Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

vožnja vozila s tujo registracijo v slo

Napisal/-a marko stare Ne feb 13, 2005 10:07 am

Zanima me, če ima kdo kašne iskušnje z vožnjo avtomobila ali motocikla s tujo registracijo na pr. avstrijsko v slo so kakšne ovire ??
lp :lol:

Masturbator
Nov uporabnik

Napisal/-a Masturbator Ne feb 13, 2005 10:11 am

Jah ne da bi jst vedu k sm enkrat furu od strica avto z avstriskimi tablcami pa me je murja ustavla pa mi ni nc rekla sm znajo sigurn kej zatezit za sno dovoljenje al kej tzga....

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Ne feb 13, 2005 10:23 am

če te vstavijo te lahko vpraša za kaki tuji dokument, osebno, pasoš. tak so vsaj mene večkrat ker sem jim nemški izpit pokazo.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne feb 13, 2005 10:48 am

od tistega lastnika na katerega je avto registriran moraš imeti dovoljenje za vožnjo avtomobila, katero je pri notarju overjeno. sicer pa v evropi ti nič ne težijo na mejah, lahko pa se zakomplicira če greš na hrvaško, samo naj ne bi bilo problemov.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne feb 13, 2005 10:49 am

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal:

Ali grem lahko s kolegovim avtom čez mejo brez da je on zraven? A rabim kake papirje?
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne feb 13, 2005 11:04 am

Tomaz40 je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal:

Ali grem lahko s kolegovim avtom čez mejo brez da je on zraven? A rabim kake papirje?

greš na amzs skupi s kolegom pa podpišeta en obrazec, ki ga najdeš tud na njihovi spletni strani, in ti ga tm poštemplajo
podpis

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Ne feb 13, 2005 11:48 am

Ja ta dokument, ki ga dobiš na azms je namenjen za vožno tujega vozila registriranega SLO izven SLO , mene pa zanima vožnja tujega vozila registriranega v tujini v SLO :D

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Po feb 14, 2005 9:37 pm

A ve kdo kako je to zakonsko regulirano-prosim ne ugibat?

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas To feb 15, 2005 9:03 am

te že ni zakona o tem

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To feb 15, 2005 9:10 am

Rabis tako imenovano POOBLASTILO osebe cigar je avto,od mojega prijatelja oce dela v Avstriji,drugace zivijo v SLO in nima pooblastila ker ga je baje kar tezko dobiti,nima pa nobenih problemov z POLICIJO vsaj za enkrat ne!Tako da kar lepo pojdi na upravo in se tam pozanimaj!

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas To feb 15, 2005 9:27 am

s_mande je napisal/-a:Rabis tako imenovano POOBLASTILO osebe cigar je avto,od mojega prijatelja oce dela v Avstriji,drugace zivijo v SLO in nima pooblastila ker ga je baje kar tezko dobiti,nima pa nobenih problemov z POLICIJO vsaj za enkrat ne!Tako da kar lepo pojdi na upravo in se tam pozanimaj!

zaj ko si napiso sem se spomnil.
moja mati je šla k notarju in sta napisala neko pooblastilo da lahko moja punca tudi njen avto voozi (na mati registriran zaradi ugodnosti). Tu pa je mogo notar štempl gor dat.
morme jo vprašat ki to ma in vam lahko scan nudim

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To feb 15, 2005 3:03 pm

...

kolko jaz vem je to odvisno od policajev al te bo jeb!al al ne. Foter je vozo avto z ITA tablicami, samo ma sonđorno (ita. del. dovoljenje) in ma dovoljenje, jaz pa ga nisem smel vozit, prvič niti za to ker nisem bil zaposlen v tisti firmi in drugič ker nimam sonđorna.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To feb 15, 2005 3:05 pm

mistervegas je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Rabis tako imenovano POOBLASTILO osebe cigar je avto,od mojega prijatelja oce dela v Avstriji,drugace zivijo v SLO in nima pooblastila ker ga je baje kar tezko dobiti,nima pa nobenih problemov z POLICIJO vsaj za enkrat ne!Tako da kar lepo pojdi na upravo in se tam pozanimaj!

zaj ko si napiso sem se spomnil.
moja mati je šla k notarju in sta napisala neko pooblastilo da lahko moja punca tudi njen avto voozi (na mati registriran zaradi ugodnosti). Tu pa je mogo notar štempl gor dat.
morme jo vprašat ki to ma in vam lahko scan nudim

???

če maš avto z nemškimi tablicami, potem razumem, če pa maš avto registriran na drugo osebo pa ni problema, sej maš prometno. Jaz sem vozo avto leto pa pol ko je bil registriran na drugo osebo, pa nikoli niso spraševali pa gnjavli
Slika

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To feb 15, 2005 5:02 pm

Vozilo je registrirano na osebo ,ki dela v avstriji, toraj ima tujo registracijo, ker mam pač možnost vozit to vozilo kar se lastnika tiče brez omejitev v slo me pač zanima prej ko mi napišejo globo, če je to sploh dopustno-možno.Zaenkrat hvala za dosedanje izkušnje oz. odgovore.
lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr feb 16, 2005 8:21 am

globo ti stoprocentno lahko napišejo, kolko pa nebi znal povedat.
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr feb 16, 2005 9:26 am

Pri firmi moje punce vozijo službene avte z italijansko registracijo (ker je pač italijanska firma). Da bi jim kaj policaji težili to nisem slišal, imajo pa OOOGROMNE probleme na meji, preden smo šli v EU parkrat niso sploh mogli čez, je šef ene parkrat opsredoval... , sedaj ko smo v eu pa vseeno pregledajo vse papirje... Problem je pač v tem, da je ita avto pa slovenski voznikovi dokumenti, pa se jim zdi sumljivo.. da bi delali kaj protizakonito pa ne vem...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Sr feb 16, 2005 12:32 pm

Od kar je Slovenija članica EU, lahko voziš kateri koli avtomobil registriran v katerikoli državi članici EU. Potrebno pa je imeti pooblastilo lastnika vozila, da lahko ti voziš njegov avtomobil. Pooblastilo mora biti overjeno pri notarju. Pred vstopom slovenije v EU pa je bil to carniski prekršek, katerega je obravnavala Carina in ne Policija.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas Sr feb 16, 2005 12:56 pm

Policist je napisal/-a:Od kar je Slovenija članica EU, lahko voziš kateri koli avtomobil registriran v katerikoli državi članici EU. Potrebno pa je imeti pooblastilo lastnika vozila, da lahko ti voziš njegov avtomobil. Pooblastilo mora biti overjeno pri notarju. Pred vstopom slovenije v EU pa je bil to carniski prekršek, katerega je obravnavala Carina in ne Policija.

predket ko je slovenija prišla v EU je bil postopek popolnoma isti. Takda se nic ni spremenlo oz. zbolsalo z pristopom slovenije v EU. Še zmeraj smo ko indijanci in kavbojci

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Sr feb 16, 2005 1:40 pm

mistervegas je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:Od kar je Slovenija članica EU, lahko voziš kateri koli avtomobil registriran v katerikoli državi članici EU. Potrebno pa je imeti pooblastilo lastnika vozila, da lahko ti voziš njegov avtomobil. Pooblastilo mora biti overjeno pri notarju. Pred vstopom slovenije v EU pa je bil to carniski prekršek, katerega je obravnavala Carina in ne Policija.

predket ko je slovenija prišla v EU je bil postopek popolnoma isti. Takda se nic ni spremenlo oz. zbolsalo z pristopom slovenije v EU. Še zmeraj smo ko indijanci in kavbojci

Ne bo držalo. Prej v Sloveniji nisi smel voziti avtomobila s tujimi registrskimi tablicami, če nisi imel dovoljenja za delo tiste države katere vozilo si vozil.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Sr feb 16, 2005 6:17 pm

Policist...."bog naj usliši tvoje besede" :D , no saj sem tudi jaz bil informiran v tej smeri, pooblastilo od lastnika, bom pa še kljub temu preveru kaj piše v zakonu, ker je pri nas v zakonu ne odloča beseda ampak vejica kje je postavljena :evil: ......ker imamo še vedno obrnjeno ladjo proti balkanu..............globe :P pa so previsoke za take igrice.
hvala.. lp ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov