Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Problemi z elektroniko na novih Cliotih

Napisal/-a ice Če apr 17, 2003 11:41 pm

Zanima me, če se je komu od vas v preteklem letu ali letos prižgala lučka za okvaro na elektroniki? Ali pa npr. da avto cuka pri >4000 obratih pri hitrejšem pospeševanju oz. ima kakšne druge težave povezane z pedalom za plin? tnx!

Več o tem jutri...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe apr 18, 2003 12:26 am

Sem že enkrat razlagal, pa bom še enkrat!
Men se je vsake tolk cajta prižgala luč za elektroniko. Avto ni dobil več kot 3500 obratov. Če sem avto ugasnil in spet prižgal je blo vse o.k. Trikrat sem hodil na servis in vsakokrat so mi kontakt od el. gasa nazaj skupstisnili, pa je blo mir dokler nisi sesal al pa z nogo ruknil tam ko so kabli-pri pedalih.
Nazadnje ko mi je vseskup dopizdlo so stikalo odcvikali in kable lepo zalotali. Ta napaka naj bi bla znana fabriki in so servisem točno to svetovali, kar so meni nardili!
Od takrat ni blema, morem potrkat!

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe apr 18, 2003 7:09 am

Mene je zacela malo zajebavat en mesec nazaj in se mi je dogajalo tocno to kar je zoranwagen napisal.Avto ne gre nikamor,prizgale so se mi lucke za elektroniko in izpusne pline.Meni se je se dogajalo da sem se recimo peljal pa je avto cist znoru ko sem se ustavil je motor drzal obrate tam na 3000 obratih ene dvakrat pa je motor zvrtel na 5000 obratov tako da sem ga moral ugasnit in potem je bilo vse vredu.Resitev je res to da je treba kontakte skupaj stisnit meni so to naredili na servisu in stvar je vredu in se ne pojavlja vec.Je pa res da sem moral na servis dvakrat ker ko so mi prvic to naredili je drzalo dva dni potem pa sem sel nazaj pa je mojster sam naredil in je rekel da je tisti ki je to prvi delal slabo kontakte skupaj stisnil.Tako da stvar kot sem ze rekel dela in se ne pojavlja vec.

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c Pe apr 18, 2003 9:04 am

na sreco jaz tega se nisem imel, sam zgleda da se to dogaja ne glede na tip motorja oz. modela, da je to nasploh napaka v vseh B2 :(
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe apr 18, 2003 11:01 am

Moj clio bo star decembra dve leti pa dozdej tudi nisem imel tezav.Drugace pa je mojster na servisu rekel da je predvsem problem v slabih kontaktih in od tam izvirajo problemi ki pa niso vezani na vrsto motorja.

Uporabniški avatar
gorenc
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a gorenc Pe apr 18, 2003 12:27 pm

zoranwagen je napisal/-a:Sem že enkrat razlagal, pa bom še enkrat!
Men se je vsake tolk cajta prižgala luč za elektroniko. Avto ni dobil več kot 3500 obratov. Če sem avto ugasnil in spet prižgal je blo vse o.k. Trikrat sem hodil na servis in vsakokrat so mi kontakt od el. gasa nazaj skupstisnili, pa je blo mir dokler nisi sesal al pa z nogo ruknil tam ko so kabli-pri pedalih.
Nazadnje ko mi je vseskup dopizdlo so stikalo odcvikali in kable lepo zalotali. Ta napaka naj bi bla znana fabriki in so servisem točno to svetovali, kar so meni nardili!
Od takrat ni blema, morem potrkat!

Men se je dogajal točno to in na servisu niso imel pojma, kaj bi to blo :twisted: No sedaj so se pa stvari zgleda same porihtale... zaenkrat. Moj RS bo junija star 2 leti.

LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe apr 18, 2003 12:49 pm

Gorenc, midva sva someščana, tko da bi bilo fino, da bi se slišala en dan na enmu kofetu... se mi je pa zgodilo, da so za to zadevco (napaka na elektroniki) k jo vsi razlagate, krivili kable-kontakte za pedalom, na koncu je pa Renault Preša v Cekljah ugotovil, da je šel en rele al kaj že v tisti škatlici, ki jo imamo v havbi desno takoj za lučjo...

btw: včeraj bi se kmal ubil zarad te Renaultove "splošno znane napakice"... ampak ne bom o tem na forumu debatiral. :roll: grem iskt avto na servis... cya
IceBreakr

Uporabniški avatar
gorenc
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a gorenc Pe apr 18, 2003 12:59 pm

Ja bi blo fajn da bi šla na en drink pa da se mal pomenva! Ej to me zanima, na ker servis voziš avto?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe apr 18, 2003 3:15 pm

Glede na to, da vozim Renaulta, servisov ne morem izbirat ane... ker vlečna te do prvega potegne, tako da pristanem v Realu na Bežigradu, ASPju na Jesenicah, Remont u Kranju ali v Cerkljah pri Preši :twisted: :har

Ok šalo na stran... vozim ga k Golobu v Begunje, ki ima soliden servis pa še točn veš, kaj ti delajo, pa nimajo "vzvišenega" odnosa do strank. Drugač sem Cliotu tud pri njemu kupil - je imel najboljšo ponudbo od vseh (celo od Remonta)... drugač sm pa tut dostkrat pri ASP, če gre za kakšn olje, kakšno menjavo... nimam čez nobenga nč za rečt,... važn da imajo dobr poslovni odnos pa kvaliteto storitev.
IceBreakr

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Pe apr 18, 2003 4:23 pm

ej meni zasveti lucka za olje ali pa voda pri novmu cliotu.
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe apr 18, 2003 5:43 pm

Iz pisma kolega iz tujine:

"Last year I heard from my friend that his friend also had a new 1.2 Clio in which he had all kinds of problems, I think they were in the electronics, as with your car. I don't know any more details, but he had so many of problems that he eventually sold the car and bought Toyota Yaris. "

:? :-P ocitn nismo Slovencki edini s problemi :oops:
IceBreakr

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe apr 18, 2003 6:02 pm

Očitno so res ti novi modeli bolj za okras:). Mi imamo letnik 98, prva serija in Novega mesta, pa z avtom ni problema :D .

lp

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe apr 18, 2003 7:05 pm

Yugo: sem bil prej srečni lastnik Cliota '98, narejenega v Franciji... pa sem ga zamenjal staro-za-novo... oz. akcija bi se morala imenovati: delujoče-za-crkujoče :-P

No ja, bo že :) men je avtočk še vseen hudo dobr :P
IceBreakr

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe apr 18, 2003 7:16 pm

ice je napisal/-a:Yugo: sem bil prej srečni lastnik Cliota '98, narejenega v Franciji... pa sem ga zamenjal staro-za-novo... oz. akcija bi se morala imenovati: delujoče-za-crkujoče :-P

No ja, bo že :) men je avtočk še vseen hudo dobr :P

Ravno danes sem v Avtomagazinu bral članek Vpoklic
Na kartko:"...Tovarniške napake niso usamljen primer, marveč prej pravilo. Ni proizvajalca, ki jih ne bi imel, in skoraj ne modela avtomobila. Nekatere tovrstne napake se pojavijo že kmalu po dobavi, druge pa šele po več letih....."

Tak kot pravi Ice- meni je avto full dober, kljub vsemu!

mito
Nov uporabnik

Napisal/-a mito So apr 19, 2003 10:22 am

Mam cliota 16 16v. Kupil sem starega 1 leto pri znani firmi u Lublan (ime ni važno :evil: ) Ko sem šel na testno vožno je bil ful mraz. K sm ga pa čez par dni šel iskat je blo pa toplej. K se je avto dobr ogrel so posvetle lučke za elektronko in izpušne pline. Sem se šel nazaj bunit.pa so rekl nej ga pelm na servis pa jim pol dam račun. Pr Pleškocarsu (svaka čast) so mi potegnl nove žice od gasa do računalnika (fabrško so mende 3x štukan), tko da avto dela k šus. Kasnej sem zvedu, da je prejšn lastnik pelov ta avto na en glupi servis, tam pa so mu rekl, da je verjetn računalnik fuč. Posrednik k je avto odkupu je za to vedu in je avto pelou na en servis da so lučke reseteral. ŽIV NATEG, A NESMEŠ PUSTIT!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov