Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zoom
Nov uporabnik

SWIFT 1.3

Napisal/-a zoom Sr mar 09, 2005 1:18 pm

Ma mogoče kdo kakšne izkušnje s tem avtom.
Gledam avtomobile letnika okrog 00 pa ne neke GTI, obične z 50kw.
Kakšne značilne napake, problemi? :roll:
Kolk ta stvar pije?
3 vraten mi je lep, cene so pa tud ugodne.....

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a runner Sr mar 09, 2005 1:36 pm

Gaj je imel en moj prijatelj, s tem motorjem. In verjemi, že to je skoraj GTI. Avto je imel neverjeten pospešek. Poraba mu je bila okrog 6.5 l/100km, pol pa neankrat čez 8. Takrat ga je po hitrem postopku prodal, ne da bi šel k mehaniku zakaj takšno povečanje porabe ( no sicer je po naključju tako ali tako kupoval večji avto).

LP!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 09, 2005 1:42 pm

dobri pospeški, slabe bremze, nevaren mali auto
ni za crashat, pa dobr je met mau več varnostne razdalje
notranjost precej oskublena
ceni primerno
podpis

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Sr mar 09, 2005 1:45 pm

Ma če je poraba pod 7.5 je to super...Twingo mi je pil tolk pa ni šel nikamor.....
Če bi dobu tadzga s klimo bi blo to super....

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr mar 09, 2005 1:47 pm

lublancan je napisal/-a:dobri pospeški, slabe bremze, nevaren mali auto
ni za crashat, pa dobr je met mau več varnostne razdalje
notranjost precej oskublena
ceni primerno

Se kar podpišem. Če ti življenje ni kaj dosti pri srcu navali, pa še malo ga stunaj.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Sr mar 09, 2005 2:05 pm

Ma ne me narobe razumet, ne mislm se ganjat s tem avtom. Na k.... mi pa gre avto kjer moraš zalte jemat da kej prehitiš. Je pa čist na meji za registraciji 50kw, pa še sm 1.3 je tako da je še cestna taksa majhna. Pa japončki so mi všeč...

Uporabniški avatar
DDDD
Novinec

Napisal/-a DDDD Sr mar 09, 2005 2:13 pm

Jzt sm mev 1.3 90 letnik poraba 6.5 pospeski za tako masino odlicni kvari se ne bomba avtocek.
Šljivovica ljutaaa
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr mar 09, 2005 2:15 pm

Mah sej glavno je da je tebi všeč. Jest osebno ga ne bi imel zarad milijon razlogov, eden izmed njih pa je varnost oz. pomanjkanje le-te. Ne gre za to a boš ti vozu počas al ne. Gre za to, kakšne imaš šanse da preživiš, če se en normalen avto srednje velikosti (Laguna, Passat,...) zaleti vate. Pa je vseen kdo je gonu pa kdo je prekršek naredu. Glava bo še zmer tvoja stran letela.

Tako je moje razmišljanje. Plačal zanj in vozil z njim se boš pa TI.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr mar 09, 2005 2:40 pm

kt sm že prej napisu...
avto je zlo lahek, ima relativno velik konjeu, zato je hiter (195 po števcu iz lj proti kopru)
bremzanje je slabo in morš na to računat
v autu sediš zlo na tleh, vsaj jst sm meu tak filing (športnost :D )
avto ni varen (karoserija se hitro zmečka) in če se ti ne zaletiš, se pa kdo vate
stikalo za šipe je u 3 pm zadi, un k sm ga vozu je meu tud aurabg, drgač je pa notr bl prazn in oskublen
cena je bla že v originalu nizka, ker ne ponuja nobenih posebnih novosti (varnost, motor, oprema...)
torej so tud rableni pocen

a to je edini auto v ožjem izboru al maš še kšnga kandidata?
podpis

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Sr mar 09, 2005 2:51 pm

Ma tako je mal bol med japonci gledam...Kakšenga cliota sigurno ne bi mel....Gledam pa na optimum kar se stroškov tiče.

Uporabniški avatar
Mojcka
Nov uporabnik

Napisal/-a Mojcka Sr mar 09, 2005 9:06 pm

Moj prejsnji avto je bil Swift, 1.3 GX, 1996. Imel je voznikov airbag, pa centralno zaklepanje, druzga ne (za novejse ne vem). Redna menjava olja in filtrov, pa je sibal.... Ful lahek (mislm da 850 kg), tko da na avtocesti pr prehitevanju tovornjaka nism vedla, a bo sel pod tovornjak al v ograjo. Generalno z njim nobenih problemov, pri mehaniku je bil samo pred tehnicnim, se pravi, kar je treba menjat itak pri vseh. Jap, res je ful nizek sedez, mi je bil pa vsec, ker je bil petvratni in je mel med zadnjimi vrati in prtljaznikom se ene sipe, pa je bil nazaj ful pregleden. Poraba 6,2 , ko sem pa sla z njim dalec, pa 5,5.
U bistvu mi ga je mal zal, ker sm ga prodala, sam... bil je ze star.
Sem pa slisala, da je njegova slaba lastnost karoserija, ceprav moj pri devetih letih ni imel niti ene pikice rje, pa podvozje.
Se dobr, da so mi za njem ostale slikce.......:)

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Napisal/-a swifthead Če mar 10, 2005 6:36 pm

Ce ma gdo izkusnje s tem avtekom sm to jst!! sm vozu marsikerga, vsako verzijo, imel sem tudi ze vse!! sam to ti povem, jst sm se kresnu v kriziscu s tem ker mi ni ustavil (beri: ni zbremzal)!!!ce ni GTI ne bremza in se ne drzi dobr ceste, slabo zavija!! dobre lastnosti so: nizka cena in poraba ter navdusujoci pospeski!!!! res ga je bilo uzitek tiscat! aja, avto je dobesedno nepokvarljiv (motor je neunicljiv) in vedno ti vzge iz prve in na cesti te nikoli ne izneveri!!! je pameten nakup glede vsega tega, ni pa glede VARNOSTI!!!!! srecen nakup ti zelim, pa pol povej kva si kej vzeu, ti pa priporocam letnik 1990-94 ker ti so tipicno japonski, kasneje so mel umes prste madzari kar se najbol pozna pri upadu moci in agresivnosti!!!ALEX
Slika

pkucler
Novinec

Napisal/-a pkucler Če mar 10, 2005 8:56 pm

jest imam doma suzuki swift 1.3 gls ma avto mi je všeč,lepe oblike je zelo dober za prehitevat porabi mi po zadnjih izračunih 7,5 max. s polnim i obrat ne čist do konca drugač 6-7 l/100 km,pleh je krhek,napaka pa je v tem da ima ful mal prostora-prej sem namreč imel škodo favorit ma to je res obupen avto po vrh nikamor ni šel pa še kuru je ko hudiča 9l /100 km pa tud več je pa dobr to da ma velik prostora,reja daje ko hudiča škodo,za prehitevat je zelo bil slab je pa tud manjša tržna vrednost pocen deli,suzuki ma pa ful drage dele sam če se spoh kej kvar men se nič in delam samo redne servise.

To je to

Lep dan

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 10, 2005 9:03 pm

Moja 136 s 46Kw kr lepo skoč.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

pkucler
Novinec

Napisal/-a pkucler Če mar 10, 2005 9:04 pm

Samotar je napisal/-a:Moja 136 s 46Kw kr lepo skoč.

škoda je slab avto,nikamor ne gre,žre....karaoserija katastrofa
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov