem se bi moglo razlikovat olje ki ga dolivamo v dizelske in bencinske motorje?

P.S.: upam da ni narobe če sem to tukaj vprašal.
Če je ravno, ni zabavno.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Pe jan 14, 2005 2:16 pm

To ti itak na olju piše a je za bencinarje al za diesle.

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Pe jan 14, 2005 2:21 pm

Mi v Octavio 1.9 TDI (110KM) vedno damo Aral Super tronic (ga fotr sam prpelje iz Avstrije) in nam pri 270k kilometrih mašina dela brez problema in tud olja ne kur nič. Tko da ti jest priporocam to olje.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov