Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Cena vulkanizerskih storitev, poškodba avta pri vulkanizerju

Napisal/-a reber To feb 22, 2005 11:07 am

Zanima me, kakšne so kaj cene drugod za flikanje gume, centriranje, premontaža...
Včeraj vidim, da je guma skoraj prazna in jo napumpam, danes spet skoraj prazna, zato grem k vulkanizerju. Fertik je bil v manj kot 15 minutah, cena injekcije pa 1400sit brez centriranja.
Ker so ceste svinjske in pretirano od soli te dni, sem doma avto splaknil s toplo vodo, predvsem podvozje, zunaj pa itak ne zmrzuje, tako da se bo lepo posušil.
Ko perem podvozje, pri kolesih, pragove, opazim, da je spodaj na pragu odrgnjen rob in to na mestu, kjer roke od dvigala dvignejo avto. Očitno je vulkanizer slabo nastavil roko in ni bilo podloženo z gumo in je odrgnilo rob, sicer ne do gole pločevine ampak barvo in zaščito.
Kaj storiti zaradi te poškodbe. Marsikdo bo rekel, saj to ni nič, ker je odrgnjen rob v dolžini 3 cm in se na daleč ne vidi , je pa načeta zaščita, kar sploh ni dobro. Imam namen poklicati šefa vulkanizerske delavnice, saj so delali eni mladeniči, ki očitno svojega dela ne opravljajo vestno. Res je, da je bil avto malo od snega, ampak to ni izgovor, da je slabo nastavil roke dvigala.

No, poklical sem že in pravijo naj pridem tja da bodo popravili: zaščito in barvo :?
Ja, zdaj naj grem spet po tej svinjski cesti tja, in kaj lahko naredijo? zaščito ja, barvo pa, in to metalno ??? le kdo bo šel ponjo v trgovino da mu jo namešajo? Nekam preprosto si to razlagajo. Aha, nisem pa govoril s šefom, pa še bom.
Sranje, grem flikat gumo, pa mi opajsajo avto.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To feb 22, 2005 11:17 am

Ja ce se ti da in imas cas se ukvarjati itd.se izvoli!Jaz bi na tvojem mestu vse skupaj pozabil,vem d ani prav in te cisto zastopim kaj pa ko nebos kaj dosegel ampak samo prepir in izmikanje ces da to niso oni kriv in da to niso on storil!Pa bo slo vse skupaj na sodisce...preden bos kaj dosegel bos ze izgubil vse zivce!Ce je pa ta gospod sef vulkanizerja res gospod ti bo pa kril skodo brez premisleka saj imajo tudi vse zavarovano,ce se ne motim!Sam malo je takih,mislim da bo prej rekel da kje si pa prej hodil!Zalostno ampak je res tako!Vso sreco pri resevanju problema!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To feb 22, 2005 11:30 am

To da ti bodo oni rihtal je brezveze!! Lepo se prvo z šefom pogovor da boš vidu kolk je ura.
najbolj je it lepo na uradni servis, nej oni tm popravjo, po potrebi zamenajo (zaščita) pol pa samo lepo račun izstav.

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande To feb 22, 2005 11:34 am

CupraR je napisal/-a:To da ti bodo oni rihtal je brezveze!! Lepo se prvo z šefom pogovor da boš vidu kolk je ura.
najbolj je it lepo na uradni servis, nej oni tm popravjo, po potrebi zamenajo (zaščita) pol pa samo lepo račun izstav.

Mislim res veliko vprasanje ce bodo oni to potem hotel poravnati???Se bodo izmikal da to niso oni krivi in da ni njihov problem,ja nazalost je pac tako,ne vec tja hodi in je stvar resena,tisto praskico pa sam doma popravi!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To feb 22, 2005 11:34 am

Ko sem prej klical, se je oglasil tist ki je prej delal, no saj so bili trije mladeniči ki so se danes kar malce dolgočasili. Šefa ni blo tam. Un je reku, da bodo uštimal, saj je to njihova krivda.
Neumno se mi zdi, saj je avto brez praske, zato tudi vsako malenkost opazim.

*** slika *** ni ravno ostra, ampak se vidi nekako

res je, da je ta rob spodaj na pragu ozek in je pritisk na rob velik, ker je majhna površina, zato pa bi morali imeti dvigala bolj mehko gumo, da ne bi poškodovali teh robov. Vem pa, da je večini folka prav vseeno, kaj je s tem robom, ker se ne sklanjajo in perejo avtov na roke.
Da še omenim, tam tudi imajo ročno avtopralnico in sem bil zadnjič razočaran, saj je bil avto sicer opran, pragovi pa usrani ...in to na zunanji strani tistega roba, pač se mu ni ljubilo skloniti in oprati. Potem pa v radijski reklami : citat: "...ker je le ročno opran avto, najbolje opran avto..."
In še "nagradna igra" kdo ugane, za katero delavnico se gre.
Aja, krivdo so sicer priznali, pa še to, gumo mi je zaflikal brez računa, je reku če rabim račun, pa sem rekel da ne. Pri tem sva oba naredila napako iz davčnega vidika.

Za poravnavo bom predlagal, da mi spomladi brezplačno premontirajo in centrirajo gume, pa sam popravim, bo vsaj narejeno kot je treba.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To feb 22, 2005 11:56 am

s_mande je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:To da ti bodo oni rihtal je brezveze!! Lepo se prvo z šefom pogovor da boš vidu kolk je ura.

Mislim res veliko vprasanje ce bodo oni to potem hotel poravnati???Se bodo izmikal da to niso oni krivi in da ni njihov problem,ja nazalost je pac tako,ne vec tja hodi in je stvar resena,tisto praskico pa sam doma popravi!

Jp to maš prov, zato je res najbolj da z šefom reš zadevo. Ker kej dokazavat pomoje ne bo mogu ker je brez računa :evil: mislm da je tut tale ideja za premontažo dobra, seveda če res ni tok škode na avtu (cenovno!!)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To feb 22, 2005 12:05 pm

Sej če sliko pogledaš, ki je malo motna, ker na tleh slikat od blizu je malo težje, je oguljena barva in mehka zaščita, ni pa do gole kovine, oguljeno pa je švoh 3 centimetre in se s strani komaj vidi, ko pa se skloniš in dobo pogledaš pa se od spodaj vidi.
Škoda v materialu je minimalna, če bi pa dal nekomu popravljat pa bi bilo precej več, kot pa premontaža gum. Verjetno bo najbolje da sam popravim, ker moram itak tisto zaščito nabavt, ker moram pri feliciji pragove poflikat ker je žena opajsala nekje...
Rdečo barvo pa moram tudi kupit en deci, za pikce spredaj na odbijaču popravit.

še vedno pa se mi zdi trapasto, takele poškodbe. Od zdej naprej bom povsod opozoril, preden dvigne avto, če je dobro nastavil dvigalo. Šlamparija ! samo to lahko rečem.

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm To feb 22, 2005 12:08 pm

No in kera delavnica je to? Ker vidm da si se počasi pomiril in sprijaznil, pa me vseeno zanima, preden zamre tema. :oops:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To feb 22, 2005 1:18 pm

vulkanizerstvo Marenk

Pomiril in sprijaznil? ja, no, hm, poskusil bom narediti tako, da bo še najbolj enostavno in da bo dobro narejeno, sprijaznil se pa nisem.
Na primer, peljem avto tja, oni popackajo z zaščito, gredo po barvo in popackajo še z barvo in to je to. Pričakujem pa lahko dobesedno packanje, saj glede na to, kaj se je zgodilo, si lahko mislim, da to ni edini primer in se jim j*** poleg tega mi gre čas in avta jim glede na dogodek skoraj ne zaupam več.
Če naredim sam, bom to naredil mimogrede ko bom popravljal poškodbe na drugem avtu, končno barvo pa spet grede, ko bom popravljal pikice, ki jih je nekaj za popravit, lepotno. V tem primeru nekaj hočem v zameno.

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande To feb 22, 2005 1:39 pm

No me veseli da sta se z gospodom direktorjem le nekako pogovorila in dogovorila!Res malo je takih nekateri sploh nebi hoteli slisati za popravila na njihove stroske!Ocitno se sefu gre za cist racun in dober odnos do strank kajti to danes skoraj da najvec pomeni!Ni se dobro komu zameriti,se ti vse vrne!

Ja poskodbico sam popravi z plastobitom in premazi z barvo in je stvar resena!Spomladi pa nej ti premomontirajo gume...PA PAZI DA TI NE NAREDIJO LUKNJE V PRAG!!! :lol:

Lep dan zelim se naprej!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 22, 2005 2:12 pm

Jah no po pravic povedano take izkušnje sem že bral na forumu. Sam pa sem mel neonke na podvozju (in to pr stran montirane) in sem se nekak navadu da sem vedn poleg ko montira gume. Lepo gledam kam in kak nastavi..... še včasih jaz poleg skočim pa kaj popravim (če je roka bolj na robu) Mal me sicer grdo gleda kao kaj sem pameten.... sam je pa le vredu narjen.Boli men kaj si on misli sam da mi pač ne spraska avta.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To feb 22, 2005 4:47 pm

vulkanizerji so ratal svinsko dragi ja...
6k za 4ri pnevmatike z centriranjem so cene pri nas.
se dobro da si na sihtu lahko zastojn premenjam ce je potrebno 8)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To feb 22, 2005 7:39 pm

monstra matr ste vi oderuhi,kr 6 k računete :D ,a nč ne daste popusta na gotovino...k drugač so cene okol 5 k.

sam včasih so se montirale bolj 13,14 col,zdj morš pa že mal bolj pazit,ko maš 16,17 col da katero gumo ne zatrgaš,al pa da mu alu feltne kaj ne popraskaš.

jah da ne zaidem od bistvene teme...ja tud pri podlaganju je treba bit pazljiv,tko da se na žalost tud kaj takega dogodi (no meni se ni nikol) pa tud nobenemu ne privoščim,ampak to je samo iz malomarnosti nastalo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov