Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 01, 2004 7:56 am

MIKIMOUS je napisal/-a:Ok bom pa še jest prstavu čeprav je debata že butasta.

Bom kontra reku.

BMW je en drek k ga je še Bond zamenu, mu zdej bl Aston Martin paše me pa ta znamka tud bl odgovarja k BMW

Mal za šalo mal zares, k mate že prov butaste poste.

Ne, ne, nisi dojel bistva filma. :roll: On je tajni agent, and he needs to blend in. In v Stuttgartu (al kje je že bil) si najbolj neopazen z BMWjevo sedmico, v Islandiji pa z Astonom. :lol: :P :lol:
Slika

shishqo
Novinec

Napisal/-a shishqo Sr sep 01, 2004 9:41 am

Kennman je napisal/-a:Audi a8 4.2 quattro : kar se tice voznih lastnosti, je krepko pred BMWjem, ze samo zaradi 4wd. sej je res, da ma BMW en kup el. pomagal, ampak pri ostrem ovinkanju in dodajanju plina je razlika precej opazna. bmwju odnasa zadek, medtem ko audi, ce ze, zdrsne zelo kontrolirano.obcutek je neprimerno bolj sporten v audiju, se sicer opazi da je tezek(1.8tone), ampak tisith 335KM z lahkoto obvladuje tako tonazo.tudi pri bmw je situacija podobna, ampak je vse bolj "mehko", limuzinsko pac.
zvok je pri audiju dosti sportnejsi, ce ga teras se ga slisi na 1km, v kabini pa je prijetno tih. enako velja za bmw(kabina), medtem, ko je zvok bolj "limuzinski".
glede notranje opreme in dizajna, pa se mi zdi lepsi BMW.

Skratka, glede na vse skupaj,sam sem bil bolj navdusen na d audijem, ki me je presenetu z odzivnostjo, obnasanjem v ovinkih, rezkim zvokom, spremenljivo visinopodvozja, porabo(v neg. smislu:),.....

zgoraj napisano mnenje je pac subjektivno, ampak mislim, da se bo tisti, ki je stestiral oba avta, in ima rad sportnost v kombinaciji z udobjem, z mano strinjal.
p.s. Stvari si nisem izmislil, ampak sem vozu oba.

LP
Kennman

Poplnoma se strinjam s tabo.
Ko se prvič sedel v Audija, sem si mislil, da bo v primerjavi z BMW-jem
uporaba stikal bolj zapletena, vendar sem ob koncu dneva, pretikal stikala
takorekoč v mize.Stikala so pametno razdeljena po armaturni plošči, kar,ponavljam omogoča otročje lahko upravljanje z avtomobilom.
Pri bavarcu potrebuje človek malce več vaje, vendar je končni rezultat(logično)
isti.
Ko sem ponoči po oavtcesti opravil "fly-by" z 270km/h v 4.0 tdi različici,
se piskajoč zvok turba slišal daaaaleč preden je kamera ujela avto.

Lega na cesti je odlična. Dizajn, no, moderen. Klinaste oblike vsepovprek, ni pa
kaksenga posebnega izstopanja oz kričanja, ki ga zasledimo pri sedmici,
kar ji štejem v prid. Trenutno je na trgo malo velikih limuzin, ki privabljajo
pozornost, kot to počne sedmica. Kljub letom.
Ji pa štejem v minus dejstvo , da avtomobil ni orientiran k vozniku kot so to
uspeli narediti pri Audiju. ( pri novi šestici, je to očitno še bolj)
Audi se trudi, da bi svojim uporabnikom omogočil okusiti kanček športnosti,
kar jim tudi uspeva. Audi postaja tisto, kar je bil BMW nekaj let nazaj.

Njihovi "veliki" avtomobili postajajo sinonim "športnih limuzin", in če k temu prištejemo še malce bolj agresiven dizajn, kot smo ga bili pri audiju vajeni dosedaj,
menim, da jim je uspelo.

Če bilo vprašanje izbire med sedmico in A osmico postavljeno 5 let nazaj,
bi se brez kakršnegakoli pomisleka odločil za sedmico. Danes pa....

Upam,da bo prihodnja sedmica jemala dih tako kot ta, vendar ne zaradi ekstravagantnost kot to počne sedaj, marveč zaradi športnega izgleda in agresivnosti, kot smo je bili vajeni v zlatih devetdesetih.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr sep 01, 2004 12:39 pm

Definitivno mormo vedt da sta te dva predstavnika glaeje, kar ne mormo pričakovat da se bosta na cest obnašala kot M3 ali podobno.

Tehnično gledano je Audi nekako naprednejši aluminj, pogon, motro pa vsaj 4.2 ni nič posebnega je pa dober.
Dejansko za neki decimalk pele BMW-ja, v tej rundi je zmagovalec, vendar tud BMW ni rekel vsega. A ja BMW-je x pogon 4x4 je pa bolj kozmetka napravm quattru, ker so ga mogli dam zarad Audija ven dat, pa to 20 let prepozno, sej so ga mel v 90-ih sam se z njim niso nikoli pretirano ubadal.

Kar se tiče oblike notranjosti. Sto ljudi sto čudi. No ampak men BMW znotri ni čist nič všeč sredinki zalson je zlo usiljen v armaturo in nekako ne paše not tud sredinska konzola mi ni glih najbolj (stvar okusa), pa volan mi pri audiju lepše sede v roke. NO amapk je sam moje mnenje.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če sep 02, 2004 7:33 am

MIKIMOUS je napisal/-a:A ja BMW-je x pogon 4x4 je pa bolj kozmetka napravm quattru, ker so ga mogli dam zarad Audija ven dat, pa to 20 let prepozno, sej so ga mel v 90-ih sam se z njim niso nikoli pretirano ubadal.

Z njim so se toliko ubadal da je delal OK, tako kot je bil zasnovan. Res je da ga niso naprej razvijali, ker ima pri BMW prednost RWD. Sedanji X drive je pa čisto drugačen, baje.

In imeli so ga od sredine 80ih do približno leta 92, v seriji E30.
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če feb 03, 2005 11:47 am

hmmm...lej alfa je sportnik medtem ko je audi sportna limuzina...pospeski so taki kt so...( pr mojmu 7.2 -> 100) zanimivo je ker avdiju do 250kmh konstantno vlece....potem pa nabira do 280km....(brez bokade)

p.s. na avtocesti ni bilo nikogar se k bi me pajsnu...
V8 POWER

jasko
Nov uporabnik

Napisal/-a jasko Ne feb 06, 2005 4:42 pm

sam neki s8 je bolsi od obeh

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 06, 2005 4:46 pm

TechnoBoy je napisal/-a:hmmm...lej alfa je sportnik medtem ko je audi sportna limuzina...pospeski so taki kt so...( pr mojmu 7.2 -> 100) zanimivo je ker avdiju do 250kmh konstantno vlece....potem pa nabira do 280km....(brez bokade)

p.s. na avtocesti ni bilo nikogar se k bi me pajsnu...

Ufff...impresiven podpis...cifra ki kaže prevožene km je še bolj kot končna hitrost, pa je že ta zelo impresivna 8)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne feb 06, 2005 4:53 pm

audi.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po feb 07, 2005 10:40 pm

Zdaj ste me pa res zmedli... sploh ne vem vec kaj bi kupil :huh:

Ma bom kar Mercedesa vzel -vsaj pesce lahko bolje NANISANIM... :mrgreen:

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik To feb 08, 2005 12:48 am

Ne vem no... BMW mi je všeč, verjamem da je hud stroj - ampak ko sem pa tko usekan na ta 4x4 pogon... :lol:
...in Audi ima hud Quattro pogon... Pa še fajn gre :D če je motorka not taprava.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov