Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Aneri
Nov uporabnik

Kateri avto naj kupim?

Napisal/-a Aneri Če apr 24, 2003 12:38 pm

Ker je stari avto v zadnjih zdihljajih, bom čez kakšen mesec kupovala novega. Rabim manjši avto, dizel, s klimo in ceno do 3.000.000 SIT. In ker ga bo vozil tudi mož, ne najšibkejšega. Kaj se najbolj splača? V mislih imam Cliota, VW Polo, Peugeot 206, mogoče Seat Ibiza ali kaj podobnega. Kaj mi svetujete?

Irena

dolenc
Novinec

Re: Kateri avto naj kupim?

Napisal/-a dolenc Če apr 24, 2003 1:03 pm

Aneri je napisal/-a:Ker je stari avto v zadnjih zdihljajih, bom čez kakšen mesec kupovala novega. Rabim manjši avto, dizel, s klimo in ceno do 3.000.000 SIT. In ker ga bo vozil tudi mož, ne najšibkejšega. Kaj se najbolj splača? V mislih imam Cliota, VW Polo, Peugeot 206, mogoče Seat Ibiza ali kaj podobnega. Kaj mi svetujete?

Irena

Jst imam izkušnje s Seat Ibizo 1.9 TDI 100KM Signo 2003, cena okol 3.100.000 SIT, zaenkrat lahko avto samo pohvalim, v bistvu dobiš nemca s špansko ceno. Oprema je vredu, avtomatska klima climatronic, poraba okol 5.0 l/100km, 2 leti splošne garancije, 12 let na prerjavenje. Če te zanima kaj več pa vpraš.[/b]

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Napisal/-a bambi Če apr 24, 2003 1:04 pm

hm, kaj pa Citroen Xsara limuzina? :roll:
Ali pa C3, mislim da so diesli ze od ca. 2.600.000,00 sit...

Glede Ibize pa lahko recem, da je bil nekoc super avtek. :)
Zdaj pa sem mnenja, da so malo predragi v primerjavi z drugimi znamkami.

npr. Citroen za isti znesek vec nudi kot pa Seat.
(to je samo moje mnenje, mogoce se tudi motim...)

Aneri
Nov uporabnik

Napisal/-a Aneri Če apr 24, 2003 7:50 pm

bambi je napisal/-a:hm, kaj pa Citroen Xsara limuzina? :roll:
Ali pa C3, mislim da so diesli ze od ca. 2.600.000,00 sit...

Glede Ibize pa lahko recem, da je bil nekoc super avtek. :)
Zdaj pa sem mnenja, da so malo predragi v primerjavi z drugimi znamkami.

npr. Citroen za isti znesek vec nudi kot pa Seat.
(to je samo moje mnenje, mogoce se tudi motim...)

Xsara dizli so malo predragi zame. Zato pa C3 sploh ni slab. 1,4 HDi, 92 KM, 16 V je približno 2.900.000. Pa še okoli 250.000 za klimo. Ja, bi kar šlo. Jaz bi bila sicer zadovoljna tudi s 1,4 HDi, 70 KM, ampak moj dragi bi rad avto, ki potegne. A mislite, da ta z 92 KM bi bil dovolj? Kako kvalitetni pa so Citroeni? Recimo v primerjavi z Renaulti, VW? Pa servisi, so dragi? Pa varnost me tudi zanima, a kdo pozna kakšne teste za C3?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če apr 24, 2003 9:30 pm

diesel, ki potegne... hmmmm... zaenkrat mi je to znano samo iz vw koncerna, recimo kaj okoli 100+KM

drugače pa se bom jaz odločil za hyundai getz... imajo tud diesla... 83KM, če se ne motim

cena... malo pod 3mio...po razredu konkurira opel corsi in je zato dosti dosti cenejši...

v razredu, ki ga omenjaš... bi znal bit tudi clio z 80KM dobra izbira - sem ga vozil in sem bil kar zadovoljen...

za nadaljni razmislek... odločaš sama oz. odločata sama ;)

LP!

crash testi:

za ves razred, v katerem je C3:
http://www.adac.de/Tests/Crash_Tests/Au ... Kleinwagen
Slika

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Če apr 24, 2003 11:18 pm

jaz bi se tudi za kaksno Seat Ibizo odlocil za cca. 3 mio SIT. TDI seveda.

pa Xsara tudi ni slaba varianta. sploh ob raznih popustih ki naj bi jih imeli zadnje case. tudi HDI..

ce pa dragemu ne bo dovolj moci imas pa se opcijo da dobis kar nekaj konjev in navora s cipom. na dizlih se splaca dati tistih cca 100k SIT.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Pe apr 25, 2003 6:21 am

Škoda fabia tut ni za odmet. Kaj pa poraba je kaj vazna ker Peugeot - Citroenovi motorji ter Hyundai niso glih vzor varcnosti vsaj po testih sodec. Kar se porabe tice je najbolsi eden izmed avtomobilov iz Volkswagnovega koncerna - Fabia, Ibiza, trenutno je tut Cordoba ta nova v akciji in je okol 3.3 MIO z klimo, sam ma na zalost 4 vrata in pa Polo. Poleg tega pa so varcni tudi novi renaultovi DCI motorji.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe apr 25, 2003 6:28 am

lahk povem da p206 s 70KM na relacijo pokur 4,5l/100km!
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe apr 25, 2003 12:33 pm

ja na relacijo.Kolk je pa to u mestu?Sej men tud pokur manj kot 6 litrov na relacijo (če punca voz) :wink: povprečna je pa tm nekje 7,5. Po testih bi mogla bit usaj za litr manjša tko da ne se na teste zanašat.
SlikaSlika

Njoko
Novinec

Re: Kateri avto naj kupim?

Napisal/-a Njoko Pe apr 25, 2003 6:42 pm

Aneri je napisal/-a:Ker je stari avto v zadnjih zdihljajih, bom čez kakšen mesec kupovala novega. Rabim manjši avto, dizel, s klimo in ceno do 3.000.000 SIT. In ker ga bo vozil tudi mož, ne najšibkejšega. Kaj se najbolj splača? V mislih imam Cliota, VW Polo, Peugeot 206, mogoče Seat Ibiza ali kaj podobnega. Kaj mi svetujete?

Irena

Ce te zanimajo mansji, se odpelji do kaksnega Toyota prodajalca in zaprosi kaksnega Yarisa za testno voznjo. Jaz sem bil impresioniran. Zunaj izgleda majhno, noter veliko, celo mali 1.0 motor drzi na avtocesti v Vrhniski klanec hitrost 140 km/h, ceprav je pri teh hitrostih ta mali motorcek ful kricec.
Sicer ti ni treba zadeve kupit, lahko pa sprobas in nato primerjas z ostalimi.
Yaris z full opremo in turbo dizlom je pod 3 mega SIT. Bencinarji (1.3) pod 2.75 mega SIT z 4 airbagi, klimo, alu felgami in drugimi igrackami. Pa se Toyota je in ves, da ti ne bo razpadel cez par let.

L.p.

Njoko
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov