Ja, poreklo vozila je eno, kje je pa dejansko vozilo sestavljeno je pa drugo.....
mislim, da vzhodnoaziske države so z tehnologijo in kvaliteto itak že pred evropejci in to že kr nekaj časa.........
kje to piše pa mislim, da ni vredno izgubljat časa...pač na vsaki tovrstni raziskavi........pa tudi na lastni koži to opažam namreč imao doma peugeota, cliota accenta in coupeja (hyundaia) pa so pugi in clio skozi na servisu, pa imajo najmanj kilometov pa še vse original je na njih......
cliota si je kupil stari leta 96 za se v službo vozit, pa je vmesže enkrat motor menjal....pugija pa sem si jaz zamislu za čez poleje (306 cabrio) zraven accenta ( ta ne gre iz hiše, raje dva futram) ampak je taka kanta od avta, da se ga hočem znebit....kupil sem ga konec novembra, pa je že bil trikrat na servisu...... http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=314292
sej, zdaj sem že kupil 320 cabrio in upam, da bo zdržala vsaj do konca poletja.....
glede porekla....primer audi tt ima nemško poreklo, je pa delan na češkem...gre se za industrjisko trženje, verjemi da vem kje se kaj dela ker sem včasih tudi neki za mercedesa delal in bmw-ja delal......npr. pokrov ventilov za clk-ja ima ja nemško poreklo, je pa delan na tomosu...... gre se za posamezen skop, ne celotno vozilo......še en primer, tudi sedeži od golfa imajo nemško poreklo vendar oblazinjenje dela neka firma blizu kozine..... pa luči za murcielagota tudi dela slovenska firma......
Ja in? Vsi ti izdelki morajo ustreza njihovim standardom, če ne ni nič. Pa pomoje lahko čist isto nardi eno luč eno nemško podjetje ali pa slovensko. Isto je z zici in podobno.
Sej, in večina teh delov je narejena tam kjer je to seveda najceneje.......
glede kvalitete ti lahko samo povem, iz izkušenj, da ni glih tako, kvaliteto je zelo težko doseči in smo se morali prov borit, da smo obdržali proizvodnjo, zobnike za menjalnik so pa delali kitajci ker mi pač nislo bili sposobni zagotovit določeno kvaliteto pa pčeprav smo za bmw zmagali na njihovem natečaju prov zaradi kvalitete........tako da, ni vseeno kdo kaj dela....