Debate, ki niso vezane na ostala področja...

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Če jan 20, 2005 5:31 pm

avtomat za vklop vseh štirih smernikov prodajajo na pumpah za par jurjov z navodili za montažo

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če jan 20, 2005 5:33 pm

Pa kdo ti bo skasiral, če ne boš mel vseh 4ih žmigavcev pržganih ko greš rikverc?? :roll: Dans sm 2x pred policaji takle manever naredu pa je blo vse OK.

V zakonih piše velik neumnosti, ki se jih potem v praksi ne uporablja. In tale je vsekakor ena izmed njih.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če jan 20, 2005 5:34 pm

Tud jst sm mislu to dat.. ma pol sm malo bulši pogledu nov zakon in tam piše da nesmeš dat vse 4 smirokazov.. apmpak tistega v katero misliš zapeljat ;) (ja govorim o vzvratni vožnji :P )

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če jan 20, 2005 6:51 pm

Fiat Tipo je napisal/-a:Zdej me pa nekaj zanima npr. alfa 155 se mi zdi da ima original naštimano da ko daš rikverc ti utripajo vsi 4 smerniki. Kako naj bi potem dal ti samo npr levi smernik za rikverc če ima avtomatsko vse 4 in pol ti bo kaps zacolal 40 jurijev al kolkr je že :?:

Tiste avtomatike ki so včasih montiral v avte delajo tako, da utripajo 4 smerniki če imaš v rikvercu, smeri pa ne moreš nakazat in to je v nasprotju z novim zakonom.

Moja nova avtomatika je v skladu z novim zakonom in prototip že deluje v škodi feliciji. Sedaj pride na vrsto še octavia in še kakšen kolega, da zadevo sprobamo, čez mesec ali dva pa udarim na trg.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 21, 2005 2:19 am

reber je napisal/-a:
Fiat Tipo je napisal/-a:Zdej me pa nekaj zanima npr. alfa 155 se mi zdi da ima original naštimano da ko daš rikverc ti utripajo vsi 4 smerniki. Kako naj bi potem dal ti samo npr levi smernik za rikverc če ima avtomatsko vse 4 in pol ti bo kaps zacolal 40 jurijev al kolkr je že :?:

Tiste avtomatike ki so včasih montiral v avte delajo tako, da utripajo 4 smerniki če imaš v rikvercu, smeri pa ne moreš nakazat in to je v nasprotju z novim zakonom.

Moja nova avtomatika je v skladu z novim zakonom in prototip že deluje v škodi feliciji. Sedaj pride na vrsto še octavia in še kakšen kolega, da zadevo sprobamo, čez mesec ali dva pa udarim na trg.

Hehe ti udarm kontra? :) Ker moja avtomatika deluje zaenkrat še u garaži na polički.... takoj ko zgruntam (ali dobim načrt) keri kabl je levi in keri desni žmigovc... bo tole vezje doblo svojo funcijo.....
Tist da pa se luči prižgejo..... pa tud ni bavbav..... ko daš kontakt lepo počaka da se ugasne lučka za predgretje (dizl sistem :P ) potem se prižgejo luči..... ampak ker ponavad u tistem trenutko tko al tko štartaš.... ostanejo ugasjene in se prižgejo ko lepo kontrolka za olje ugasne (takrat pa sigurno motor že laufa).Ko pa avtek ugasneš pa ostanejo sam pozicije ki pa piskajo da jih morš ugasnit.
In vse to sranje gre nardit iz facking petih relejev...... cena je pa tok kok časa ti vzame na odpadu da jih zmontiraš iz enga starga jugiča......Sicer bi se dal lepo vezje nardit ampak se mi ne da..... enostavno se bolj zanesem na staro trotl ziher tehniko.
Tko da vse skupi z delom vred ne bi smelo prit 3-4 jurje.....
Tist da je pa tko fora ki se je ne uporablja.... je pa tko znano že..... že ene 10x sem mim policajev pelu rikverc brez vsega (še rikverc luč mi ni delala) pa nič.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe jan 21, 2005 9:13 am

Sej avtomatko ni noben problem nardit. Če pa je narejeno tako, da je montaža lažja, hitrejša in bolj preprosta, mora temu biti avtomatika prilagojena, kar je že malo težje, ampak še zmeraj enostavno. Montaža mora biti narejena tako, da bistvenih posegov v inštalacijo ni, predelava inštalacije absolutno odpade, ne sme vplivati na delovanje originalnih delov, v primeru napake ne sme vplivati, ..... tko da raznorazni releji brez elektronike .... ni ravno v redu.
Glede luči je pa tko: še najlažje je, uporaba releja in zakasnilnega vezja za zakasnjen vklop, proženje s kontaktom. Zakaj, ker so ti signali lahko dostopni na samem stikalu. Pri starih avtih ni problem vezati na alternator - vzbujanje ali pa oljno stikalo, pri novejših pa se na te senzorje raje ne bi priklapljal z nekimi releji iz yugota :? Ampak lisko, saj bi ti to moral vedeti kot bodoči inženir tega foha.
Čas je najdražji del izdelka pa tudi montaže. Delež materiala je pri teh malih zadevah presenetljivo majhen. Seveda se da nardit za 2-3 jurje marsikaj, vprašanje pa je, koliko si pri tem zaslužil. NIČ. In če je zadeva poleg uporabne vrednosti komercialnega pomena .... je treba ljudi prepričat da to rabjo pa pika. :twisted:

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Pe jan 21, 2005 9:25 am

Samo toliko. V novem ZVCP je malo drugače napisano. Varnostne utripalke morajo bit prižgane pri vzvratni vožnji. Ne pa vedno!
28. člen ZVCP
...
(2) Med vzvratno vožnjo morajo biti na vozilu vklopljene varnostne utripalke. Pri vzvratnem parkiranju in vzvratnem obračanju mora voznik vklopiti smerne utripalke.

No saj kmalu (najbrž ob naslednji "menjavi" ZVCP :twisted:), bodo to trapasto določilo o varnostnih utripalkah spet odstranli. Le zakaj imamo na avtomobilih belo luč za vzvratno vožnjo?

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Pe jan 21, 2005 9:29 am

zato da v temi ne zbiješ vsake žive meje...

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Pe jan 21, 2005 10:28 am

Reber pravi, da je treba folk prepričat da to rabi in pika.
To me spominja na tisto reklamo o beljenju zob. Če hočete imeti
bla, bla bla, to rabite in pika.
Kdor nasede, rabi kaj drugega.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe jan 21, 2005 12:36 pm

Van je napisal/-a:Reber pravi, da je treba folk prepričat da to rabi in pika.
To me spominja na tisto reklamo o beljenju zob. Če hočete imeti
bla, bla bla, to rabite in pika.
Kdor nasede, rabi kaj drugega.

:P točno tako. Nekaterim so določene stvari uporabne in praktične, ostale je pa treba prepričat da rabjo, pa čeprav mogoče zaradi tega, če se jih uspe prepričat, rabjo kaj druzga. No ja, biznis je biznis 8)

Malo smo zašli iz na začetku postavljenega vprašanja, ampak nič zato, vse paše zraven. Komu je kaj praktično ali ne naj presodi sam, tisti, ki pa nasedejo pa očitno ne znajo presodit.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov