Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Sr jan 26, 2005 7:53 pm

prometna kultura, varnost in vse ostalo sr**** na naših cestah se ne bo spremenilo, dokler bo VSAK dobil izpit.
po moje...sori, selekcija mora bit tud pri tem

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer Sr jan 26, 2005 9:18 pm

Mah, jaz na AC ponavadi vozim 120km/h, ker mi je škoda bencina. Če bi ga gonil 150km/h bi mi pomoje pil skoraj 10L, za še hitreje je pa treba že kr kanglco s sabo met. Brezveze.
Sej ni nobenega problema tud če voziš več, moraš biti pač skoncentriran, kar pa folk ni. Sploh so mi pa carji geniji, ki imajo pri 130km/h 1m varnostne razdalje. Pa ne me napast, da sem zdaj jaz bebo, ki prehiteva s 120km/h. Če vidim, da je kdo za mano, ki se mu mudi, ga počakam, če kdo pridrvi, se mu umaknem. Pa tudi če že prehitevam in je gužva pospešim do 150+, da ne oviram folka.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 26, 2005 9:55 pm

Symon je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a: 160-180 je za moje pojme idealna pozovalna hitrost

:shock:
Disagree.
Ko sem naredil izpit sem bil tut takega mišljenja. Pa ko sem se vozil z Nissanom, ki je imel končno čez 190. Zdaj ko ma moj avto končno, če mam srečo čez 150km/h.
130 ni izbrano kar tako. Gre za hitrost, kjer je potrebno imet še relativno malo koncentracije... Ne vem kaj še vse v glavnem ne čudi se zakaj so takšne omejitve po cli EU (110-140km/h). Sicer pa kolikor sem slišal policaji v Providiah velikokrat samo prehitijo folk ki vozi do npr. 150km/h in uporabljajo smernike, ne izsiljujejo. Skratka baje, da niso tolk beboti kot ostali prometniki, ki se skrivajo raznimi grmovji in "skrbijo za varnost" khm za filanje proračunske luknje.
tomaz40:No ne pretiravaj. Sam sem delal dve leti nazaj in so me kar dobro naučili. Odvisno od avto šole. Sicer pa mislim v stilu, samo testi in glavna. Nič predavanja. Če znaš vozit boš naredil in boš prišel pocen skoz, če ne pa kar pejt na predavanje ti ne škoduje. ;)
Pa ne se limat na odbijače ker je moteče in prenevarno. Če se da je varneje prehitet po voznem (NE ODSTAVNEM!!!) pasu. Tko sem naprimer storil, ko je en ata (prliman fris na vetrobransko šipo) po obvoznici divjal 70 po prehitevalnem. Šele ko sem ga prehitel po voznem je pogledal v ogledalo in ugotovil, da ima še 10 avtov za sabo :evil: :evil: . Prow nesposoben človk! :roll:
Če pa je človek kolikor toliko pameten se odmakne, žal pa nimamo vsi avta, ki pospeši iz 120 - 180 v momentu in traja, da prehitiš tovornjake.

Ne vem ali sem samo jaz tak, ampak za mene pri 180 velja vse, kar si ti napisal za 130. Zato sem to hitrost navedel kot potovalno. Drugače pa mislim, da se da na določenih odsekih varno doseči tudi prek 250 km/h, če le ni prometa. Pa še to ne bi bilo tvegano, če bi se ljudje nehali obnašat kot da so sami na cesti in pričeli uporabljati ogledala in smernike.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 26, 2005 10:02 pm

No, glede avtošol se strinjam s teboj, če voziš tako kot učijo ti nihče ne bo blendal ali trobil, pa tudi ogrožal ne boš nikogar. Mimogrede, za avtocestne bojevnike levega pasu: če se ob prvi priložnosti ne umakneš iz prehitevalnega pasu, ko je za teboj avtomobil, pa tudi če voziš 130 km/h, na izpitu padeš. Samo v vednost. Kar pa se tiče vožnje na odbijaču bi jo močno odsvetoval, ker če tip spredaj zavre (tudi iz same zlobe), ne bo časa ustaviti, še huje pa bo, če bo zadaj še kak po karakterju podoben šofer - instant hamonika.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Sr jan 26, 2005 11:44 pm

Freelancer je napisal/-a:Mah, jaz na AC ponavadi vozim 120km/h, ker mi je škoda bencina. Če bi ga gonil 150km/h bi mi pomoje pil skoraj 10L, za še hitreje je pa treba že kr kanglco s sabo met. Brezveze.
Sej ni nobenega problema tud če voziš več, moraš biti pač skoncentriran, kar pa folk ni. Sploh so mi pa carji geniji, ki imajo pri 130km/h 1m varnostne razdalje. Pa ne me napast, da sem zdaj jaz bebo, ki prehiteva s 120km/h. Če vidim, da je kdo za mano, ki se mu mudi, ga počakam, če kdo pridrvi, se mu umaknem. Pa tudi če že prehitevam in je gužva pospešim do 150+, da ne oviram folka.

Nažalost ni veliko takih voznikov. Torej da počakajo oz. pospešijo itd.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jan 27, 2005 10:18 am

Omejitve bi bile lahko brez problemov na AC vsaj 150kmh. Če bi blo možno vsaj to enkrat realno dosečt bi bil to že skor ćudeš. Samo pomoje trenutno še bolš da niso. Dokler so folk tako po cestah vozi in sta samo 2 pasa v eno stran je mal krize. Zdej se pelješ 130-140 pa ti en iz leve strani skoči pa še nekako prbremzaš in se vse izide. Pri 160 se velikokrat nebi več. Samo tle ni problem brzina ampak kultura udeležencev v prometu. Pa tisti k jambrajo da nimajo tako močnih avtov da ne morjo mimo tovornjaka pospešit kr tako iz 100 na 140kmh. Maš MB ma 75KM in 1500Kg!!! Kter avto ma sploh še slaše razmerje moč/teža. Pa nevem če sem že komu na AC delal gužvo več ko kakšno sekundo če ga je res pržgal in sem ga mal pozno v špeglu zagledal. Vsak vid počasnejši avto ali tovornjak dost deleč naprej pred seboj da lahko najde eno špranjo kjer se lahko "stisne" na prehitevalni pas in gre naprej. Ne pa da se nalima na rit tovornjaku prbremza na 90 tako da se pelje 40-50kmh počasneje kot vsi na prehitevalnem pasu pol pa išče kako se bo uključu. ja takrat gre pa res bol težko in rabš dost močan avto da potegne brez da bi koga izsilu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

mr hiccup
Nov uporabnik

Napisal/-a mr hiccup Pe jan 28, 2005 7:09 pm

Samo en podatek bi navrgu:
Odkar je prisel ven novi zakon, so policaji v blizini ze velikokrat (ne vem to
ne stevilke) preverjali hitrost.
Rezultat: Pri omejitvi 50km/h je bila najvisja izmerjena hitrost 38 km/h :( :( :(

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jan 28, 2005 7:16 pm

mr hiccup je napisal/-a:Samo en podatek bi navrgu:
Odkar je prisel ven novi zakon, so policaji v blizini ze velikokrat (ne vem to
ne stevilke) preverjali hitrost.
Rezultat: Pri omejitvi 50km/h je bila najvisja izmerjena hitrost 38 km/h :( :( :(

lol
mater smo slovenci škrti
za vsak slučaj raj 30 km/h kokr 49

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So jan 29, 2005 6:01 am

čeprav na teh forumih ves čas zagovarjam vožnjo po predpisih in se nekak ne morem strinjat s trditvami tipa
ampak za mene pri 180 velja vse, kar si ti napisal za 130

in podobnimi,

pa moram priznat:
ta teden, ko sem se cel teden vozakal po slo, pa so mi "polži" močno načeli živce. Pri omejitvi 90 vozijo 53 pa pol, tako da jih MORAŠ prehitevat in s tem spravljat sebe in druge v potencialno nevarnost, ko jim zatrobiš ti trobijo in žugajo nazaj;
če jim kdo pomežikne - ker se vozijo brez prižganih luči - mislijo, da je blizu policija in začnejo lezti še bolj počasi...
Res je, mater smo škrti.
lp pilgrim

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 29, 2005 9:13 am

No, ce smo skrti ne vem, ce je lih taprav izraz, Tisti k s(m)o samo skrti vozmo 49 al pa 59, kjer je omejitev 50. Mislim da vecina tistih, ki se sedaj zjaczijo 20 in 30 po omejitvijo v dobrih pogojih bolj malo vozi in so sedaj pod (groznim) pritiskom, ker so se hujse ogromne kazni, pa po vecini niti ne vejo, kaksne so in da 20 cez omejitev izven in 10 cez v naselju se vedno ni tako grozno velika "globa" - 10k.

To pa potem povzroci nasledno kombinacijo: prvi obcasni voznik, ves prestrasen zaradi groznih kazni, pelje 70 po magistralki, ujame ga tovornjak za njim se pa nabere kolona se kolona parih avtomobilov - vozniki pa seveda ne upajo prehitevat, ker so grozne kazni - ceprov ne bi nicesar krsili, ce bi prehiteli. Potem pridem jaz, k se mi mudi v lj in bi sicer peljal enih 95 po cagarju. Seveda mi ne rata vozit na repu kolone pri 70km/h dalj kot par km in jih pac prehitim. Obicajno je treba ene trikrat al pa stirkrat, ker se jih po vec kot po ene 3, 4 vecinoma ne da zarad prometa. Potem pa bo enkrat lepo prisel policaj in mi napisal kazen za prehitevanje kolone, kazen za tistih 110 al pa 120 med prehitevanjem, neupostevanje talnih oznak - polne crte (na mostu, kjer je cesta ravna in se vidi 1km v eno in 7 v drugo smer in pa v enem blagem dvojnem ovinku, kjer je tudi vidljivost preko 500m) pa se mogoce prehitevanje v skarje. In bo kazen najmanj ene 5 pik pa okol 100k, ce bom mel sreco :roll:
Tak primer je bil uceraj zvecer, edino policaji me potem na sreco niso ustavli, ker jih ni bilo :lol:
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jan 29, 2005 12:58 pm

Mate je napisal/-a:No, ce smo skrti ne vem, ce je lih taprav izraz, Tisti k s(m)o samo skrti vozmo 49 al pa 59, kjer je omejitev 50. Mislim da vecina tistih, ki se sedaj zjaczijo 20 in 30 po omejitvijo v dobrih pogojih bolj malo vozi in so sedaj pod (groznim) pritiskom, ker so se hujse ogromne kazni, pa po vecini niti ne vejo, kaksne so in da 20 cez omejitev izven in 10 cez v naselju se vedno ni tako grozno velika "globa" - 10k.

To pa potem povzroci nasledno kombinacijo: prvi obcasni voznik, ves prestrasen zaradi groznih kazni, pelje 70 po magistralki, ujame ga tovornjak za njim se pa nabere kolona se kolona parih avtomobilov - vozniki pa seveda ne upajo prehitevat, ker so grozne kazni - ceprov ne bi nicesar krsili, ce bi prehiteli. Potem pridem jaz, k se mi mudi v lj in bi sicer peljal enih 95 po cagarju. Seveda mi ne rata vozit na repu kolone pri 70km/h dalj kot par km in jih pac prehitim. Obicajno je treba ene trikrat al pa stirkrat, ker se jih po vec kot po ene 3, 4 vecinoma ne da zarad prometa. Potem pa bo enkrat lepo prisel policaj in mi napisal kazen za prehitevanje kolone, kazen za tistih 110 al pa 120 med prehitevanjem, neupostevanje talnih oznak - polne crte (na mostu, kjer je cesta ravna in se vidi 1km v eno in 7 v drugo smer in pa v enem blagem dvojnem ovinku, kjer je tudi vidljivost preko 500m) pa se mogoce prehitevanje v skarje. In bo kazen najmanj ene 5 pik pa okol 100k, ce bom mel sreco :roll:
Tak primer je bil uceraj zvecer, edino policaji me potem na sreco niso ustavli, ker jih ni bilo :lol:

ti sam paz da ne prehitiš več kot treh na enkrat
v špegu glej za polcaje
zaj**** je sam če greš polcaju v škarice :lol:
ma sej jst tut vozm tistih 5-10 čez omejitev po števcu pa je zdej tko kot da bi formulo vozu - daleč najhitrejši na cesti
lp

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc So jan 29, 2005 1:59 pm

glede prepočasnih voznikov, kaznujejo jih lahk sam če vozijo 45 od 90 dovoljenih, če pa 50-55 pa ne, razen če se za njimi nabere kolono, pol se morjo odmaknit, če pa ne, pa kazn,.. jebeš tak zakon, da more bit hitrost za polovico nižja od dovoljene da lahk kaznujejo,..
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi So jan 29, 2005 3:18 pm

Ja naši vnuki, al pa če bomo mel srečo, pa še mi, bomo enkrat priča nadzoru, ki se danes še sliši kot znanstvena fantastika. Ampak ni pa rečeno, da se to ne bo zgodilo. Avti bodo imeli vgrajene sprejmnike, ki bodo lovili signale iz satelitov. Glede na to, kje bomo vozili, bodo naše vozilo spremljali sateliti, ki bodo nadzorovali hitrost našega vozila glede na trenutno omejitev. Če se bo slučajno kak heroj odločil, da bo prekoračil hitrost, mu bo to dejanje preprečil lasten avto, ki se bo ravnal po "navodilih" iz satelita, ki bo elektronsko omejeval našo hitrost. Ja veliki brat bo spet posegal v našo svobodo. :twisted: :twisted: :twisted:

In potem bo zavladal red na zemlji... :P

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog So jan 29, 2005 3:22 pm

Ja itak najbolse da namest cest postavimo tire, pa se vozimo z mini vlaki naokoli ... Pa se to bi ziher en iztiril zaradi "neprilagojene hitrosti" ...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jan 30, 2005 1:15 am

ma jst bom popi*** ane..ma dej takole. cesta prazna npr. dam primer če gdo pozna..pač cesta bled-podvin. in npr. ravnina pred podvinom in ženska ve da je (alpa tud ne) "kmalu" tabla 60 (cca. 1 km pred le-to) in vozi cca. 65 (omejitev 90) potem okej..tabla 60....voziš pač 60..okej spoštuje pravila..use ql..ampk potem je pa konc križišča in ona spet vozi 60...naprej..oz. mogoče je mal psopešla na 65..(pa je 90 omejitev) kasneje pride na cesto kjer je 100, pa vozi 80...ma dej...to mi je..se opr. ampk mi je idiotsko..(če pa ta oseba/avto ni zmožen/-a vozit cca. 90, kot je omejitev alpa saj 80 (10 km/h manj), potem pa nima kej delat u prometu.

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov