Hja, ne boste verjel, ampak zadeve se lahko še bolj zakomplicirajo. Jst mam na primer letnik 91, uvoz iz nemčije, prva registracija v Sloveniji 95. In sem avto kupu lepo lani in dal letos temnit stekla s folijami. Vse lepo in prav s certifikati in po pravilih. Do izdaje novega homologacijskega kartončka seveda. So me klicali iz LPP, da ga ne morejo izdat, zato ker ni podatkov iz homologacijskega kartončka ane... halo, sj še ni bil nikol izdelan, ane... seveda, kje nej pa ima 3.ji lastnik homo kartonček, če ga že prvi ni mel... ne rabte homo kartončka, ampak samo številko homologacijskega lista, ki je bil spisan ob individualnem uvozu vozila k nam.
Uglavnm, treba je jet nazaj v upravno enoto, kjer so izdali prvo registracijo, tam napisat vlogo za vpogled v njihov arhiv in tako pridobiti podatke o homologaciji vozila. Problem je v tem, ker so se tovrstni podatki hranili samo v originalu, ki ga je včasih imel lastnik, včasih pa občina. Tko, da obstaja verjetnost,da teh podatkov sploh ni majo... no in če je situacija taka, potem vam morajo izdat potrdilo o tem, da oni teh podatkov nimajo... s tem potrdilom greste na LPP, kjer vam oni na podlagi tega izdelajo prvi homologacijski kartonček in vanj vpišejo podatke... uglavnm,. če pa še vedno na LPPju nočjo tega nardit, potem morte pa po besedah gospe na UE Trbovlje jet k generalnemu uvozniku za vaše vozilo, ki vam izda nadomestno izjavo o homologiranosti vozila in potem na LPP.
Uglavnm, upam,da mi bo s sledečim postopkom uspelo stvari uredit, ker čakam an ta kartonček že 3 mesce in bi ga zdj res že rad mel

haha
upam,d a bo pomagal še kkšnmo, ker pr men je kr trajal,da sm vse možne variante prečekeru...
D