Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune To mar 01, 2005 10:10 pm

Mojcka je napisal/-a:Enga frenda so polet poslikal na celovski v lj, ob pol enajstih zvecer (smo sli vn), pa je prejsn mesec dobu plavo kuverto.....
U glavnem, pelal je 74, na celovski je kao 70 (sej se ne vozm velik v lj, sam to pa vem), pa je dobu 15k za placat.....
In pol dobi se moja sefica za podobn prekrsek (u sentvidu 72 km/h), 15.000 kazni, iz iste policijske postaje.... Pa se po starem zakonu, zato se bojim, da bojo zdej tut (SE TOLK BL) posiljal....
lp

Odvisno kje na Celovški. Od mosta čez obvoznico naprej je 70 km/h, prej je pa 60 km/h. Te radarji so v naseljih nastavljeni, da slikajo nad 70 km/h tud če je omejitev 50 ali 60 km/h. Potem pa na slikci piše neki 70 km/h blabla, vozili ste pa 72 km/h in potem ljudje mislijo, da so dobili kazen za 2 km/h preveč, dobijo pa za 12 ali 22 km/h. To je sigurno tako kot sem napisal, preverjeno pri policiji.

Lp!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To mar 01, 2005 10:16 pm

GOX je napisal/-a:Na celovški je 70 omejitev, za radar pod golovcem sm pa v zadnjih dveh al treh tednih že parkrat po radiju slišu da so ga že not dal. Treba se bo čuvat, ni kej.

na celovški je 70 iz smeri šentvid proti centru do križišča kjer je odcep za AC oz. drugače povedano do Hertza. naprej mislim, da je omejitev 50 (ne vem če je 60..bo treba preverit). enako velja, ko greš iz centra. od hertza naprej 70km/h pred tem manj.

ko sem dobil kazen na dolensjki cesti sem se pogovarjal s kolegom, ki je inštruktor in je rekel, da na vseh teh večjih 2pasovnicah v lj = omejitev 50km/h razen, če temu drugače pravi znak (sepravi da so dovoljene hitrosti do 60 oz. 70km/h)

zadnje dni sem ga mal preveč pritiskal na cesti, upam da te zadeve res še niso delovale, ker nič več ne vem kje kaj deluje in kje ne :x

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To mar 01, 2005 11:20 pm

Omejitve na ljubljanskih vpadnicah:

- Celovška 60 (od obvoznice do gorenjske avtoceste nato 70)
- Dunajska od centra do stadiona 50, od stadiona do zadnjega križišča pred WTC 60, nato ponovno 50
- Tržaška 60
- Šmartinska 60
- Zaloška štiripasovnica 60, od zadnjega križišča pri Fužinah naprej 50
- Dolenjska 50
- Drenikova prečnica 60

Pravilo na vpadnicah je to, da se po vsakem križišču išče znak za omejitev. Če ga ni, se vozi 50.

Ljubljanska obvozica pa, kot je nekdo napisal, ni konstantno omejena na 100 km/h, to velja le za njen severni del, klasificiran kot cesta rezervirana za motorni promet. Zahodna, južna in vzhodna obvoznica so vse klasificirane kot avtoceste, se pravi, da je standardna omejitev 130 km/h, izjema je odsek Bizovik-Rudnik, kjer se že pri galeriji Strmec prične omejitev 100 (za tiste, ki ne veste, kaj je galerija, to je tisti "prvi" tunel) in se nato veličastno zaključi z omejitvijo 80, kjer vas prijateljsko slika popolnoma novi infrardeči radar Ramet. Še zanimivost: slika na isti točki, kot se prične omejitev 80 km/h. Ko se priključite na južno obvoznico je nato ponovno v veljavi standardna hitrost 130 km/h.

Pa varno vožnjo.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr mar 02, 2005 8:21 am

Ma sej unga radarja ni treba razbit sam žakl mu vržeš gor čez glavo kt pr grdi babi!
Pa nis nobene škode naredu :D

Sm pa glih sinoči tm pičiu neki čez 100 tko da bomo vidl.

Aja, kakšna je pol scena če se jst npr peljem po desnem pasu 90 in me v tistem trenutku prehiteva nekdo s 130. Kva pol una škatla slika? Mene al njega, ker dvomim, da izmeri obe hitrosti pa še po možnosti, da je on zakrit za mano.

lp

YOC 8)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr mar 02, 2005 8:32 am

Mojcka je napisal/-a:heh, kaj si pocel, te spomnejo z zelo kakovostno slikco. Sam na slabem printerju jo vn vrzejo, k sparajo na barvah :D Se pa na njej tocn vid kdo je vozu, kolk jih je blo zravn. BLJAK

Od kdaj pa digitalna fotografija velja kot zakonodajno sredstvo?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Mark_Oh
Nov uporabnik

Kraj: Šentjanž

Napisal/-a Mark_Oh Sr mar 02, 2005 9:03 am

Zzooommm je napisal/-a:Mah najbolj bedni so mi teli zamiki... Jaz nisem še nič dobil, ampak se najbolj bojim, da bom en dal kaslc odprl in našel kakšno kazen za ful dolgo nazaj... Al pa kar več njih. To bi mogu bit zakon, da če ne dobiš položnice po enem mesecu od prekrška da zastara. Kurbe lene. Kaj pa js vem kaj sem počel na celovški pred pol leta.

s tabo se pa popolnoma strinjam! zakaj res ne poskrbijo da bi kazni pošiljaj v roku 1meseca če jih že morajo :evil:

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr mar 02, 2005 9:15 am

PureTNT je napisal/-a:Omejitve na ljubljanskih vpadnicah:

- Celovška 60 (od obvoznice do gorenjske avtoceste nato 70)
- Dunajska od centra do stadiona 50, od stadiona do zadnjega križišča pred WTC 60, nato ponovno 50
- Tržaška 60
- Šmartinska 60
- Zaloška štiripasovnica 60, od zadnjega križišča pri Fužinah naprej 50
- Dolenjska 50
- Drenikova prečnica 60

Pravilo na vpadnicah je to, da se po vsakem križišču išče znak za omejitev. Če ga ni, se vozi 50.

Ljubljanska obvozica pa, kot je nekdo napisal, ni konstantno omejena na 100 km/h, to velja le za njen severni del, klasificiran kot cesta rezervirana za motorni promet. Zahodna, južna in vzhodna obvoznica so vse klasificirane kot avtoceste, se pravi, da je standardna omejitev 130 km/h, izjema je odsek Bizovik-Rudnik, kjer se že pri galeriji Strmec prične omejitev 100 (za tiste, ki ne veste, kaj je galerija, to je tisti "prvi" tunel) in se nato veličastno zaključi z omejitvijo 80, kjer vas prijateljsko slika popolnoma novi infrardeči radar Ramet. Še zanimivost: slika na isti točki, kot se prične omejitev 80 km/h. Ko se priključite na južno obvoznico je nato ponovno v veljavi standardna hitrost 130 km/h.

Pa varno vožnjo.

Na zadnje sm slišu, da treba gledat table. Tam kjer so zelene je 130, tam kjer so modre pa 100. Al je glih obratno.
LP

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr mar 02, 2005 9:17 am

ne, prav si napisal. Jst se tudi po tablah orientiram 8)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr mar 02, 2005 9:52 am

Točno tako.
Zelena = AC
Modra = Cesta, rezervirana za avtomobilski promet

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr mar 02, 2005 9:53 am

Še dodatek: lahko se orientiraš tudi po pregradi. Moder odsek ima betonsko središčno pregrado, medtem ko ima avtocesta (zelen odsek) navadno železno pregrado.

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Sr mar 02, 2005 10:14 am

Tudi mene je zanimalo kako je s temi kaznimi, ki jih policisti pošiljajo na podlagi stacionarnih radarjev - po možnosti čez pol leta. Postavil sem vprašanje g. Brezniku, glavni inšpektor na mariborski policijski postaji, kako je s tem.

Navajam vprašanje in odgovor v celoti (del vprašanja je malo izven teme):

Spoštovani,
policija meri hitrost tudi s stacionarnimi radarji s sliko, ki jo potem pošlje kršitelju s sliko in plačilnim nalogom na dom. Problem je le, da slika pride na dom po pol leta. Ker naj bi bili radarji vzgojne narave in ne sredstvo za pobiranje kazni me zanima, ali lahko (teoretično je to možno) dobi kršitelj skoraj 180 plačilnih nalogov, če se pol leta vozi na delu kjer je postavljen tak radar, prehitro. Če namreč kršitelj ne ve da krši zakon in se tega zave šele ob prvi položnici po pol leta se (spet teoretično) lahko položnice vsipajo na dom kar nekaj časa.

Še eno vprašanje glede kraja merjenja hitrosti, kdo določa kje so kraji, kjer se meri hitrost vozil? V Ljubljani na Šlandrovi je pogosto radar na ulici ki je široka, pregledna, brez stanovanjskih hiš, pešcev (je pa v naselju!) in mimogrede je hitrost vsaj malo presežena, kakšnih nesreč mislim da tam še ni bilo - spet se mi zdi da gre za pobiranje denarja in ne vzgojni ukrep.

še odgovor:

Z vašim mnenjem se glede prvega dela vprašanja v celoti strinjam. Sam se zagovornik takšnega ravnanja, da policist kršitelja cestno prometnih predpisov ustavi takoj, ko osebno zazna klršitev. V kolikor se na posamezni policijski postaji odločajo za ukrepanje na našin, ki ga navajate (kar je v skladu z veljavo zakonodajo), pa bi vsekakor morali kršitelji TAKOJ (čim prej) poslati plačilni nalog. Tako se mi zdi takšno ravnanje v neskladnju z namenom kaznovanja. Glede drugega dela vprašanja pa vas seznanjam, da policija pri nadzoru hitrosti ravna v skladu z "načelom" 70/20/10, kar pomeni naslednje: 70% nadzora hitrosti se izvaja tam in takrat, ko so se oz. se dogajajo prometne nesreče zaradi hitrosti, 20% nadzora se izvaja tam in takrat, ko so kršitve hitrosti najpogostejše in 10% nadzora hitrosti se izvaja tam, kjer to želijo občani, lokalne skupnosti, itd. Vsem policijskim postajam v Sloveniji so posredovana priporočila, da ta načela tudi upoštevajo. Delovni nalog za delo policista na terenu pa izpolnjuje komandir policijske postaje oziroma njegov pomočnik. V delovnam nalogu namreč tudi določi čas in kraj izvajanja nadzora prometa. Želim pa tudi poudariti, da policija nima nobenega cilja ali merila glede števila izvedenih ukrepov oz. ukrepov zoper kršitelje cestno prometnih predpisov. Naš osnovni namen pri nadzoru hitrosti je umirjanje prometa in šele nato kaznovanje kršiteljev.

konec navedbe.

Po moje zelo korekten odgovor...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr mar 02, 2005 10:38 am

Lep odgvor. Še priznali so da 20% postavljajo radar tam kjer vejo da folk prejitro vozi in to so taki odceki kjer so table res blesavo postavljene ali pa v naseljih za širokimi in ravnimi cestami.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Pe mar 04, 2005 6:07 pm

Kolkr jst razumem besedil, če greš 180x mim radarja ki te slika ( seveda prehitro ), potem dobiš tudi 180 kazni.

LP Joseph

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe mar 04, 2005 6:11 pm

Ja...to je šara,...greš 1x pole čez par dni spet 1x, čez par dni spet 1x itd in čez kak mesec se šele spomnejo da ti pošlejo domov. :evil:

LP
The MAN

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe mar 04, 2005 6:14 pm

... Včer so na 24 ur sporočil, da bo škatla pred tunelom pred Rudnikom aktivirana 14 marca tko da do takrat .... :twisted:

lp

8)

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Pe mar 04, 2005 6:40 pm

Dajte si vzet par minut za tole, no:
http://www.spv-rs.si/vsebina/pdf/Hitros ... clanek.pdf

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe mar 04, 2005 9:51 pm

Breznik al kaj je že 8) je napisal/-a: Sam se zagovornik takšnega ravnanja, da policist kršitelja cestno prometnih predpisov ustavi takoj, ko osebno zazna klršitev. V kolikor se na posamezni policijski postaji odločajo za ukrepanje na našin, ki ga navajate (kar je v skladu z veljavo zakonodajo), pa bi vsekakor morali kršitelji TAKOJ (čim prej) poslati plačilni nalog.

:pivo

tomazzz
Nov uporabnik

Napisal/-a tomazzz So mar 05, 2005 7:23 am

včeraj me je radar pod golovcem slikal, šel sem 150 km/h.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov