Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To mar 01, 2005 11:10 pm

Prometa v Ljubljani sem se žal že popolnoma navadil... Vožnja tu zahteva hitre reflekse, dobre zavore in predvsem jeklene živce, da se bedaku, ki te je ravnokar brez smernika izsilil za nekaj centimetrov, od jeze ne zagoniš v zadek. Kar se tiče gneče, je v LJ žal tako, da ni več gneča le med 15.30 in 17.00, kot je bilo to v navadi včasih, ampak se je prenasičenost v prometu lepo raztegnila od druge, pa tja do sedme ure zvečer. Če gre za ponedeljek ali petek se spredaj in zadaj doda še kakšna ura ali dve. Na tem mestu ne bom bentil čez našo županjo (katero sicer osebno poznam) in njeno popolnoma nesposobno politiko urejanja prometa v mestu, čeprav stanje postaja kritično. Še huje je, da se v teh konicah dejansko pokaže popolno neznanje in pomanjkanje etike velikega dela voznikov, kar pa žal nikogar od pristojnih ne briga kaj posebej. Dokler bo za vse nesreče kriva neprilagojena hitrost (sploh ko gre za vožnjo v koloni pri 35-40 km/h na odseku Celovške z omejitvijo 70...), bo velik del javnosti, ki se uteleša v zgoraj omenjenih udeležencih v prometu, še naprej lepo sanjaril po cestišču, ne meneč se za osnovne predpise (tukaj se kvalificirajo še pešci, ki hodijo skozi semafor še, ko že 15 sekund gori rdeča luč, dober primer je pri zavijanju levo v križišču Šubičeve in Slovenske ceste) in vase zaverovano bil ponosen, da vožnjo obvlada popolno, je varen voznik (ali voznica, ne bodimo diskriminatorni) in da je vsak, ki se ga drzne prehiteti ali mu zaradi njegove neumnosti pohupati, divjak, ki ga je treba zatreti z visokimi kaznimi. Če bi bilo po mojem, bi mesto sploh zaprl za avtomobile in uvedel javni prevoz. Škodilo ne bi nikomur, sploh pa ne površinam, namenjenim za pešce in travnatim površinam, ki jih vsakodnevno za parkiranje zlorabljajo stiskaški vozniki.

Lp

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To mar 01, 2005 11:36 pm

Hehe PureTNT ne se vdat. Bomo nekak probal spremenit sceno :)
Ker tole že počas žalostno postaja..ma niti ni čudno da se dogaja tolko nesreč, ker folk al nezna skrbet zase alpa neve kako skrbet zase. To je da opozarja nase in ne ogroža druge s tem, da nevem..se ne vključi na obvoznico, AC... s 60 km/h...takoj na začetko pospeševalnega pasu..Samo nekako se mi vedno bolj zdi, da temu ni konca. In potem nekoč lahko pride do tega, da nekdo vozi 160 po obvoznici, ker pa ga prehiteva nekdo ki vozi 170, se le-temu ne uspe vključiti na levi pas, z desne strani se mu pa nenadno nekdo vključi brez smerokaza in gledanja v špeglič..

eh... :roll: bomo videl :D

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To mar 01, 2005 11:58 pm

*cenzura*
Zadnjič spremenil PureTNT, dne Sr mar 02, 2005 12:52 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To mar 01, 2005 11:58 pm

Hehe accim optimist :) ne bo bolš.sam slabš mogoče.to pa zato, ker je folku vseen.in to zmer bol.mlajši vozniki so še nekak uvidevni, ampak od starejših voznikov redki odstopjo prednost.tem starejšim, ki znajo vozt,vejo kaj se dogaja okol njih jim ampak so žleht lahko rečemo kar kurbe(okol 40% udeležencev).naslednja skupina so mame v zrelejših letih in starejši vozniki, ki jim ni pol kurca jasn kje hudiča so, kaj se dogaja,zakaj se vse okol njih tok hitr dogaja in zakaj jim vsi trobjo pa blendajo(okol 20%).sledijo mlajši vozniki,ki sicer delajo vse malo bolj počasi,se jim ne mudi in mogoče kdaj odstopijo prednost in pa radi s svojo počasnostjo povzročijo nervozo pri ostalih(teh je okoli 10%).imamo pa seveda še 10% totalnih idiotov, ki zreli za v polje in ne na cesto.te spoznamo po nenehnem troblenju,kazanju "j*** se" prsta in primitivni faci.ostalih 20% procentov sestavljajo "normalni vozniki", ki majo počas vsega skup poln kufer in počasi lezejo v t.i. razred kurb.
eden izmed dejavnikov je še ta da folku ni škoda avtomobilov, ker jih je itak ogromno kasko.me zanima kako bi zgledal promet da se kasko ukine.pomoje bi folk veliko bolj pazil.

mah brezveze.če ne bo bolš bo lahko samo slabš.
prov ima me da bi si kupu ena stara j***a in bi se zaletu v vsakzga, ki bi me izsilil

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Sr mar 02, 2005 12:04 am

1. PureTNT hehehe LOL :D :D

2. Vuso: ma nevem upanje mam samo ga niti nimam :)
Nekak gledam..70-letni folk misli da zna odlično vozit, vozi 50 po AC ipd. ipd., potem mlad folk, k misl da zna nevem kako vozit ... bla bla bla..eh..

Ma mene tud prime da bi se nekomu zabil u rit k se mi na AC vrine, ko vidi da grem ene 50 km/h hitreje.. :?

Lp

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Sr mar 02, 2005 12:42 am

Vuso je napisal/-a:men je tok luštn, ko pridem recmo v kranj(tm k je mac) in se vse tko počas premika,ni nobene gužve,dost je za parkirat,nisem še vidu,da bi kdo res velko pizdarijo naredu...

Emmm, jst se spomnem lan enkrat, sem se tm res lepo parkiru, k ni blo gužve, pa stopva s punco iz avta in slišva neki skveeeeeiiiiiičččččč... OK, pač en je mal pohodu, pa pol mal bremzu, pa mal mu gume škripajo... Pol sva šla čez cesto, tm proti McDo k so pod arkadami u eni izložbi une feltne... Pr tem naju skor zbije en z spuščenim rdečim Golf 3. Prideva pod arkade, glih tolk da nisva več vidla ceste, evo ga spet, skveeeeeiiičččč, sam zdej pa še takoj za njim TUF, BAM in pa ene par ženskih aaaaaaaa, aaaaaaaa... Greva pogledat in direkt tm na križišču je en zbov enga motorista, a ne... :shock:
Sploh se pa najmn varno počutm, ko morm dol na Logatec Idrija, Tolmin, u uno smer. Tm res vsi ownaju une ceste, ti nis pomemben, k so oni tm doma, ko te j*be... res tm se morm prov psihično prpravt na to cesto. :?
Skratka, povsod se dogajajo neumnosti, ne neki posploševat...tko je to u Lublan, pa toto je tak u Maribori, u Kranu pa takole mamo...brez veze to. :roll:

Men gre na živce, ne glede na to kje se vozm, k en folk ni odločen pr vožnji. Neki najbl neumnga mi je, k mi en leze na cesto pa mal sklopke, mal gasa, mal sklopke, pa se ti gunca, al pa kao bo potegnu skoz križišče, bo, bo, ah ne, rajš ne bi... Pol se mi pa punca smeje, k začnem p*zdit "Prekl*t m*r*n zaf***, al pejt al pa ne jt...peeeeesda!" :evil:

Aja, a pa ni že ena druga tema za avtomobilske zgodbice? :P
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Sr mar 02, 2005 12:05 pm

jst ne vem kaj vam je do te lj? A sam v lj so taki antitalenti? fak tko pisete kokr da je lj ena druga drzava kjer soferji nimajo pojma... :evil: Povsod so kreteni na cest! Lahko bi napisu roman ka jse vse men dogaja ampak brezveze...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr mar 02, 2005 12:22 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:jst ne vem kaj vam je do te lj? A sam v lj so taki antitalenti? fak tko pisete kokr da je lj ena druga drzava kjer soferji nimajo pojma... :evil: Povsod so kreteni na cest! Lahko bi napisu roman ka jse vse men dogaja ampak brezveze...

Ljubljana je glavno mesto in je zaradi tega stičišče voznikov različnih regij. Večinoma vozijo slabše kot povprečen ljubljanski voznik (velja za mestno vožnjo), vendar sem ravno včeraj naletel na svetlo izjemo iz registrskega območja MS, ki je vozil popolnoma po predpisih, vozil malce hitreje od omejitve in mi je sploh polepšal dan. Je pa to bolj izjema kot pravilo.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Sr mar 02, 2005 8:26 pm

Zdej bom pa jest zjebu sistem celmu forumu. :P A pa ste kdaj pomislil da je v LJ najmanj ljubljančanov??? Velik je študentov ki prihajajo z vseh koncev Slovenije, potem raznih avtoprevoznikov, šoferjev itd. Vidim, da niste navajeni peljati po večjih mestih, vožnja v mestu je pač "flegmatična" peleš kolikor pač gre in uživaš. Eni se zaposlijo poleg še z raznim ličenjem (predvsem ženske) ali pa iskanjem papirjev in dokumentov (kvazi direktorji in pomembneži). Ter tako kot jaz ko telefoniram, pišem, vozim in berem papirje vse naenkrat. Pa da ne bi kdo reku, da sedaj ogrožam ljudi in stvari. Odkar vozim nisem še imel ali povzročil prometno nezgodo. Navadiš se pa je mir. Aja pa še nekaj mam vedno v avtu... aspirin!
Varno vožnjo vam želi Avalon.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr mar 02, 2005 8:57 pm

drugo leto grem jaz u Ljubljano...se prav bojim kakšen bo šok iz kmečke idile v mestno džunglo. :?
pa še ulic ne poznam...
če prijem čez kakšno leto ŽIV ven vam sporočim ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr mar 02, 2005 9:03 pm

TommyGun je napisal/-a:drugo leto grem jaz u Ljubljano...se prav bojim kakšen bo šok iz kmečke idile v mestno džunglo. :?
pa še ulic ne poznam...
če prijem čez kakšno leto ŽIV ven vam sporočim ;)

če boš med vožnjo karto gledu, ti zanalašč skantam auto

res je, u lj nismo samo lublančani, ki smo razvil svoj edinstven stil vožnje
razni turisti iz drugih krajeu Slovenije, ki se v prestolnici ne znajdejo znajo povročiti hudo kri, ki povzroči prehitevanja čez pouno črto ipd
gužvo dodatno povzročijo policaji - tko k pravjo po radiju: na križišče te in te stoji policaj ter usmerja promet, zato je tam gužva

in potem pride še kšn "turist" ki sredi ceste bulji v zemljevid in povzroči kaos
recimo kšni informatiuci ipd

nasvet: prižgi radio, daj na najljubšo postajo ali naljubši cd in daj radio naglas, relax in sledi razmeram na cesti
podpis

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr mar 02, 2005 9:43 pm

Ce gledas tko preprosto zakaj je u LJ taka guzva...ok, pustmo razne debile k ne znajo vozt, pa ignorate pa flegmatike.

K se przge zelena luc pa tisti, ki je prvi, pa ne spelje takoj ( s tem ne mislim, da more u šusu speljat) se lahko pozna...ni pa nujno, da se kolona zamudi in gre manj avto skozi. Svoje naredijo tudi pesci, ki se cez prehod premikajo k ena megla.

Drgac sm pa ze navajen....kdaj pa kdaj popizdim pa to...ampak gre skozi ;)
There is no time...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če mar 03, 2005 8:09 am

prebral sm sam prvi post in lahko rečem
če se ti spet začne dogajat tolk pizdarij naenkrat ustavt pa na bus :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov