Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe mar 04, 2005 10:00 pm

maestro je napisal/-a:Če je povprečna hitrost vožnje višja za 10 km/h, to pomeni:
da bo na tej cesti kar 20%več nesreč,
30% več poškodovanih in
40% več mrtvih,
kot če bi vozili v skladu z najvišjo dovoljeno hitrostjo vožnje.

...Velike hitrosti na avtocestah posredno vplivajo na varnost, saj vozniki zaradi počasne adaptacije tudi na lokalnih cestah ali v naseljih
vozijo bistveno hitreje, kot je varno in dovoljeno. Vozniku, ki 50 ali več km vozi 160km/h, se v trenutku, ko zmanjša vožnjo na 100km/h zdi, da vozi izredno počasi. Omejitve so tudi zaradi zmanjševanja razlik med dovoljenimi na AC in drugih cestah...

Jaz nočem nikomur nič. Le pokazal sem, da smo tudi taki, ki imamo radi avte in vožnjo le z malo lažjo nogo.
Sicer se mi pa Žlenderjev tekst zdi dovolj suveren, da ni potrebno, da s svojim skromnim znanjem solim pamet komurkoli.
Rad bi le, da me ne izrivajo s ceste, žmigajo, in ne vem kaj še vse, ko v naselju peljem 55-60, izven pa 100/h. Na radarje pa nasproti vozečih ne opozarjam.

Moram reči, da imava kar se tiče vožnje po mestu in odprti cesti podobne navade. Je pa res, da se mi občasno zahoče hitrejše vožnje in bom, če so pogoji tapravi, to tudi izkoristil (govorim za odprto cesto). Kar se tiče prilagoditve se vsekakor 50 km/h zdi nemarno počasi, vendar smo zato logična bitja, da pogledamo na števec in prilagodimo hitrost. Sam za to potrebujem kakih 15 sekund in občutek izgine. Pa to samo, če sem vozil krepko prek 200 km/h. Jaz nikomur, ki pelje po omejitvi, ne blendam. Izjema je, kot sem že povedal nekoč prej, da iz velike razdalje periodično poblendam voznikom pred menoj in jih opozoirim, da se bližam.

Lp

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Pe mar 04, 2005 11:02 pm

TNT,
Zadnjič si me presenetil, ko si iz rokava stresel statistične podatke o nesrečah v zadnjih letih. Danes še bolj z novo temo in odlično predstavitvijo radarskih sistemov. Čestitam in hvala. Ker pa se vseh teh podatkov ne da pobrati ravno za vsakim vogalom, se mi vse skupaj zdi zelo skrivnostno. Ne verjamem, da za spomin zbiraš sličice radarjev.
Mogoče sva pa celo na istem bregu...
lp

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So mar 05, 2005 10:34 am

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So mar 05, 2005 10:54 am

maestro je napisal/-a:TNT,
Zadnjič si me presenetil, ko si iz rokava stresel statistične podatke o nesrečah v zadnjih letih. Danes še bolj z novo temo in odlično predstavitvijo radarskih sistemov. Čestitam in hvala. Ker pa se vseh teh podatkov ne da pobrati ravno za vsakim vogalom, se mi vse skupaj zdi zelo skrivnostno. Ne verjamem, da za spomin zbiraš sličice radarjev.
Mogoče sva pa celo na istem bregu...
lp

Kar se tiče varnosti v prometu sva zagotovo na istem bregu, razhajava se le v tem, na kak način jo izboljšati in kaj je vzrok visokega števila žrtev. Drugače pa hvala za pohvale.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So mar 05, 2005 11:21 am

Samo preganjanje prehitrih voznikov težko da pripomore k varnosti. Drugi prekrški bi se mogl veliko bolj kaznovat. Evo dam primero od učeraj. Cesta rezervirana za motorna vozila (mislmd da se ji tako reče)..hitrost 100 km/h in vidim avto stoji na odstavcu že nekaj časa brez vseh štirih smerokazov in brez trikotnika. Mislim da je šel celo policaj mimo in da ga je videl. Kazen mu ni napisal, prav tako opozoril ne, peljal mimo in to je to. heh..to je le ena od stvari. JOJ! še nekj..ja učeraj je policaj pred mano vozil in je šel z avtoceste brez žmigavčka :D !
res super :) 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov