Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če mar 10, 2005 9:21 am

kalbo je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Ja res je mal bedno samo jz upam prznat da če bi se mi mudilo in bi vidu da folk obrača bi tut jz obrnu. Zdej me pa sklincajte.

Men se poraja drugo uprašanje. Kje so bli policaji in zakaj niso na izvozu pred nesrečo postavili znak za nesrečo in tako avte usmerili dol iz AC in bi tut oni nasprot do izvoza brez ogrožanja ostalih pršli.

A če bi ti vidu, da folk skače z Ljubljanskega nebotičnika, ker se je pokvaru lift, bi tud ti skoču, ker se ti pač mudi? TROT Sej Čredni nagon je še vedno v ljudeh!

NO COMENT Marsikdo ki tle pametuje bi naredu isto pa pač noče priznat.

Ne govorim da so policaji krivi. Samo če je karambol so tam z 5-10 minutah. In če je bla cesta res več kot uro zaprta bi to policaji že takoj ocenili in poslal eno patruljo do izvoza da bi promet preusmeri dol iz AC. TO JE DELO POLICAJEV!!! Ni treba da je vse v momentu zrihtano samo da v pol ure ni blo možno tega nardit pa ne govort.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če mar 10, 2005 9:32 am

No, to bi oziroma naredijo le (oprosti izrazu) ovce brez možganov! Nikoli se ti ne mudi toliko, da bi lahko imel izgovor obrniti na avtocesti. Izjema je le, če gre za življenje in smrt!!! Taki ki obračate na avtocesti ste Ovce brez možganov.
Zaradi tega ker se vam mudi močno ogrožate varnost in to je nesprejemljivo!

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Če mar 10, 2005 9:46 am

slovenci se zmerej bol dokazujemo kot en hlodast narod .. oz. samo nekateri primerki :P sej ne rečem d vsak kdaj nardi kšno neumnost sam ne pa take scene ???
PaPy

Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če mar 10, 2005 4:48 pm

andrej777 je napisal/-a:In če je bla cesta res več kot uro zaprta bi to policaji že takoj ocenili in poslal eno patruljo do izvoza da bi promet preusmeri dol iz AC. TO JE DELO POLICAJEV!!!

Kot omenjeno v prvem postu, je bil promet oviran, ne pa blokiran. Kolona se je ves čas, sicer počasi, a vseeno pomikala naprej. Js sm zarad nesreče po moje pršou domou ene 20 minut kasnej (ne vem točno, ker nisem gledal na uro). Policisti so pa svoje delo po mojem mnenju kr u redu opravlal, sej so usmerjal tko, da je bla pretočnost čimvečja možna. Ne vem, če so sploh loh misll na to, da bo folk meni nič, tebi nič kr obrnu.
Ja, že res, da so se vozil po odstavnem pasu, sam useen. Pomisl, kva si je mislu un, k je recimo pršou na avtocesto na uvozu Brod, k je nč hudega sluteči pospeševal po uvozu, ko je na enkrat zagledal nekoga, ki se pelje proti njemu. Po navad grem tut js na Brodu gor, učer sm šou pa izjemoma na Celovški. Ne vem, kva bi naredu, če bi v tistem trenutku, ko bi zapelov na avtocesto pred sabo zagledal nasprotivozečega.

Aha, pa še to. Ko sm stau u koloni, sm vidu, da so nekateri, k so pršl na AC na Brodu obrnil že na samem uvozu, k so vidl, da so nekatere težave. Morm rečt, da so s tem mogoče preprečl še kkšno nesrečo, ker so tm hitrosti še majhne, če pa bi šli naprej, pa bi se brez problema "nasadili" na tistga, k se je po odstavnem pasu peljal nazaj.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če mar 10, 2005 5:02 pm

darwin je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:In če je bla cesta res več kot uro zaprta bi to policaji že takoj ocenili in poslal eno patruljo do izvoza da bi promet preusmeri dol iz AC. TO JE DELO POLICAJEV!!!

Kot omenjeno v prvem postu, je bil promet oviran, ne pa blokiran. Kolona se je ves čas, sicer počasi, a vseeno pomikala naprej. Js sm zarad nesreče po moje pršou domou ene 20 minut kasnej (ne vem točno, ker nisem gledal na uro). Policisti so pa svoje delo po mojem mnenju kr u redu opravlal, sej so usmerjal tko, da je bla pretočnost čimvečja možna. Ne vem, če so sploh loh misll na to, da bo folk meni nič, tebi nič kr obrnu.
Ja, že res, da so se vozil po odstavnem pasu, sam useen. Pomisl, kva si je mislu un, k je recimo pršou na avtocesto na uvozu Brod, k je nč hudega sluteči pospeševal po uvozu, ko je na enkrat zagledal nekoga, ki se pelje proti njemu. Po navad grem tut js na Brodu gor, učer sm šou pa izjemoma na Celovški. Ne vem, kva bi naredu, če bi v tistem trenutku, ko bi zapelov na avtocesto pred sabo zagledal nasprotivozečega.

Aha, pa še to. Ko sm stau u koloni, sm vidu, da so nekateri, k so pršl na AC na Brodu obrnil že na samem uvozu, k so vidl, da so nekatere težave. Morm rečt, da so s tem mogoče preprečl še kkšno nesrečo, ker so tm hitrosti še majhne, če pa bi šli naprej, pa bi se brez problema "nasadili" na tistga, k se je po odstavnem pasu peljal nazaj.

:x :x :x :x A vidš tega pa nisem vidu. Se posipam z pepelom. V tem primeru je blo pa delo policajev čist OK in tut počaka bi v koloni in NE obračal.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Če mar 10, 2005 6:45 pm

Ja na avtocesti nasprotno vozt je fu****eno. Sam pazi zdej, kaj pa če se ti mudi na avijon? :P
Hm..... :oops:
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če mar 10, 2005 7:18 pm

tako, kot je blo danes na cesti se sploh ne čudim.

s punco sva se zmenla, da pridem v celje in se odločim, da grem nekje 20 do 3h, da lih pridem iz mesta, ko se začne ultra afterwork party na cesti :D

zavijem iz parkirišča, kjer mi že takoj en pržge iz križišča, ter skoraj pridrifta v moj bok.. čestitke. bi razumel, če bi bil sneg.
se peljem celih 500m v miru, pridem na glavni trg, zavijam za stari most. pred mano clio poln žensk s SG registracijo. vklopi se rumena, zelena, pipika še vedno veselo blebeta po telefonu. narahlo potrobim, da ugotovi, da bi lahko speljala. še vedno telefonira. pipika na zadnjem zicu se nekaj sprduje, ker sem ji trobil. čez cel stari most je vozila 30km/h! na koncu, kjer pride po prednostni cesti, pa se ženska ustavi, ker je čakal v enosmerni en da bi zavil tja na drugi pas, kjer sta itaq pasa ločena. jaz pa se samo vsedem na troblo, mi požene kri v glavo, pa samo po gasu čez polno črto, bmk, popizdu sem.

se pripeljem na križišče ljubljanske in kardeljeve, kjer hočem zavit levo proti tržaški - glavni vpadnici v maribor iz juga. nasproti v križišču, ko stojimo, stoji clio z vžganim žmigavcem za desno. torej zavijava v isto smer, vsak na svoj pas, super. jaz speljem, malo bolj potegnem, clio pa kr gre lepo ravno. mislim, da sva se zgrešila za dva metra.

peljem dalje, celo ne morem verjet, da v miru pridem na avtocesto.
hočem malo potegnit, da po dolgi zimi malo zlaufam avto, grem tja na kake 150, spredaj naenkrat znaki za zaprt prehitevalni pas. skoraj zasmodil diske, grem nazaj na desni pas. 30km/h mimo prometne, ker so vsem v koloni skoraj oči ven popadale, ker se je eno budalo zabilo z audijem 80 starim, verjetno je zgubil kontrolo. bil je razbit spredaj. ampak sam.
peljemo naprej, gasa na 170,180... skoči ena KP bejba s polotom brez žmigavca na prehitevalni pas menda lih 100m pred mano. bogi moji diski. se ji vsedem na troblo, blendam, ništa... se zapelje nazaj, ji kažem, da je čist nora, ona pa niti ne gleda, kot da sem neviden...

eni si dandanes še več privoščijo v avtih, kot so si nekoč. res ne morem verjet, no

razpizden sem ko ris zadnje dni od takih voženj. samo sekiram se, damnit zarad takih degenov.
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če mar 10, 2005 8:00 pm

Jest sm ko je biv se stari zakon, velikokrat šel po Bled -lj po avtocesti zmeraj okoli 180-200km/h. ma kva sm vse dozivlov, enkrt sm mogu z 200km/h na 80km/h ustavt ker je ena mama tovornjak prehtevala. (moje sozalje zeleni nebom vec, glih u Grusuple smo sli)

Vcasih se niso vozile zenske, dons je pa tko, ena mam k je nardila voznisko pri 40 letih, ker prej zenske niso mele izpita, in dons je stara 60let. Potem se 5 let vozi na mašo in nazaj, nakar zboli njena kolegica olga in so jo poslali v bolnico Ljubljana. Zato se ona odloči da se bo odpravila v Lj jo obiskat. Vsede se v vw in se zapelje iz vasi. zacne se jebati ze v centru Bleda, ampak ji uspe. Potem dela kolono do Kranja, potem pa pride do avtoceste. mama prvic vidu to stvar in se zapelje gor. In potem celo pot vozi vstric z tovornjakom 60km/h. kriv bom pa jaz ker bom pripeljal 145km/h

cc
Slika Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če mar 10, 2005 8:19 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Jest sm ko je biv se stari zakon, velikokrat šel po Bled -lj po avtocesti zmeraj okoli 180-200km/h. ma kva sm vse dozivlov, enkrt sm mogu z 200km/h na 80km/h ustavt ker je ena mama tovornjak prehtevala. (moje sozalje zeleni nebom vec, glih u Grusuple smo sli)

Vcasih se niso vozile zenske, dons je pa tko, ena mam k je nardila voznisko pri 40 letih, ker prej zenske niso mele izpita, in dons je stara 60let. Potem se 5 let vozi na mašo in nazaj, nakar zboli njena kolegica olga in so jo poslali v bolnico Ljubljana. Zato se ona odloči da se bo odpravila v Lj jo obiskat. Vsede se v vw in se zapelje iz vasi. zacne se jebati ze v centru Bleda, ampak ji uspe. Potem dela kolono do Kranja, potem pa pride do avtoceste. mama prvic vidu to stvar in se zapelje gor. In potem celo pot vozi vstric z tovornjakom 60km/h. kriv bom pa jaz ker bom pripeljal 145km/h

cc

saja turbo rolf je bla po mojem ista scena, samo kriv seveda ker je kao prehiter pripelo. tiste ki je strah za volanom naj rejš prestopijo na bus in vlak.

Uporabniški avatar
Mojcka
Nov uporabnik

Napisal/-a Mojcka Če mar 10, 2005 8:34 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Jest sm ko je biv se stari zakon, velikokrat šel po Bled -lj po avtocesti zmeraj okoli 180-200km/h. ma kva sm vse dozivlov, enkrt sm mogu z 200km/h na 80km/h ustavt ker je ena mama tovornjak prehtevala. (moje sozalje zeleni nebom vec, glih u Grusuple smo sli)

cc

No evo, jest sm zato, da napisejo se zakon za prepocasne :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če mar 10, 2005 8:40 pm

Mojcka je napisal/-a:

cc

Zakon je samo izvajanje bolj šepa. pa rečte kar hočte na AC je 50 najmanša hitrost občutno premalo. Vsaj 70kmh bi moglo že po zakonu bit. Prehitevalni pa 100 :!: :!:

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 Če mar 10, 2005 9:00 pm

andrej777 je napisal/-a:
Mojcka je napisal/-a:

cc

Zakon je samo izvajanje bolj šepa. pa rečte kar hočte na AC je 50 najmanša hitrost občutno premalo. Vsaj 70kmh bi moglo že po zakonu bit. Prehitevalni pa 100 :!: :!:

mah lej na prehitevalnem z 100-tko nimas kej pocet, ce pogledas tko se normalni promet na avtocesti odvija 120-140, pa ce gre eden prehitevat ma okol 140 in vec stoprocentno notr in ce gre eden z 100 prehitevat lohka sam kaksno pizdarijo nardi. za osebni avto bi jest reku najmansa hitrost po avtocesti 100 km/h na prehitevalnem pa 120 km/h ob normalnih pogojih (vidljivost dobra, cestisce suho,...) kr je pod skidaj dol pa se pelji po stari cesti al pa pejd na avtobus. ce je pac na avtocesti kamion, avtobus in podobna vozila je pa treba tko al tko bit mal bl previden in pozoren... men se zdi da kr je dons vozil po cesti se lahko brez problema in varno peljejo 100 in vec, sploh pa na avtocesti kjer je cesta namenjena za razvijanje visjih hitrosti.na zalost je dons po svetu tolk prometa da ce ne vozis saj mejckn dinamicn v vecini primerov oviras promet. bistvo danasnje voznje je v dinamiki ne v hitrosti, tiscat avto je otrocje lahko, da pa zans dinamicen vozt je pa treba le neki pojma od prometa met oz. izkusenj...
Slika Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če mar 10, 2005 9:25 pm

Jz govorim o najmanjši dovoljeni hitrosti. Jz grem po prehitevalnem pasu samo tarkrat ko je treba al pa če res ni nobenga. Ne moreš pa zdej pričakovat da bojo vsi 120-130kmh po AC fural. Žalostno ampak resnično. Nekdo ki se pelje 100kmh in dohiti tovornjak bi vseno rad šel mimo njega. Samo način kako gre mimo je problem. Namesto da bi pohodu na 130 se lepo vkluču na prehitevalni pas in prehitu za zabije tovornjaku za pi**o prbramza na 80kmh in pol nekoga grdo izsili. Da ne bo kdo milsu da to podpiram samo tako v realnosti JE!!

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 Če mar 10, 2005 9:41 pm

andrej777 je napisal/-a:Jz govorim o najmanjši dovoljeni hitrosti. Jz grem po prehitevalnem pasu samo tarkrat ko je treba al pa če res ni nobenga. Ne moreš pa zdej pričakovat da bojo vsi 120-130kmh po AC fural. Žalostno ampak resnično. Nekdo ki se pelje 100kmh in dohiti tovornjak bi vseno rad šel mimo njega. Samo način kako gre mimo je problem. Namesto da bi pohodu na 130 se lepo vkluču na prehitevalni pas in prehitu za zabije tovornjaku za pi**o prbramza na 80kmh in pol nekoga grdo izsili. Da ne bo kdo milsu da to podpiram samo tako v realnosti JE!!

pa sej ni treba 120 in vec vozt, napisov sm da bi bla najmansa dovoljena 100 km/h na prehitevalnem pa 120 km/h, ne vem no men se to nekak zdijo sprejemljive hitrosti, sej se lohka vozjo 100 po avtocesti sam ce grejo pa prehtevat nej pa pospesjo, tko kukr si sam napisov, ne more pa folk jet prehtevat avta ki se pelje 100 z 105, za kamione pa avtobuse je to razumljivo da ne morjo tko hitr pospesit, sam pr avtu se pa to cist da in se men to zdi cist normalno, sej na regionalki mors tud po gasu mal bl stisnt ce hoces kerga prehtet, sam tm so nasproti vozeca vozila, tle pa tko al tko nobenga ni, nekaterim se pa sladko j**e kaj se jim dogaja za ritjo, ce sploh zanjo v spegle pogledat takrat k je treba. na zalost je tko
Slika Slika

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Če mar 10, 2005 9:58 pm

RegY je napisal/-a:tako, kot je blo danes na cesti se sploh ne čudim.....

Tebi se je tole dogajalo danes, meni pa včeraj. Sem šel od doma (stanujem v ulicah med Kardeljevo in Betnavsko) do Merkatorja, vse skupaj enih 500 metrov.
Doživel sem pa:
- na koncu ulice zastoj, ker se je en kup ciganov zrezal; bli so trije avti - en na betnavski, en ko zaviješ v našo ulico in en v ulici. Zraven še dodaj na vsaki strani ulice en kup snega in maš totalen zamašek. SVAŠTA!
- v križišču Proleterskih brigad in Ljubljanske policaji odpravljajo posledice prometne nesreče in veselo skačejo z metrom okrog ter merijo zavorne sledi. V glavnem, nikjer nobenga triopan znaka al pa vklopljenih modrih lučk. Sem skoraj enga kopsa na havbo nabaso.
- Merkatorjevo parkirišče je pa itak en sam velik obup kar se tiče prometnega režima. En opa je po celi dolžini spodnjega parkirišča lezo rikverc, mi ki smo pa pravilno vozili (pot je enosmerna) smo pa skakali naokrog in se mu izogibali.

In zakaj se to dogaja.
DRAGI MOJI POMLAD BO, ČEPRAV JE ZUNAJ ŠE SNEG FOLK ŽE DELA PIZ***JE PO CESTI.
Čuvajte se
Slika

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe mar 11, 2005 7:31 am

cc

Sej jest tud rad prtisnem avto 180, 200. Sam morš vedt, da je pri tej hitrosti en delček krivde tud na teb, ko te mamca izsili.

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Pe mar 11, 2005 8:39 am

Jaz pa vozim 120km/h vcasih tudi 110.
IN ce bom pri tej hitrosti zacel prehitevati vozilo pred mano in ste vi 100m za mano in ce mate 130 ker vec itq ne smete imet,dosti casa oziroma vam ni treba niti po bremzi stopiti.
Tko da se zdej ne pridusajte ce gonite 200 in vam en s 120 na prehitevalni pas skoci.Nej vam ne bo skoda bremz ce vam ni skoda avto terat 200.Itq ste vi krivi ce mu priletite v rit.
Sej ga jaz tud kdaj pa kdaj tiscim kr mu dusa da,sam se s avtocesto najmanj obremenjujem,ker manj kot 100 noben ne vozi.
Jezajo me pa ati in mame k vozijo 30,in tiste picke k misljo da so kul ce ma mobitel v rokah in fotrov avto,pa da se 20 voz.Ma da mam jeepa jo samo v RIT!
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov