Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe jan 21, 2005 2:52 pm

Jst sm pa ZA zimske gume. Pač delam kar precej km in hočm bit zihr. Pa tud mam možnost vozt oboje zdele in poznam razliko. Recimo samo pot na naš vikend, k je mal bolj u hribe umaknjen:
S svojim avtom z zimskimi gumami ni problem noben klanec navzgor, niti navzdol, pa tud po ovinkih se da kljub temu, da je sedaj zaradi snega poledenelo, čist lepo peljat.
Včer sm šou pa z maminim avtom, ker sem pelu eno svinarijo :P in nima zimskih gum (sedaj ima še letne, ker dela komej okol 7k km na leto, spomladi jih bomo pa zamenjal za all season gume, ker bojo tele že 4 leta stare, kljub temu da imajo glih 20kkm narejenih). V glavnem, po ovinkih sm se pelu Colin McRea style, včasih zanalašč, včasih nenamerno. Ko pa je blo treba po klancu dol it, sm pa Boga prosu, da me ni odbil v sosedovo hišo. Nazaj grede je bil pa še večji problem v tist 300m klanček gor pridt. Ker ni šlo sm mogu obrnt pa rikverc rint pol kilometra, pol pa še enkrat glih tolk da sm zlezu.

Tko da, za navadno uporabo po mestu nekateri najbrž ne opazte razlike, ko mate skos kopno, v kakih bolj extremnih razmerah je pa razlika očitna!!!
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer So jan 22, 2005 1:05 am

Ker se večinoma vozim po več ali manj ravnih & spluženih cestah, niti ne vidim potrebe po zimskih gumah, edino dodatna previdnost ni odveč...
Če bi se pa vozil po drugačnem terenu, bi pa imel veliko raje zimske gume... razlika je pač ogromna. Z letnimi gumami je ob tem letnem času že po mestu pazt z gasom, da ne skoplješ kakšne luknje ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So jan 22, 2005 12:55 pm

Ja za sneg so nujne zimske gume.sam za 60k snega pa u lj že zelo dolg ni zapadl :D
za prbližno15kkm na let se pomoje ne splača.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov