Debate, ki niso vezane na ostala področja...

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Sr feb 16, 2005 1:03 pm

MacAudio je napisal/-a:A ni kleber v bistvu MICHELIN? Če kdo kaj več ve.

Kleber deluje pod okriljem Michelina, oz. je hčerinsko podjetje!

@Modrina: S Kleber imam izkušnje in ti jih priporočam, Sava Efecta pa so resnično zelo drseče po mokrem. Na staremu twingotu 13", so bile nove Efecta slabše kot stare zgonjene Kleberce!

Sm4jli
Novinec

Re: ali je kaj razlike med temi gumami?

Napisal/-a Sm4jli Sr feb 16, 2005 1:10 pm

JohnyR je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:
modrina je napisal/-a:Zanima me kakšne so vaše izkušnje z letnimi gumami KORMORAN, BF GOODRICH, KLEBER. Ali je med temi gumami kaj razlike oprijem, hrup , mokro cestišče, čas uporabe itd...
Treba se bo odločiti in kupiti neke dobre gume ki so cenovno sprejemljive.
Gre za dimenzije 155 R13 80.
Hvala za odgovore

Pri tej velikosti gum je čisto vseeno kaj kupuješ, ker so gume teh dimenzij tako ali tako v nižjem razredu.

Priporočam ti lahko edino Pirelli

dj ne s takimi! to ti je isto k če bi reku, da k kupuješ avto v nižjem razredu je vseen
kerga uzamš.
vsaka stvar pa čeprav v nižjem razredu ima neke prednosti in slabosti

Mogoče sm mal grdo (butasto) napisl.

Mislil sm povedat da se s takimi gumami nikakor ni in se ne bi smelo voziti hitro ali pa sploh pričakovati da se bo dalo voziti športno in varno.

Gume na teh avti so dimenzionirane za manjše hitrosti in obremenitve kot recimo 195/50 R15, za ketere je že treba biti pozoren kaj kupuješ.

no to mi je pa že bl ušeč :lol:

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Sr feb 16, 2005 1:18 pm

dj ne s takimi! to ti je isto k če bi reku, da k kupuješ avto v nižjem razredu je vseen
kerga uzamš.
vsaka stvar pa čeprav v nižjem razredu ima neke prednosti in slabosti

Ravno zato vprašam katere, ker s temi gumami nisem imel do sedaj nobenih izkušenj. Kar pa mislim, da za znamke michelih. continnental. gody yer.... bolj plačaš znamko in da se kvaliteta pri dimenziji 155 R13/80 79Tod teh ne razlikuje toliko kot cena so komentarji zaželjeni!
Hvala!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr feb 16, 2005 1:21 pm

ej brezveze je met kr ene izpade na forumu
Modrina: to sploh ni letel nate

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr feb 16, 2005 4:17 pm

Whatever priporocam ti Lassa Miratta!. Mel na svojmu in sm bil vec kot samo pozitivno presenecen, celo navdusen. Me siroke kanale, kjer se hitreje odvaja voda izpod gume (kolikor je to sploh mogoce za 155 siroko gumo :) ), guma je dovolj tiha in izgleda tudi dokaj lepo, saj ni kockasta ali kaj jst vem ampak ma ze zavite asimetricne krivulje za vodo in zrak. In tut bok je dost trd, d se ne zvija prevec, sams tekalna povrsina pa je dejansko siroka 155 in ne manj, kar se pri tovrstnih gumah rado dogaja. Sam imam sicer 155/70/R13, kar pa pomoje ni prevelik ovira, al nujno rabis 155/80/R13? Doma se mi valajo ene take gume. ce te zanima posli PM.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Nuclear_ Če feb 17, 2005 10:25 am

Jst mam 165/70R13 in sicer TOYO R330
gume je dobra..oprijem zadovoljiv ( beri: mogu bi imet na avtu 175/65R14 pa ga mal j**e včasih), guma je mehka, tiha.
Sem jo pa že enkrat zradiral tako, da sem mogel kupiti nove...iz 70km/h na 0 km/h :lol: ... ustavu v parih metrih pa še diske sm mel zjebane....tako da ne morm nč žalga rečt čez.

Svetujem ti pa edin da NE KUPUJEŠ Savinih letnih gum saj imajo PORAZEN oprijem na mokrem cestišču...preverjeno!

kormoran je ql gume, kleber ima lepši profil od kormorana. Michelin mi je pa za moje pojme malo predraga za takšen avto.. skor 30% cene Toye več :?

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Če feb 17, 2005 11:07 am

Mislm, da ti je zaenkrat največ folka Kleber svetovalo, tako da nas lepo ubogaj in veselo po Kleberce. :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov