Debate, ki niso vezane na ostala področja...

hbogdan
Nov uporabnik

buggy

Napisal/-a hbogdan Ne mar 27, 2005 6:35 pm

imam željo izdelati buggyja. kupil sem podvozje vw s školjko oblike buggy, rad bi ga dokončal in na koncu registriral!

Zanima me kakšen je postopek za homologacijo (približna cena) in katerih predpisov se moram pri izdelavi držati ter kje se zadeva da homologirati! Sem iz Gornje Radgone.

za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.

LP

bogdan

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover Ne mar 27, 2005 6:49 pm

Zadeva se da homologirat na LPP sam nevrjamem da bo ratal

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Ne mar 27, 2005 7:04 pm

zadeva se bo absolutno dala homologirat! Ce ne drugace, se buggy registrira kot oldtimer!!!!

Zadeva pa je taka... stvari se ne dajo homologirat samo pri LPPju, temveč je dosti bližje v Mariboru pri TAM-u RTI, kjer se tudi da homologirat!! Edino vprasanje tukaj je cena vsega skupaj!!

Za druge nasvete pri izdelavi pa naj svetujejo drugi!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne mar 27, 2005 9:43 pm

Za homologacijo moraš met atest od vsake stvari ki jo pršraufaš na buggya, atestiranega varilca in velik časa. Da se pa vse. Pomoje je LPP vseno malo boljša varjanta ker so manj strogi kot v RTI-ju. Za čez homologacijo se da na avto najmanj kolikor je potrebno ker je tako manj dela z papirji. V vsakem primeru pride kr lep kup listov. Luči daš neke univerzalne gor in lahko tudi v trgovini dobiš atest, za okvir rabš človeka ki ima licenco za izdelavo takih stvari.(poznam enga in stične) .

Še ena fora za lažjo homologacijo. Lahko še vse nevemkako poštimaš zmeraj se bojo spravl neki težit. Zato na avtu pustiš eno očitno napako. Recimo brez blatnikov ali nečes očitnega. Vse maš seveda že narejeno samo uzameš dol. Na homologaciji mu tisto hitr pade v oči tako da druzga ne pregleda tako temeljito. Uradno maš pol 2 tedna časa da napako odpraviš in brez plačila ponovno prideš na LPP. Ti doma samo našraufaš to gor greš čez en teden nazaj ko pogledajo samo tisto kar so prvič izvrgli in avto maš homologiran. =I =I =I

Večkrat preverjena taktika. Ko maš enkrat homologiran lahko vržeš gor kakršnekoli luči hočeš, dodaš kar hočeš samo za homologacijo pa mej gor samo to kar je obvezno pa čimmanj ropotije. Ko maš enkrat homologacijo narjeno pa navali narode.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po mar 28, 2005 4:43 am

andrej777 je napisal/-a:Še ena fora za lažjo homologacijo. Lahko še vse nevemkako poštimaš zmeraj se bojo spravl neki težit. Zato na avtu pustiš eno očitno napako. Recimo brez blatnikov ali nečes očitnega. Vse maš seveda že narejeno samo uzameš dol. Na homologaciji mu tisto hitr pade v oči tako da druzga ne pregleda tako temeljito. Uradno maš pol 2 tedna časa da napako odpraviš in brez plačila ponovno prideš na LPP. Ti doma samo našraufaš to gor greš čez en teden nazaj ko pogledajo samo tisto kar so prvič izvrgli in avto maš homologiran.

no, eden bolj simpatičnih in - upam, da - uporabnih nasvetov zadnje čase tukaj :D

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po mar 28, 2005 11:44 am

homologacija sploh ni problem če maš denar...
ker to bo nekaj podobnega kot nek kit-car
sam mogu boš po moje z njim naredit A-test in vse ostale zadeve potem boš pa lahko homologiral...
se mi zdi vsaj :roll:

Mergy
Nov uporabnik

Kraj: Brezje

Napisal/-a Mergy Po mar 28, 2005 6:29 pm

No jest sm delou tike-ja. Vse sm naredu po načrtu. Vsakživ rob so mi spluval pa še velik je takih stvari k so za moje pojme popolnoma mim. 5x sm ga pelou na lpp da so mi ga potrdl. Homologirat take stvari je ful zaje... , ker un Zajc vsak šravb posebej pogleda pa vse premer pa papirji se morjo vi ujemat pa številke tut tko da ni vse tko simpl kokr se govori da nej bi blo. Tut če maš velik dnarja to tm ne gre. Kerg kokr boš dal za izdelavo bugya bo škoda dat še dnar pa potkuoppt tiste tipe na lpp. Kontaktirej me pa ti lohk podrobneje razložim kaj so ve od mene hotl met pa kok so me jebal, pa mi je velik delou tip k se sam stem ukvarja, pa še ni šlo vse po planih. Upam da neboš zej obupou glede na to kr sm napisou. Pošl PM če te še kej zanima

Lp Mergy
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov