Ne. Lahko narediš samo pogodbo. Pa mislim, da lahko deponiraš tablice in odjaviš avto. Ampak to nisem ziher. Pa pgpdbo moraš še veeno odnest na občino overovt.
lublancan je napisal/-a:tablc se ne deponira več pa auta se ne odjavla več kupoprodajna pa orignal prometna sta dost
pa ne tm kupvat, ker te lahk zlooooooo hitr nategnejo
jaz prodajam avto ne kupujem ker vem da je zelo zelo zelo veliko preprodajalcev,dobiš na zunanjosti lep avto v notr pa zelo slab (sfukan),kilometrina prev.
Če greš prodajat avto na sejem se vnaprej psihično pripravi! Ker izgleda da so tam sami
cigani, ki ti v najboljšem primeru ponudijo polovico tvoje cene. Adijo pamet.
Sicer pa je postopek tak:
-ko se zmeniš za prodajo s kupcem skleneta kupoprodajno pogodbo (pogodbe dobiš na sejmu)
-ti vzameš tablice, prometno in zavarovalno polico (včasih nastane problem, ker kupec ne more potem avta nikamor odpeljat, zato se pakticira da kupec avto odpelje in ti vse dokumente ter tablice pošlje po pošti - tu pa že obstaja malo rizika...)
- ti greš k notarju, overiš pogodbo in nato z overjeno pogodbo na prometno, kjer
vrneš tablice, prometno pa ti poštemlajo da je avto odjavljen.
- odjavljeno prometno pošlješ novemu lastniku
Pa še to: če želiš prenesti zavarovanje od prejšnjega avta na novega (če je bil še registriran, seveda), ti mora novi lastniik poslati kopijo nove zavarovalne police.
S tem greš na zavarovalnico (isto velja če bi rad dobil nazaj preostanek zavarovalnine)
Upam da ti bo tole kaj koristilo. Uspešno prodajo!
mi smo kupli na sjmu avto pred dvema letoma kar se dans obzalujemo tkrat je blo tko: gres ke ,si zberes avto ki ti je vsec grete skup do ene hiske ker dobis neke papirje dobis poskusne tablice s oznako PR al neki tazga prepisat pa avta tm nemors mors it h notarju
za tablice po posti nevem kr smo jih mi dobil direkt je pa res da smo mi menjal staro za staro