Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Ventilator samo pod kontaktom

Napisal/-a pugi405 To maj 06, 2003 11:34 am

Ventilator pri Pugu mi dela samo pod kontaktom oz. ko motor laufa. Ali kdo ve če ima Pug to tako narejeno ali kaj. Pregrevanja motorja ni in ventilator vklaplja normalno, le to me moti, da ne dela tudi potem, ko ugasnem motor. A je kej narobe zvezano al kaj? :shock:

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri To maj 06, 2003 11:52 am

Jah men pr swiftu tut sam takrat ventilator dela k avto laufa...pač pustiš tiste par minut še vžgan avto, da se ventilator ugasne ne(jst skor vedno, razn če se mi pač ful mudi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 06, 2003 11:53 am

Milslim da je to pač serijsko narejeno tko.Ker motor ko ga izkplopiš se tko ne greje več in ga ni potrebno hladit.Sicer pa ko motor izklopiš se ustavi tudi vodna pumpa,ki poganja hladilno tekočino pop motorju.Se pravi da tudi če ventilator laufa pri izklopljenem motorju hladi samo hladilnik in ne več motorja.

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik To maj 06, 2003 12:39 pm

lisko1 je napisal/-a:Milslim da je to pač serijsko narejeno tko.Ker motor ko ga izkplopiš se tko ne greje več in ga ni potrebno hladit.Sicer pa ko motor izklopiš se ustavi tudi vodna pumpa,ki poganja hladilno tekočino pop motorju.Se pravi da tudi če ventilator laufa pri izklopljenem motorju hladi samo hladilnik in ne več motorja.

Lisko ima popolnoma prov! Pri mojmu se isto ugasne, ko ugasnem motor, sam jst mam hladilnik že tko zjeb***n, da sem mogu novga naročit - jutr ga dobim - komej čakam :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Scoooby
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Scoooby To maj 06, 2003 1:35 pm

Isto je pr mojmu!
LP, Miha

"Pedal to the metal!"

Slika
www.honda-si.net

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz To maj 06, 2003 3:58 pm

Hmm jest sm pa slisal da se toplota akumulira in potem ko enkrat ugasnes motor se celo se segreje! Zato mors tud TDi-ja ce ga gonis pustit se nekaj casa v prostem teku da shladis turbino. Ker ti v skrajnem primeru tudi lahko poci, ker dobesedno zari.

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* To maj 06, 2003 4:49 pm

Matjaz je napisal/-a:Hmm jest sm pa slisal da se toplota akumulira in potem ko enkrat ugasnes motor se celo se segreje! Zato mors tud TDi-ja ce ga gonis pustit se nekaj casa v prostem teku da shladis turbino. Ker ti v skrajnem primeru tudi lahko poci, ker dobesedno zari.

Se strinjam s tabo.
Pri meni se dostikrat vklopi, ko je ugasnjen avto. Torej je vezan izven kontakta. Še celo v navodilih mi piše, da moram paziti pri posegu v avto, ker se lahko ventilator vsak trenutek vklopi.

Štos je v tem, ker če avto nonstop teraš po cesti, ma ponavadi dovolj zraka, da se hladi brez pomoči ventilatorja. Ko ga ugasneš, je mašina še vedno vroča, tekočina, ki je v njej, pa se še bolj segreje, ker je frišna pritekla noter, ko si se vozu. Zaradi tega se pr nekaterih kasneje vklopi ventilator, kot recimo pr mojem.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov